Εθνική Τράπεζα: Προσοχή σε νέα απάτη μέσω SMS

Εθνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα: Προσοχή σε νέα απάτη μέσω SMS

Μία νέα απάτη φαίνεται πως εξελίσσεται, καθώς επιτήδειοι στέλνουν SMS δήθεν από την Εθνική Τράπεζα. Το νέο SMS ενημερώνει τους πελάτες της τράπεζας πως η κάρτα τους έχει μπλοκαριστεί, ενώ δίνει και ένα link στο οποίο μπορούν να πατήσουν οι χρήστες ώστε να μπορέσουν δήθεν να λύσουν το πρόβλημά τους.

Στη συνέχεια, γίνεται ανακατεύθυνση σε μία σελίδα που μοιάζει με της Εθνικής Τράπεζας, όμως αν βάλετε τα στοιχεία σας τότε έχετε δώσει όλα σας τα στοιχεία στους επιτήδειους. Αν και δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως στο μήνυμα, η ιστοσελίδα αναγράφει “ngb” και όχι “nbg”, μία μικρή διαφορά που πολλοί μπορεί να μην παρατηρήσουν καν.




Εθνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα: Προσοχή σε νέα απάτη μέσω SMS

Μεγάλη προσοχή λοιπόν αυτές τις μέρες και αν σας έρθει κάποιο σχετικό μήνυμα επικοινωνήστε κατευθείαν με την Εθνική Τράπεζα στο τηλέφωνο 210 48 48 484 ή ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Ότι και να κάνετε μην ανοίξετε το link στο σχετικό SMS!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

113 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πετρος

Τα κινητα απο που τα βρισκουν και στελνουν μηνυματα σε πελατες??

Ρεναλντο

Τυχαια, αφου ΟΛΟΙ πελατες ειμαστε.

Κώστας Βλαχάκης

Λέγεται ότι μπορεί να εμπλέκονται και υπάλληλοι σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και να εκδίδουν αυτοί τις νέες κάρτες SIM ή να πηγαίνουν οι επιτήδειοι εκεί με πλαστά στοιχεία. Δεν έχω ιδεά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (δεν το πιστεύω), απλά ήθελα να το βαλω και αυτό το τραπέζι της συζήτησης.

Tsepeto

Υπαρχει καποια ομαδα που θελει να κινειθει νομικα σε αυτο το θεμα;

Κώστας Βλαχάκης

Δεν γνωρίζω, όχι.

Σταμάτης

Το παράξενο είναι οτι το έλαβα στις 4/1 απο το ιδιο τηλεφωνικό κέντρο που δέχομαι και τα μυνήματα της εθνικής.Άνοιξα το μύνημα και με έβγαλε στην αρχική σελίδα του e-banking αλλά επάνω αριστερά έγραφε cocoriko.Εκεί μου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες και δεν το προχώρησα απο τύχη.Μετά πληροφορήθηκα για την απάτη!

Κωστας

Θα έπρεπε να υπάρχει δικλιδα ασφαλείας από τις εταιρίες κινητής κ να προστατεύει τους συνδρομητές.. Κ δε νομίζω το 2021 να είναι δύσκολο να εντοπίσεις τους επιτήδειους που στέλνουν τα SMS!!!!

Μελέτης

Αποστολέας είναι η ίδια η τράπεζα, εκεί που έρχεται ο μυστικός κωδικός έξτρα.
Γιατί να έχει ευθύνη ο χρήστης? Μέσω της τράπεζας το έστειλε. Και αν ακόμη βάλει τα βασικά στοιχεία, να μπει στην σελίδα του, ο πελάτη. Τον έξτρα κωδικό που των βρίσκει και πραγματοποιεί τις μεταφορές ?

Μελέτης

Το σύστημα ασφαλείας της τράπεζας δεν είναι ασφαλές και θα πρέπει να αποζημίωση καθόλα τους χρήστες.

Norse

Το σύστημα της Τράπεζας είναι ασφαλέστατο αρκεί να ακολουθούμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης

Μιχαλης

Αφου είναι το ασφαλέστερο τοτε γιατι παραβιάζεται? Σε αυτη την περίπτωση εχει ευθύνη μόνο η τράπεζα!!! Οσο για τις οδηγίες χρήσης, δεν τις γνωρίζετε ουτε οι ιδιοι οι υπάλληλοι της εθνικης γιατι πολυ απλα λειτουργείτε σε ολα σαν δημοσιοι υπάλληλοι!

Staratos

Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να τους ξετρυπωσεις και να τους σιδερωσεις τη μούρη να το θυμούνται.

Savvas

Σωστά αλλά που

Dmak

Εγω απορώ, πόσο δύσκολο οι αστείες τράπεζες μας, με τα αστεία e-banking, να υιοθετήσουν μια εξτρα δικλείδα ασφαλείας, μιλάω για δυνατότητα σύνδεσης με εφαρμογή authenticator, είτε για το login, ειτε για τις μεταφορές σε συνδυασμο με κωδικό μιας χρήσης.
Ή πόσο δύσκολο ειναι να υπάρξει anti-phising προστασία στα email τουλάχιστον , όπως παρέχουν αρκετές σελιδες στο εξωτερικό, απλα καταχωρώντας εναν μοναδικό κωδικό ο οποιος θα συνοδεύει καθε επίσημο email….
Μιλαμε για τσακάλια και επιστήμονες, οι άνθρωποι καίγονται για την ασφάλεια μας….

Giwrgos CRETE

Γεια σας,

Προσωπικά μου ήρθε μνμ στο κινητο 25-01-2021 στις 12:30 μεσάνυχτα λέγοντας μου ότι έχει μπλοκάρει η Κάρτα μου για λογους Ασφαλείας!

Την επομένη το Πρωϊ κάλεσα τηλεφωνικά στο 210-4848484 και μετά από 7 λεπτά *( ΄ίσως λόγω πρωϊνής ώρας 08:55 ), απάντησε μία Κυρία η οποία ίσα που Ακουγόταν κα είδικά στο σημείο που ανέφερε το Όνομα της ξάφνου η γραμμή είχε “παράσιτο” + μειώμενη ένταση ήχου…

Κατόπιν η κυρία αυτή μου ζήτησε Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ & Αριθ. Ταυτότητας για να μου πει Ότι δεν υπάρχει Παραβίασει, εφόσον ΔΕΝ άνοιξα το σχετικό {λίνγκ} διεύθυνση ιστοσελίδα που έγραφε το μήνυμα αυτό στο κινητό μου. Είπε ότι είναι Απάτη και Scam, το οποίο επιτήδιοι στέλνουν για να Ξεγελάσουν κόσμο.

–> Αναρωτιέμαι ΕΑΝ Πραγματικά Ενδιαφέρονται Τράπεζες για τους πελάτες τους, εάν Πράγματι Αναβαθμίζουν λογισμικό & Τεχνικό υλικό τους Ώστε το 2021 να Προστατεύουν τους πελάτες τους !;;

Kostantinos

Οποίος έχει e banking σε οποιαδήποτε τραπεζα πρέπει να έχει δει ίσα με 199 χιλίασες φορές μηνύματα απο την τραπεζα οτι πχ η τραπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ κωδικούς κλπ κλπ « μην μπαίνετε ποτέ σε ιστοσελίδες απο ανακατεύθυνση αλλά πληκτρολογήστε μόνοι σας τη διεύθυνση κλπ κλπ. Προειδοποιητικά μηνύματα στο mail κλπ κλπ για προσπάθειες phishing κλπ. Αλλά οοοολα αυτά δεν τα βλέπουμε ή λέμε καλά , σε εμένα θα τύχει; Και όταν σου στέλνει το μήνυμα ο fraudster την πατάς σαν τον άσχετο μπάρμπα τρομάρα σου και αναρωτιέσαι απο που σου ήρθε…και μετά φταίει η τραπεζα φυσικά !

SUPS 👨‍⚖️

σωστος.Απλα δεν καθονται να το διαβασουν ..βαριουνται..

α10

Δεν θα διαφωνήσω με το παραπάνω που γράφεις, ‘ομως όσες φορές και να διαβάσεις τις προειδοποίησεις δεν είναι δύσκολο, από αφέλεια της στιγμής ή λάθος να κάνεις ¨κλικ”στο mail που σου ήρθε και να γίνει ανακατεύθηση σε άλλον ιστότοπο απο την διθεν τράπεζα σου. Τώρα από εκεί και πέρα αν ζητάει κωδικούς κλπ και τα συμπληρώσεις…ε τι να πω.
Πάντως κυρίως στα κινητά τηλέφωνα…οι τράπεζες θα πρέπει να πιέσουν περισσότερο τις αρμόδιες εταιρείες e banking να αναβαθμίζουν συχνότερα τις εφαρμογές τους για καλυτέρευση της ασφάλειας (και γενικότερα τα συτήματα τους).
Μόνο οι εφαρμογές τις google δίνουν πολύ συχνές αναβαθμίσεις….καμία αλλη εφαρμογή τρίτων…ειδικά των τραπεζών καθυστερούν χαρακτηριστικά.
Είναι ενα πολύπλοκο θέμα νομικά αυτό γιατί εμπλέκονται πολλοί πάροχοι.

Aggelos

Εδώ μου έφαγαν πέρυσι το καλοκαίρι 300 ευρώ από τον λογαριασμό μου και το ωραίο είναι ότι μου τα έτρωγαν 10 10 την ημέρα και εγώ παράλληλα ήμουν Λευκάδα ενώ οι συναλλαγές γινόντουσαν στην Αγγλία. Το καλύτερο, δεν μου τα έχει επιστρέψει ακόμα η τράπεζα.

Savvas

Τραγικό εγώ πάλι μου έφευγαν τα χρήματα.. από την αναβάθμιση της τράπεζας και μέχρι να τους πιάσω να το αναφέρω με τράπεζα κατά χρεώθηκα στη Vodafone

Fotis

εδώ εμένα μου ήρθε λινκ απο την ίδια τη Vodafone, δήθεν για προσφορά και πατώντας ενεργοποιήθηκε αναβάθμιση και επέκταση τρέχοντος συμβολαίου κινητής. Η απατεωνία έχει γίνει πλέον θεσμική σε αυτή τη χώρα. Θεός φυλάξει

XD

Όταν λαμβάνετε τέτοια μηνύματα κάντε screenshot τα SMS κ forward στην τράπεζα από την οποία και καλά προέρχονται….
Για να τους μπαγλαρώσουν πρέπει να ξέρουν ότι υπάχουν…
Εναλλακτικά report σε. Google / Microsoft / Mozilla / Apple και σε 15′ το site θα είναι μπλοκαρισμένο σε όλους τους browsers… 😉

dimikou

Προσωπικά το είχα κάνει για email αυτό και μάλιστα το είχα στείλει και στην τράπεζα και στη δίωξη. Καμία απολύτως απάντηση..

Μελέτης

Τα ξέρουν από καιρό στην τράπεζα και συνεχίζει να στέλνει τέτοιου ίδιους SMS η ίδια η τράπεζα. Ο αποστολέας είναι η ίδια η τράπεζα

ΒΑΣΊΛΗΣ ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ

ΒΑΣΊΛΗΣ ΕΜΈΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 2000ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΆΡΤΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΜΊΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ

ΒΑΣΊΛΗΣ

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 2000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΗ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΤΗΣ!

AntonisK

Στο mail μου έχουν έρθει άπειρα μηνύματα για την εθνική ότι μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός μου και τέτοια και με σελίδα εκτός ότι ήταν και σε https:// άμα παρατηρούσες η υπόλοιπη διεύθυνση της σελίδας ήταν στα τουρκικά!!!
Θέλει προσοχή από όλους.
Τώρα τελευταία έχουν βγει και email που υποτίθεται στέλνει η Alpha Bank για δήθεν μπλοκάρισμα της κάρτας σας ή για κλείδωμα λογαριασμού.

$#$$$

Το βουλευτης που κολαει?

Andre

Πριν 2 εβδομάδες παίρνω SMS από “eurobank” ίδιο με αυτό του άρθρου. Καλώ την αληθινή eurobank κ (αφού μου έφαγαν όλη τη κάρτα για 40 λεπτά) μου λένε εν ολίγοις ότι εάν δεν με κορόιδεψε το μήνυμα ή δεν συμβεί σε άλλον τα χέρια τους είναι δεμένα και δεν μπορούν να κάνει κατι αλλά από την άλλη μπράβο που δεν το άνοιξα… Οπότε λέω άρα περιμένετε πρώτα να την πάθουμε; Κολλάει η κοπέλα… Μετά από λίγο απαντά πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εάν δεν σας έχει ξεγελάσει κάποιος κ κλείνουμε… Κατάντια…

bgianis

Αυτά συμβαίνουν πολλά χρόνια. Δεν είναι καινούρια η απάτη.

Tasos Spanos

Όπως οι τράπεζες βγάζουν δικλείδες ασφαλείας έτσι και οι απατεώνες σπάνε αυτές τις δικλείδες

Πρέπει ο καθένας μας να έχει εμπειρία να μπορεί να αναγνωρίσει την απάτη

Η τράπεζα δεν έχει τόση πολύ ευθύνη γιατί
: Σου στέλνει κάποιος ένα μήνυμα και λέει Είμαι η εθνική τράπεζα, δώσε μου τους κωδικούς σου
: Εσύ τους δίνεις

Ποιος φταίει;

Μελέτης

Η τράπεζα στο στέλνει, όχι κάποιος άγνωστος. Η τράπεζα έχει όλη την ευθύνη

Μελέτης

Ακριβώς!!! Η τράπεζα ευθύνεται για την κακή ασφάλεια του συστήματος της. ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΌ ΖΗΜΊΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΘΩΝΤΕΣ

Χρήστος

Λάθος. ΕΣΥ φταις. 1o) Δεν στο στέλνει η τράπεζα, αλλά ο απατεώνας. 2ο) Καμία τράπεζα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να σου ζητήσει τους κωδικούς σου. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως λέει και ο φίλος Tasos Spanos αν δεν έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίσουμε την απάτη δεν μας φταίει ο γείτονας…

Αστεριος Χαμαλιδης

Εμενα περσι μου υπεκλεψαν κωδικους κ μου ηρθε mail για αποστολη προσωρινου κωδικου συναλλαγής κ για ποσον 300000 δηναριων Κουβέιτ δλδ καπου 900000 ευρω. Οταν το ειδα μου ειχαν παρει ηδη τα 30 ευρω που ειχα μονο ευτυχώς στην καρτα. Επικοινωνησα με την ασφαλεια της εθνικής κι οταν τους ρωτησα γιατι δε μπλοκαραν τη συγκεκριμένη αναληψη μου ειπαν οτι δεν τους εχει αναφερθεί ως απατη ποτέ. Καλα ρε λεω ειναι δυνατον να εκανα εγω συναλλαγή σε δηναρια κουβειτ κ μαλιστα για τοσο μεγαλο ποσόν; Με τα πολλα πολλα εκανα αναφορά σε καταστημα κ εκαναν εξι μηνες να μου τα επιστρεψουν. Μακρια απο την εθνική. Εχουν αφαιρεθεί απο πολυ κοσμο χρηματα δηθεν απο λαθη του συστήματος τους κ διπλοχρεωσεις.

Giannis V

Είναι απλό ποτέ καμία τράπεζα και ειδικά η ΕΤΕ δεν πρόκειται να μας στείλει SMS για το λογαρισμό μας, παρά μόνο SMS η τηλέφωνο για νέα προιόντα κ υπηρεσίες.

Παναγιωτης

Εγώ πάντως κάθε φορά πατάω και το ανοίγω αυτά τα μυνηματα…
Στα στοιχεία εισόδου βαζω ότι μου κατέβει εκείνη την στιγμή και το ίδιο για το κωδικό!
Αστούς να προσπαθούν να μπουν με τα λάθος στοιχεία. Αν τους το κανουν καμία κατοστάρια άτομα θα το πάρουν χαμπάρι ότι δεν μασάμε.

παυλος

κανονικα εστειλαν sms απο nbg μου ειπαν οτι κλειδωθηκε προσωρινα ο λογαριασμος μου να πατησω το παρακατω λινκ να ξεκλειδωθει.Αφου πατησα το λινκ μετα απο δυο μερες εξαφανιστηκαν τα χρηματα απο το λογαριασμο μου.Ειχαν προχωρησει στο e baking και ειχαν καταχωρησει δικο τους email ωστε να κανουν επιβαβαιωση των συνναλαγων με την τραπεζα.Στο κινητο μου δεν ηρθε ποτε κωδικος otp ,ουτε και καποιο μηνυμα για τη συναλλαγη αυτη.Η απαντηση της τραπεζας μετα απο 5 μηνες ηταν οτι εγω πραγματοποιησα τη συναλλαγη αυτη.Ποια προστασια και ασφαλεια στον πολιτη παρεχει η τραπεζα .

Χρηστος

Ιδια περιπτωση με εσενα εχω παθει και εγω,καταφερες τιποτα τελικα.??

Tes

Καλησπερα τελικά καταφερατε τιποτα ή δεν πηρατε ποτε τα λεφτά πίσω? Έπαθα ακριβως το ίδιο με εσας το αστείο ειναι ότι η εθνικη το ξέρει το πρόβλημα διοτι αυτη με ρωτησε αν ελαβα μηνυμα κλπ κλπ αλλά μου λέει δεν ξέρει αν θα αναγνωριστεί η αμφισβητηση συναλλαγης το οποίο το θεωρώ ειρωνικό. Τελικα μήπως η λυση ειναι αλλαγη τράπεζας η παντού τα ιδια σκατα είναι?

παυλος

ποιοι ερευνουν τις απατες αυτες για λογαριασμο των τραπεζων.Υπαλληλοι της τραπεζας η εξωτερικοι συνεργατες που δουλευαν η δουλευουν ακομα σε καταστηματα κινητης τηλεφωνιας;

Νίκος

ΚΑλησπερα σας χθες το βράδυ λοιπόν μου ήρθε αυτό το μήνυμα και το άνοιξα και μου πήραν 1400 … φταίω κατά 20% το άλλο 80% είναι της τράεζας … δεν θα το αφήσω έτσι …οποίος γνωρίζει κάτι άλλο άσε στείλει

Νένα

Καλησπέρα τα πήρατε πίσω ??? Τι κάνατε ?? Το έπαθε ένας φίλος μου και έχει τρελαθεί !!!
εαν βγάλατε άκρη σας παρακαλώ απαντήστε μου !!!
μήπως πρέπει να αλλάξει και αριθμό ??

στελιος

kαι μενα μου πηραν 5.000,με phising.εσυ τα πηρες πισω?και μετα ποσο καιρο?

Χαρα

Καλησπερα. Μολις εκλεψαν 1500€ απ την αδερφη μου. Εχετε βγαλει ακρη με την τραπεζα.

Μακης

Εαν το λινκ ειναι σωστο ενω εσυ δεν εισαι σε αυτην την τραπεζα τι σημαινει αυτο…???Δηλαδη δεν ειναι απατη αλλα ουτε εχεις βγαλει ποτε καρτα απο την εθνικη τραπεζα..???

ΧΡΗΣΤΟΣ

καλημέρα σας δυστυχώς κ γω τν πάτησα πριν λίγες μέρες 1500€

Νενα

Καλησπέρα το έπαθε ένας φίλος μου η τράπεζα όμως του αρνήθηκε την επιστροφή χρημάτων
Το έχει πάθει κάποιος άλλος ?? Έκανε κάτι για να του τα επιστρέψουν ??

Γιώργος

Καλημέρα. Παθών….
Μου έρχεται μνμ στο κινητό για να εγκρίνω συναλλαγή 624 ευρώ. Δεν μπορούσα να μπω ούτε στο mbanking ούτε από το ebanking.
Επικοινωνώ με την τράπεζα για να ξεμπλοκάρω τους κωδικούς όπως και έγινε.
Αλλά η έγκριση ήδη είχε γίνει…
Εκανα αμφισβήτηση της συναλλαγής την άλλη μέρα αλλά λένε ότι αυτοί είναι καλυμμένοι διότι όλα έγιναν σωστά…
Από λογαριασμό που κινούνταν μια φορά τον χρόνο, για να μην κλείσει, έγινε αγορά με όλο σχεδόν το διαθέσιμο ποσό…
Τώρα σκέφτομαι πως θα κινηθώ…

Στεφανία

Με το ίδιο ακριβώς τρόπο (οπως Το παραπάνω μήνυμα) μου πήραν 400 και 400 από δυο διαφορετικές κάρτες που συνδέονται με τον ίδιο λογαριασμό. Όταν μου ήρθε η ειδοποίηση να εγκρίνω το πρώτο 400άρι πήρα την εθνική η οποία με είχε σε αναμονή και προχώρησε η συναλλαγή! Έχω screenshots πως ήμουν σε κλήση με την εθνική πριν έρθει το μήνυμα για επιβεβαίωση της συναλλαγής! Πρέπει να μιλήσουμε με δικηγόρο να κάνουμε αγωγή όλοι μαζί!

Κώστας

Ακριβώς το ίδιο χθες το βράδυ. Οπως το περιγράφετε δυο φορές από 400 ευρώ. Χρέωση σε revolut.

Βασίλης

Εθνική .400€ .Το ίδιο και στον αδερφό μου. Αύριο έχω τηλεφωνικό ραντεβού με δικηγόρο διότι η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την απάτη. Το σμσ ήρθε κανονικά από την πλατφόρμα του ibank και ουδέποτε στη συνέχεια έλαβα σμσ επιβεβαίωσης ότι εγκρίνω την μεταφορά χρημάτων.
Αν έχουμε ελπίδες νομικά θα το αναφέρω εδώ έτσι ώστε αν επιθυμεί κάποιος να καλύψουμε τα δικαστικά από κοινού.

Γιωτα

Αν μάθετε κάτι γράψτε το εδώ για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε, γιατί με την τράπεζα δε βγάζουμε ακρη

Κωνσταντίνος

Παθών κι εγώ, 410 ευρώ από revolut, με μήνυμα από ibank. Η τράπεζα βέβαια κάνει τον Κινέζο. Αν βγάλετε άκρη με τον δικηγόρο, ενημερώστε κι εμάς να κινηθούμε με ομαδική αγωγή.

ChristinaCh1

Καλησπέρα σας , συνεβει το ίδιο και σε μένα . Έιχατε κάποια εξέλιξη με το δικό σας θέμα ;

Tes

Καλησπέρα το ιδιο και εγω βγάλατε καποια ακρη?

ΠΑΝΟΣ

410 revolut και εμενα . Η τραπεζα δεν μου εχει αποκλησει το ενδεχομενο να τα παρω πισω αλλα απο οτι γραφετε πανε τα 410 ..

Σακης

Καλησπερα.Μπειτε στην ομαδα μας στο facebook “Εθνική Τράπεζα Θύματα Κλοπής” για να μαζευτουμε πολλοι για να κινηθουμε για μαζικη αγωγη γιατι μονο ετσι μπορουμε να παρουμε τα λεφτα μας πισω

ΓΙΩΤΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΝ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑ.
ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ..
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ.

Γιωτα

Εγωτηλεφωνουσα στην τράπεζα όλο το απόγευμα μετά τις 7 και ήμουν σε αναμονή! Το πρωί της επομένης έγινε η απάτη. Έχω και επιβεβαιωμένο e mail που τους έστειλα. Φέρουν ευθύνη!

Γιωτα

Το ίδιο και σε μενα, σήμερα, 550ευρω. Φέρει και η τράπεζα ευθύνη.Πως μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για να το κυνηγήσουμε;

ChristinaCh1

Καλησπέρα σας , μου συνεβει κι εμένα το περιστατικό αυτό εχθές το απόγευμα . Υπάρχει κανένας που κινήθηκε όπως του υπέδειξε η τράπεζα και να πήρε τα χρήματα του πίσω ;

Δημητρης

Δυστυχώς δε φέρει καμιά ευθύνη η τράπεζα. θα σας εξηγήσω γιατί (είναι θέμα τηλεφώνου και όχι τράπεζας). Για διαφημιστικούς λόγους μπορούμε να χρησιμοποιούμε διάφορες υπηρεσίες bulk sms. Σε αυτές τις υπηρεσίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε ονόματα εταιριων αντι για αριθμους τηλεφωνων να φαινονται οι αποστολείς των SMS. Αρα μπορώ να χρησιμοποιησω αντι για αριθμο τηλεφώνου την ονομασία αποστολέα NBG XXX. Όταν θα στείλω μνμ σε σενα το κινητο δε βλεπει αριθμο τηλεφωνου αλλα NBG XXX που σημαινει οτι θα το καταχωρησει με τα υπολοιπα που έχεις λάβει απο εκεινη την ονομασια αποστολεα. Άρα εσυ βλέπεις την εθνική τράπεζα αλλα εγω ειμαι διαφορετικός αποστολεας απο αυτή.

Ευγενία

και τον αριθμό της κάρτας μου πού τον ξέρουν και μου τον στέλνουν;

Last edited 2 years πριν by Ευγενία
Sofia

Αν παρατηρήσεις οι τράπεζες σου στέλνουν ***9999 (τα τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στην κάρτα σου και είναι όντως μοναδικά)
Τα spam μηνύματα σου στέλνουν 1234*** (τα πρώτα 4 ψηφία τα οποία για όλη την τράπεζα για τον ίδιο τύπο κάρτας είναι κοινά) πχ αν έχεις εθνική visa και έχει και κάποιος άλλος εθνική visa θα έχουν ίδια τα πρωτα 4 ψηφία

Last edited 2 years πριν by Sofia
Σοφία

Ναι οκ, αλλά και τα πρώτα νούμερα της κάρτας πού τα ξέρουν πάλι;!! Επίσης πώς γνωρίζουν ότι π.χ. εγώ ή κάποιος άλλος είναι πελάτης συγκεκριμένα της Εθνικής κι όχι άλλης τράπεζας;

Χρήστης

Κατ αρχάς η Εθνική δεν αναγράφει ποτέ τα 4 πρώτα νούμερα της κάρτας αλλά πάντα τα 4 τελευταία

Ρουλα
8/8/21 μου κλεψανε 1425 ευρω ο τυπος εκανε αγορες στο πλαισιο , παιρνω τηλ στο πλαισιο τους ειπα οτι ειναι απατη να μην στειλουν την παραγγελια και μου ειπαν οτι εκαναν ακυρωση αλλα  ομως τα χρηματα τα πηρανε. 
Αννα

Καλησπέρα! Έγινε υποκλοπή και στ δικό μ e banking μέσω μηνύματος από την εθνική. Έφτιαξα τον λογαριασμό πριν μια εβδομάδα γιατί δεν με ενημέρωσαν τότε αφού γνωρίζουν πως γίνεται αυτό το σύστημα για να είμαι υποψιασμένη ;; Πρέπει να γίνει καταγγελία.. να πάρει ο κόσμος τα χρήματα του από την εθνική εφόσον είναι με το μέρος του κλέφτη! Ντροπή τους

Ρουλα

Παιδια είμαστε πολλοί όλοι μαζί μήνυση στην εθνικη τραπεζα ……τκ σύστημα δεν είναι ασφαλές….πρεπει να συντονιστούμε…..στειλτε μου μήνυμα στο φεις να δούμε τι θα κάνουμε Roula Gara……δε πρέπει να περάσει έτσι

Chloe

Γειά σας, εξαπατήθηκα κ εγώ πρόσφατα με μήνυμα, από μία revolut, αν έχετε κάνει Νομικές κινήσεις θα ήθελα να λάβω μέρος ή να με ενημερώσετε για ότι γνωρίζετε διότι η Εθνική μου απάντησε πως «έγιναν όλα νόμιμα» διότι μόνη μου τους έστειλα τους κωδικούς μου οπότε αρνείται να μου επιστρέψει τα χρήματα. Τώρα πόσο νόμιμο είναι να χρησιμοποιούν οι απατεώνες το ίδιο κέντρο μηνυμάτων που η τράπεζα στέλνει κ τα i-codes είναι άλλο θέμα. Κ για όσους μιλάνε για το ότι οφείλουμε μα αναγνωρίζουμε απάτες κτλ κτλ, όχι δεν ωφείλουμε τίποτα, δε θα πάρουμε εξειδίκευση σε όλα επειδή στην Ελλάδα δε ξέρουν να μας προστατεύουν! Έχω ζήσει στην Αγγλία κ σε ανάλογη περίσταση, μου επέστρεψαν τα χρήματά μου μετά από λίγες μέρες κ βρήκαν κ τους απατεώνες εγκαίρως, δε το ξύνουν όπως εδώ εκτός αν τελικά η απατεωνιά προέρχεται από τους ίδιους κ γι’αυτό συνεχίζουν δήθεν να αδιαφορούν. Τέλος, να ξέρετε πως έχετε δικαίωμα να κάνετε Ένσταση, γράφετε τις λεπτομέρειες, γνήσιο υπογραφής κ το δίνετε στην Τράπεζα. Το έμαθα μετά από πίεση που άσκησα σε υπάλληλο για το τι μπορώ να κάνω. Εγώ θα αλλάξω Τράπεζα πάντως.

Chloe

Ο αριθμός i-bank είναι 42265, αν έχεις i-phone k πατήσεις «στοιχεία» κ μετά κάνεις κλήση θα στο βγάλει. Άρα δε μιλάμε μόνο για ίδια ονομασία αποστολέα αλλά κ για ίδιο ακριβώς αριθμό.
Όχι δεν έβγαλε κανένα χρηματικό ποσό, το μόνο που έλεγε να επαληθεύσω τα στοιχεία μου για να μου πουν γτ μπλόκαραν την κάρτα μου.
Με email k αριθμό τηλ δεν εγκρίνεται καμία συναλλαγή, πρέπει να βγει κάποιο ποσό κ να γίνει ερώτηση με ποιόν τρόπο πληρωμής θα γίνει κτλ. Εμένα δε μου έβγαλε τίποτα αντίστοιχο.
Τα λάθη είναι της Τράπεζας. Στο εξωτερικό αυτά δε γίνονται κ όταν γίνονται λαμβάνουν αμέσως δράση. Τους τα δίνουμε «απλόχερα» διότι η Εθνική ξέρει την κατάσταση κ εξακολουθεί να αφήνει τους πελάτες απροστάτευτους. Δεν είμαστε η Πυθεία να μαντεύουμε το κάθε τι.
Η Πειραιώς έχει στείλει παντού emails κ μηνύματα για τη συγκεκριμένη απάτη κ κάνει ότι μπορεί για να ενημερώσει, η Εθνική όχι.
Επίσης γνωρίζουμε πως εξαπατούν κ ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία ιδέα από αυτά, θα έχουμε κ θράσσος αν πούμε κ σε εκείνουν πως έκαναν τεράστια λάθη.
Σε παρακαλώ πολύ, η Εθνική δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία.

SUPS 👨‍⚖️

Αναρωτιεμαι τι τους φταιει η τραπεζα και ετοιμαζουν μηνυσεις και της παναγιας τα ματια…Η τραπεζα περα απο ανακοινωσεις αντε κανα κανα σποτακι στη τηλεοραση μπορει να κανει…Δεν φταιει αν ο καθενας βαζει τους κωδικους του οπου του καπνισει …

Ρουλα

Παιδια στην εθνικη δεν ξέρουν τι τους γίνεται πήγα να καταθέσω αίτημα να μου δωσουν τις ηχογραφημένες κλησεις και βραχυκυκλωσανε άσε που δεν μπορουσα ν να βρούμε τον αριθμό υπόθεσης μου .Πως μετά να μην μας κλέβουν τα λεφτά μας. Είπα στον υπάλληλο ότι έπρεπε να παγώσουν τον λογαριασμό μου και μου λέει αυτό δεν γίνεται δεν έχουμε την δικαιοδοσία να το κάνουμε και του λέω γιατί και μου λέει δεν είναι Θεός να τα ξέρω όλα…….εγω ελα μήνυση και 2 αιτήματα αμφισβήτησης βέβαια η απάντηση ήταν ότι η Τράπεζα έχει ισχυρό σύστημα ταυτοποίησης βλακεία και έστειλα στο contact centrer ένα κατεβατό και μου άνοιξαν καινούρια υπόθεση ακόμα δεν έχω νέα……τι να πω ζω Χρόνια Αμερική αυτά δεν γίνονται ….απαραδεκτη η Εθνική…..Μακρια ….εγω ότι εχω θα τα πάρω και θα πω έξω…..δεν θέλω σχέση με Ελλάδα πλέον

Chloe

Έχω ζήσει Λονδίνο κ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Chloe

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου! Για τα άτομα που απ’ότι φαίνεται δε ξέρουν να διαβάζουν τα γράφω από την αρχή. Εν ανάγκη βάλτε κάποιον να σας τα εξηγήσει. 1) Το κέντρο μηνυμάτων ήταν το ΙΔΙΟ με της Εθνικής. Είχα ήδη κρατημένα τα μηνύματά τους από i-codes οπότε φαινόταν ξεκάθαρα πως ήρθε από το κέντρο τους κ από πουθενά αλλού. 2) Δεν έγραφε πουθενά για συναλλαγή κ ποσό όπως αναγράφει κάποιος παραπάνω. 3) Σκοπός είναι η αλληλοβοήθεια σε θέματα απάτης κ όσοι ξεφεύγουν από το θέμα με φράσεις τύπου «ο εαυτός τους τους φταίει κ ας δουν καμιά σελίδα μαγειρικής» γίνεστε το λιγότερο αντιαισθητικοί μιάς κ το ότι εσείς είστε αυτοί που έχετε «θέματα εαυτού» φαίνεται από το υποανάπτυκτο λέγειν σας. Κ για τους ενδιαφερόμενους, όσοι πέσατε θύματα απάτης κ ενδιαφέρεστε για ΤΗ ΛΥΣΗ κ όχι για να μπαίνετε σε σελίδες για να ξεσπάτε τα νευρωτικά σας, σας πληροφορώ πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βοηθάει πάρα πολύ σε αυτά τα ζητήματα: μου πρότειναν αρχικά να κάνω μήνυση στην αστυνομία με όλα τα στοιχεία που έχω ούτως ώστε να αποχτήσουν νόμιμα πρόσβαση στο ζήτημα κ το διερευνούν επιτυχώς. Σας προτείνω να απευθυνθείτε σε εκείνους. Μόνο μαζί κ με πολλά στοιχεία θα καταφέρουμε να… Συνέχεια »

Δημήτρης

Όλοι έχετε άποψη. Όλοι θέλετε συναλλαγές με e-banking χωρίς να έχετε στοιχειώδη εκπαίδευση στο ίντερνετ και χωρίς να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας των τραπεζών. Δίνετε τον αριθμό κινητής σας οπουδήποτε, γράφετε σε όλα τα σάιτ τα πραγματικά σας στοιχεία και όχι ψευδώνυμα, πατάτε ότι λινκ σας έρθει, βγάζετε τη ζωή σας φόρα παρτίδα στο facebook και το instagram, εγκαθιστάτε ότι εφαρμογή βρείτε, έχετε μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς on line, ψηφίζετε ότι να ναι, στηρίζετε την πλήρη αποποινικοποίηση και μετά σας φταίνε η εθνική τράπεζα και οι απατεώνες. Ο εαυτός σας, σας φταίει. Κάρτα ανάληψης και μάλιστα χωρίς ανέπαφη τεχνολογία και πολύ σας είναι !

Αλέξης

Συγγνώμη τώρα, όλοι αυτοί οι άσχετοι που ο πρώτος τυχόν τους λέει ότι είναι η εθνική τράπεζα και του δίνουν τους κωδικούς και μετά χάνουν τα λεφτά τους μπαίνουν και διαβάζουν ένα site τεχνολογίας ; Να διάβαζαν κανένα site μαγειρικης πάει κ έρχεται να την πάταγαν. Δεκάδες φορές έχετε γράψει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Να προτείνω κύριε Βλαχάκη σαν προσφορά στο κοινωνικό σύνολο να γράψετε ή αναδημοσιεύσετε έναν ωραίο οδηγό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με ειδίκευση στις τραπεζικές συναλλαγές. Αν δυνατόν αυτόν τον οδηγό να τον κάνετε μόνιμο μπάνερ σε κάποιο σημείο του παρόντος ιστότοπου για να σώσουμε κόσμο. Νομίζω μετά χαράς θα συνδράμουν ή ακόμα και χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια αυτή φορείς ή τράπεζες.

Chloe

Για τα άτομα που απ’ότι φαίνεται δε ξέρουν να διαβάζουν τα γράφω από την αρχή. Εν ανάγκη βάλτε κάποιον να σας τα εξηγήσει. 1) Το κέντρο μηνυμάτων ήταν το ΙΔΙΟ με της Εθνικής. Είχα ήδη κρατημένα τα μηνύματά τους από i-codes οπότε φαινόταν ξεκάθαρα πως ήρθε από το κέντρο τους κ από πουθενά αλλού. 2) Δεν έγραφε πουθενά για συναλλαγή κ ποσό όπως αναγράφει κάποιος παραπάνω. 3) Σκοπός είναι η αλληλοβοήθεια σε θέματα απάτης κ όσοι ξεφεύγουν από το θέμα με φράσεις τύπου «ο εαυτός τους τους φταίει κ ας δουν καμιά σελίδα μαγειρικής» γίνεστε το λιγότερο αντιαισθητικοί μιάς κ το ότι εσείς είστε αυτοί που έχετε «θέματα εαυτού» φαίνεται από το υποανάπτυκτο λέγειν σας. Κ για τους ενδιαφερόμενους, όσοι πέσατε θύματα απάτης κ ενδιαφέρεστε για ΤΗ ΛΥΣΗ κ όχι για να μπαίνετε σε σελίδες για να ξεσπάτε τα νευρωτικά σας, σας πληροφορώ πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βοηθάει πάρα πολύ σε αυτά τα ζητήματα: μου πρότειναν αρχικά να κάνω μήνυση στην αστυνομία με όλα τα στοιχεία που έχω ούτως ώστε να αποχτήσουν νόμιμα πρόσβαση στο ζήτημα κ το διερευνούν επιτυχώς. Σας προτείνω να απευθυνθείτε σε εκείνους. Μόνο μαζί κ με πολλά στοιχεία θα καταφέρουμε να τους βοηθήσουμε να τους… Συνέχεια »

Αλέξης

Καμία Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν θα σας βοηθήσει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Οι απατεώνες έχουν έδρα σε ξένες χώρες (πχ Νιγηρία) τα μηνύματα είναι αυτόματα μεταφρασμένα και οι τοπικές και διεθνείς αρχές δεν θα ασχοληθούν με την μαριδούλα που έχασε 500 – 1000 -10.000 ευρώ. Δεν υπα΄ρχει διεθνής συνεργασία σε τέτοια ζητήματα. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα να είναι ο δράστης, τι θα του κάνουν τα δικαστήρια ; θα του επιβάλλουν 10 μήνες με αναστολή (δηλαδή δεν βλέπει καν το κελί) και θα συνετιστεί ; Ας γελάσω. Τα χρήματά σας θα τα πάρετε ; Πιθανότατα όχι.
Το e-banking δεν είναι για όλους. Χρειάζεται εκπαίδευση και προσοχή που δεν υπάρχει κανένα από τα δύο στην πλειοψηφία των πελατών. Αλλά ούτε και οι τράπεζες νοιάζονται. Παλιά για να ανοίξεις λογαριασμό στο χρηματιστήριο σου έκαναν 100 ερωτήσεις για να δουν αν ξέρεις τι κάνεις και μετά σου άνοιγαν. Τώρα η κυρά Μαρίκα της γωνίας ανοίγει e-banking,χωρίς κανείς να την ρωτήσει στην τράπεζα αν ξέρει τι είναι το ίντερνετ.

SUPS 👨‍⚖️

Σκληρη αληθεια αλλα στην Ελλαδα φταινε παντα οι αλλοι,εμεις ποτέ…

Magdalene

Εσύ τι είσαι, ο υπερασπιστής της Εθνικής Τράπεζας ή των απατεώνων; Βρήκες ρολάκι να παίξεις για να νιώσεις σημαντικός; Έχεις καταχαρεί που εσύ δε την πάτησες, προφανώς μόνο σε αυτό έχεις πετύχει στη ζωή σου γι’αυτό πετάγεσαι σαν υποανάπτυκτο με ότι έχει λεχθεί αλλιώς δε θα ήσουν συνέχεια εδώ αλλά θα ασχολιόσουν με κάτι καλύτερο. Βασικά δεν έχεις καμία δουλειά στις συζητήσεις μας αφού δεν είσαι θύμα απάτης όπως εμείς. Είμαστε εδώ για να αλληλοβοηθηθούμε με κάτι δυσάρεστο που μας συνέβη οπότε στο καλό!

SUPS 👨‍⚖️

χαχαχαχαχα μην εισαι σεξιστης ρε συ και αντρες δεν εχουν ιδεα απο e-bankng και ξερουν μονο απο φβ και κανενα site για live scores…

magdalene

Μάλλον σεξίστρια θες να πεις. Όχι δε το πάω γενικά στους άντρες, το πάω ειδικά στον άνωθεν κομπλεξικό που ενώ συζητάμε για να βγάλουμε άκρη μπαίνει σαν την σφήνα να πει βλακείες λες κ τον ρώτησε κανείς. Ο συγκεκριμένος σίγουρα δεν έχει ιδέα όπως λες κ εσύ, το επίπεδο του κάθε ανθρώπου είναι ευδιάκριτο από την αίσθηση που δημιουργεί κ αυτός μόνο δυσάρεστος είναι. Καλά κάνεις κ γελάς, για γέλια είναι.
Τώρα για το θέμα της απάτης, απ’όσο καταλαβαίνω δυστυχώς χρήματα δεν επιστρέφουν, έδειξε πρόσφατα στις ειδήσεις πως μέσα σε 9 μήνες έχουν καταφέρει να κλέψουν συνολικά 40 εκατομμύρια από πελάτες κάθε τράπεζας με την Εθνική να έχει την πρωτιά… οπότε ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί με αιτήσεις, ενστάσεις, καταγγελίες κ ότι γίνει.

SUPS 👨‍⚖️

το σχολιο μου αφορουσε αλλον και εχει διαγραφει πλεον.Δεν ξερω γιατι οι admins το εχουν βαλει κατω απο δικο σου.

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να μετκακινουμε σχόλια, μόνο να διαγράφουμε η να μην εγκρκινουμε εφόσον δεν συμφωνούν με τους Όρους Χρήσης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer/

Ντινα

Μολις σημερα το πρωι μου μ σταλθηκε μνμ απο ι bank λεγοντας μ οτι μπλοκαριστηκε η καρτα μ κ με πεταξε στην σελιδα που φαινομενικα ηταν της εθνικης…καποια ετσιρια revolut μ πηρε 1230€ κ η απαντηση της τραπεζας ηταν οτι δεν μπορουν να ελεγχουν καθε site μαιμου που υποκλεβει…διαπιστωνω απο τα σχολια σας οτι η συγκεκριμενη εταιρια ολο το καλοκαιρι υποκλεβει λεφτα απο πολλους…τωρα γιατι η εθνικη δεν μπλοκαρει τετοιες εταιρειες δεν ξερω…τα σχολια δικα σας!!!

Giorgos

Λοιπόν εμένα το Σάββατο μπήκαν στο site της eurobank αφού είχαν hackarei το gmail μου και πήραν τους αποθηκευμένους κωδικούς.Μέχρι εδώ ευθύνη έχω εγώ. Μετά τα μοναδικά μηνύματα που ήρθαν ήταν ότι έγιναν 3 μεταφορές συνολικής αξίας 11800 ευρώ.Είχαν αλλάξει κωδικούς στο e-banking και το μόνο που με έσωσε ήταν οτι πήρα τηλ την τράπεζα και τα παγώσαν όλα. Ξεκαθαρίζω οτι οι κωδικοί Οtp δεν ήρθαν ποτέ και ούτε είχα απώλεια σήματος κάρτας sim βάση της cosmote που επικοινώνησα.Επίσης δεν μου στείλανε sms η e-mail με phising page. Απλά παρακάμψανε την δικλείδα ασφαλείας με κάποιο τρόπο.Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος σχετικά γιατί ακόμα δεν μου έχουν πει τίποτα.

Magdalene

Κάντε Ένσταση με όλα τα στοιχεία στην τράπεζα κ μετά πηγαίντε ένα αντίγραφο στην αστυνομία όπου θα κάνετε μήνυση κατά αγνώστου στην ουσία. Κ καλή τύχη γιατί είναι άπειρα τα περιστατικά κ δυστυχώς δεν ασχολούνται.

Μαρια

Ωραια.. Πριν απο λιγη ωρα λοιπον, την πατησα κ εγω οπως πολλοι απο τους προλαλησαντες…
Κι απ οτι διαβαζω η τραπεζα δεν αναγνωρίζει τίποτα.. Το καταλαβα αλλωστε απ το συγκαταβατικο υφος του εκπροσώπου της Εθνικης στο τηλ, που ενω φαινοταν οτι κατανοει κ συμπασχει με το προβλημα, ηταν υποχρεωμενος να μου δινει τυποποιημενες απαντησεις χωρις ουσια…
Και τωρα τι;;
Δεν μπορει να μην εχει καμια ευθύνη η τραπεζα.. Δε γίνεται… Ποσο μαλλον οταν τα μνμτα έγκρισης ερχονται οπως αναφερατε και πιο πανω απ την πλατφορμα της. Γνωριζουν και παρακολουθουν το πρόβλημα, μπλοκαραν τη καρτα μου εγκαιρα πριν μου τραβηξουν ολα τα χρηματα απ οτι μου ειπαν, αρα αναγνώρισαν την απατη.. Δεν αρκει ομως αυτο.. Ποια ειναι η δικη τους δικλειδα ασφαλείας;; πως μας προστατευουν; που ειναι η ευθυνη τους; είμαστε πελατες τους κ διαχειριζονται τα χρηματα μας..

Υπαρχει καποιος που να εχει λαβει αποζημιωση μετα απο αμφισβητηση τετοιου ειδους συναλλαγης, να μαε πει τι πρέπει να κανουμε;

Ντινα

Οποιος την εχει πατησει με εταιρεια με την ονομασια revolut δεν παιρνει φραγκο τσακιστο!!!κ η απαντηση της τραπεζας;;;να ειστε πιο προσεκτικοι!!!τους το καις το μαγαζακι τους ή δεν τους το καις;;;;

ΜΑΡΙΑ

Δυστυχώς σήμερα εξαπατήθηκα και εγώ. Μίλησα με την τράπεζα για ακύρωση της κάρτας και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για καταγγελία του συμβάντος.

ΘΑΝΟΣ

ΠΑΘΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΠΣΙΤΩΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ Κ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΣΜΟΤΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ, ΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΛΙΝΚ ,ΒΛΑΚΩΔΩΣ, ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥΣ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET BANKING ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΒΑΣΙΜΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ,ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΜΟΙΑΡΖΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ, ΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΣΥΣΗΤΜΑ ΑΠΟΡΙΨΗΣ, ΟΠΩΣ Κ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.

Πολιτη ιωαννα

Αφου η καρτα μου δεν ληγει γιατι μου ερχονται μν οτι ληγει να κανω ανανεωση οπως και οτι μου εχει σταλει αλλη χωρις αυτο να εχει γινει λετε να ειναι απατη….η τραπεζα δεν το σηκωνει

Δημητρης

Η συμβουλή μου ειναι να αντιμετωπίσεις την τραπεζα σου όπως θα αντιμετωπιζες ενα γιατρο, ενα μηχανικό ή ενα δάσκαλο που δε σηκώνει το τηλέφωνό του. Θα τον άλλαζες!!!

Tsepeto

Kαλησπερα παιδια. Ειμαι κι εγω θυμα απατης απο revolut. Ιδια απαντηση ειχα κι εγω απο εθνικη οταν μου ειπε οτι η εγκριση εχει γινει με otp και ενημερωσα και μου ειπαν στειλτε στο contact. center και μου ανοιξαν καινουρια υποθεση. Παω να κλεισω ενα μηνα και ακομα απαντηση δεν εχω καθως μου λενε οτι ειναι ακομα σε υποεπεξεργασια. Απ οτι διαβαζω απο εσας δεν επιστρεφει η τραπεζα απο θυματα revolut. Επισης διαβασα οτι θελετε να κινειθειτε νομικα καποιοι. Μπορει καποιος να μου στειλει και να μου πει λεπτομρειες; Ας μου στειλει καποιος απαντηση και να μου πει αν ειστε σε καποια ομαδα για να κινηθουμε νομικα. Ευχαριστω

Χριστινα

Καλησπερα, ναι υπαρχει ομαδα.

Πάσχου Παρασκευή

Ποια είναι η ομάδα;

Tsepeto

Καληπερα.Ειμαι κι εγω θυμα απατης απο revolut. Ειχα κι εγω ιδια απαντηση σε email απο εθνικη λεγοντας οτι η εγκριση εχει γινει με otp. Πηρα τηλ και μου ειπαν να στειλω στο contact center και μου ανοιξαν καινουριο αριθμο υποθεσης. Παω να κλεισω ενα μηνα και ακομα απαντηση δεν εχω λαβει αλλα απο οτι διαβαζω απο εσας δεν προκειται να τα επιστρεψουν. Υπαρχουν καποιοι απο εσας που εχεται κινηθει νομικα για να λαβω μερος; Ας μου στειλει καποιος και να μου πει που να μιλησουμε προσωπικα για να μου πει τι να κανω. Ευχαριστω πολυ

Katerina

Καληπερα.Ειμαι κι εγω θυμα απατης απο revolut. 
καταφερατε τιποτα ή δεν πηρατε ποτε τα λεφτά πίσω?

Christos

Βρείτε μας στο Facebook στη σελίδα: Εθνική τραπεζα θύματα κλοπής.για μαζική αγωγή

κατερινα

πως είναι ακριβώς το όνομα στο facebook?

Christos

Εθνική Τράπεζα Θύματα Κλοπής

κατερινα

δυστυχώς δεν μπορώ να σας βρω στο facebook
πως είναι ακριβώς το όνομα

Christos
Δημητρης

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. 1η περίπτωση: Μασκαρεύτηκε ο ληστής σε κάτι οικείο με την τράπεζα σας (στην προκειμένη περίπτωση σας έστειλε μήνυμα με ίδια ονομασία αποστολέα με την Εθνική Τράπεζα ενώ η Εθνική σας έχει στείλει αμέτρητα μηνύματα να μην πατάτε εξωτερικά links και ότι ποτέ δε θα σας ζητήσει κωδικό). Μπήκατε στο Link και δώσατε στο ληστή στο χέρι username και password. Σας ήρθε μήνυμα OTP το οποίο καταχωρήσατε. Από την άλλη ζητάτε τα ρέστα? 2η περίπτωση: Χάκαρε κάποιος το email σας. Ε ναι. Αφού ούτε two factor authenticator δεν ξέρετε τι σημαίνει και άλλαξε από εκεί username, password και κινητό. Και εκεί ζητάτε τα ρέστα? 3η περίπτωση που ακούγεται συχνά: Σας πήραν τηλέφωνο από την Microsoft και σας είπαν να σας φτιάξουν τον υπολογιστή. Δώσατε απλόχερα στον άλλον που δεν τον ξέρετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσου αυτού μπήκε στην Εθνική. 4η περίπτωση: Μπήκατε σε άλλα sites και κατεβάσατε έναν “ιό” να το πω που λειτουργεί σαν keylogger (δηλαδή καταγράφει ότι πατάτε στον υπολογιστή συμπεριλαμβανομένων όλων των κωδικών). Τι να πω? Μην μπαίνετε σε τέτοια site “ατακτούληδες”? Κατανοώ ότι μέσα στο χάσιμο χρημάτων ψάχνετε θύμα εξιλαστήριο. Αλλά μήπως πρέπει να αποδώσετε ευθύνες στον εαυτό σας?… Συνέχεια »

Αντρεας

Πόσο συμφωνώ με τον φίλο Δημήτρη που δυστυχώς ή ευτυχώς λέει την ωμή αλήθεια.Εγω προσωπικά έχω διαγράψει 2-3 τέτοια μνμ κ μόλις τώρα που ήρθε sms από ete-etniki όπως ακριβώς το γράφω ότι ο λογαριασμος μου είναι ασφαλείς κ ενα link που μπορούσα να κλικαρω.Εννοειτε ξανά έκανα διαγραφή του sms.Οπως επίσης μπορεί ο αποστολεας να ήταν από ete-etniki χωρίς δλδ το h.Αλλα στη συνέχεια του sms άρχιζε κανονικα από ete-ethniki.com Σε όλες αυτές βέβαια τις περιπτώσεις τα διαγράφω χωρίς καν να διαβάζω ολόκληρα τα μνμ κ έχω σοκαριστεί από των αριθμό των ανθρώπων που την πατάνε με το να δίνουν τους κωδικούς τους.Οταν πρωτοδιεγραψα τέτοιου είδους sms σκεφτόμουν (καλά αυτοί οι απατεώνες πόσο υπομονή πρέπει να κάνουν ώστε να βρουν με τέτοιο τρόπο κάποιον να τους δώσει τους κωδικούς του?)

Βλάσιος

Καλησπέρα. Είμαι πρόσφατο θύμα απάτης από την Άλφα. Μπήκα όχι στο application που έχω εγκατεστημένο αλλά μέσω URL στην ιστοσελίδα της. Με έβαλε κανονικά μέσα,έβαλα user και password και μόλις με έβαλε μου ήρθε και ο μοναδικός κωδικός. Δεν με έβαλε με την πρώτη οπότε μου ξανάρθε δεύτερος κωδικός και τότε μπήκα. Είχε γίνει μια μεταφορά χρημάτων στην Εθνική με ονοματεπώνυμο 14.500€ και έλεγε εντολή Iris. Αυτό είναι διατραπεζικό σύστημα μεταξύ των 4 τραπεζών για μεταφορές χρημάτων. Κατευθείαν μετά το έμφραγμα,πήρα τράπεζα μπλόκαρα τα πάντα και έφυγα για το υποκατάστημα στην Καλαμάτα που ήμουν Έκανα εντολή αμφισβήτησης και κατευθείαν ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ για μήνυση και δίωξη οικονομικού εγκλήματος. Μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία και χωρίς να μου έχει έρθει στην σελίδα που μπήκα ένα μήνυμα, που μου λέει πάντα “δεν είναι ασφαλής ή κακόβουλο λογισμικό”χωρίς να κάνω τίποτα μου πήραν τα λεφτά. Το έψαξα και η μεταφορά έχει γίνει στην Εθνική και είνα ακόμα εκεί τα χρήματα. Τα εμβάσματα μπλοκάρονται φαντάζομαι. Από ότι ενημερώθηκα ανεπίσημα,ο λογαριασμός της πελάτισσας της Εθνικής που έγινε η μεταφορά μπλοκαρίστηκε. Απο την Άλφα μου είπαν η Εθνική είναι σοβαρή και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες να αντιλογίσει το ποσό αρκεί τα χρήματα να είναι εκεί και… Συνέχεια »

Last edited 1 year πριν by Βλάσιος
Δημητρης

Θα σου πω ιστορια μιας φιλης που δουλευει στην Εθνικη.
Μια μερα μπηκε ενας πελατη ο οποιος ειναι αρκετα χαζουλης. Ηθελε να παρει ενα μεγαλο χρηματικο ποσο. Ελεγε στο προσωπικο οτι ειναι εργαζομενος στην Microsoft και τον πηρε τηλ η εταιρια του να παει ενα μεγαλο ποσο σε ενα στελεχος στην Αθηνα. Οι υπαλληλοι του εξηγουσαν οτι ο λογαριασμος του εχει μπλοκαριστει διοτι εχει συσχετιστει με παρανομες συναλλαγες και μαλιστα τετοιες απατεωνιες!
Με αλλα λογια βρισκουν θυματα που τους πουλανε φουμαρα, αυτα τα πιστευουν και κανουν τις μεταφορες για τους απατεωνες.
Τα χρηματα σου δεν ξερω αν θα τα παρεις πισω. Προσωπικη μ αποψη ειναι οτι θα μεινουν κλειδωμενα για παντα στο λογαριασμο του κοροιδου που τα εχει. Αν γινει κανα δικαστηριο ισως να τα παρεις.

Βλάσιος

Δεν υπάρχει καμία λογική να τα κρατήσει κλειδωμένα τα λεφτά.
Είναι παρανοϊκό και εκτός αυτού τα λεφτά είναι ασφαλισμένα στην Τράπεζα.
Αναμένω απάντηση επίσημη να δω και από εκεί και πέρα θα πράξω αναλόγως.

Προφανώς και θα το πάω δικαστικά εάν και εφόσον δεν μου κάνουν αντιλογισμό,απλα δε βλέπω κάποιο λόγο να μην το κάνουν.

Δημητρης

Θα δείξει. Μακαρι να βγω ψευτης και να παρεις τα χρηματα σου πισω.
Ακου ομως το ασχημο της υποθεσης-παραδοξο. Δεν μπορεις να αποδειξεις οτι υπαρχει απατη εφοσον ολα εγιναν νομιμα. Εβαλες κωδικους και ΟΤΡ. Το παγωμα του λογαριασμου του απατεωνα (η χαζου εντολεα των απατεωνων) εγινε επειδη υπηρχαν καταγγελιες και πρεπει να διερευνηθει το θεμα. Για να γινει μεταφορα χρηματων πρεπει να γινει με συναινεση του δικαιουχου.
Υπαρχει ομως ενα αλλα…
Η τραπεζα στο παρελθον εχει επιστρεψει χρηματα σε τετοια υποθεση. Στην προκειμενη το θυμα εκανε μηνυση και προσκομισε χαρτια (απεδειξε οτι εγινε απατη). Παρε ενα τηλ επισης καμια εταιρια που εξειδικευεται σε αυτα τα θεματα (π.χ. Σφακιανακης κ.α.) μηπως παρεις καμια χρησιμη συμβουλη (βεβαια ειναι πανακριβοι). Μιλα και με εναν δικηγορο φυσικα!!!
Μη ξεχνας οτι βρισκεσαι στην Ελλαδα (στη χωρα της γραφειοκρατιας!!!).

Βλάσιος

Κοίταξε να δεις τι γίνεται. Η Τράπεζα είναι πιθανόν όπως μου είπαν και από την Κυβερνοασφάλεια ότι η σελίδα που μπήκα ήταν άριστα copiarismeni και έγινε ακριβώς η ίδια διαδικασία όπως μπαίνεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Alpha. Αυτό είναι το μείον με την έννοια ότι μπορεί να μην αποδεχτεί λάθος δικό της αλλά λάθος δικό μου. Δεν ξέρω αν υπήρξαν καταγγελίες για το συγκεκριμένο λογαριασμό αλλά η Εθνική τα εμβάσματα όταν γίνονται οι εκκαθαρίσεις το μεσημέρι τα μπλοκάρει κατευθείαν και ειδικά που το έτρεξα άμεσα μέσα σε ένα 20 λεπτο από την στιγμή που το είδα,πέρα από το κλείδωμα που το έκανα αμέσως. Η Εθνική είναι σοβαρή τράπεζα με όλα τα προβλήματα της,τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι ακολουθεί καθαρά τις διαδικασίες by the book όπως και ολο το Δημόσιο άλλωστε. Δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες ότι θέλει τη συναίνεση του για να μου μεταφέρει τσ λεφτά,δηλαδή με έκλεψε και πρέπει να συναινέσει για να μου τα δώσει? Αυτό είναι παράλογο που εμπίπτει? Έχω στείλει και στην Csi μου είπαν τα έκανες όλα γρήγορα και δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τις εταιρίες του Σφακιανάκη για δικηγόρο. Το έχει κάνει μπίζνα κανονική. Μου στείλανε και προσφορά ήδη. Να ξέρετε… Συνέχεια »

Κωνσταντίνα

σήμερα μπήκαν στον λογαριασμό μου και πήραν 1800 ευρώ.
Μιλησα με τη τράπεζα, ακύρωσα τις καρτες μου και από ο,τι είπαν,φαίνεται πως έγινε μια συναλλαγή 460 ευρώ και δεν πρόλαβαν άλλη,γιατί δεν φαίνονταν άλλες συναλλαγές.
αύριο θα πάω στη τράπεζα για να δω τι έγινε και να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής για αυτά τα 460 ευρώ και να δω αν τα υπόλοιπα βρίσκονται εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.