Ετοιμάζεται η HTC να εγκαταλείψει οριστικά την αγορά των smartphones;

HTC, Ετοιμάζεται η HTC να εγκαταλείψει οριστικά την αγορά των smartphones;

Η HTC δείχνει να παραπαίει μέρα με τη μέρα, ειδικά στον τομέα των smartphones. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας έχει βυθιστεί εδώ και αρκετό καιρό, και φαίνεται ότι προετοιμάζεται να εγκαταλείψει οριστικά την αγοράς των smartphones.

Σύμφωνα με την Android Library Statistics, η HTC τον Φεβρουάριο αφαίρεσε τις εφαρμογές που ανέπτυσσε από το Google Play Store. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές ήταν ο Sense Launcher, το HTC Calendar, το HTC Mail και το HTC Contacts . Πλέον, τα μόνα apps της HTC που είναι διαθέσιμα για κατέβασμα από το Google Play Store είναι όσα αφορούν το HTC Vive headset.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα apps που κατέβασε η HTC από το κατάστημα εφαρμογών της Google είναι ούτως ή άλλως προεγκατεστημένα σε όλα τα smartphones της εταιρείας.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να σημαίνει αυτή η κίνηση; Υπάρχουν πολλές ερμηνείες, μερικές από αυτές είναι κάπως αισιόδοξες και κάποιες όχι και τόσο. Ένα από τα πιο θετικά σενάρια, θέλει την ταϊβανέζικη κατασκευάστρια smartphones να εμβαθύνει στο οικοσύστημα του Android One, γι’ αυτό η χρήση των εφαρμογών της Google είναι πιο βολική από την διατήρηση δικών της εφαρμογών. Ωστόσο, το σενάριο έχει κενά και παραμένει αρκετά ουτοπικό.

Στην αντίπερα όχθη, έχουμε το σενάριο της οριστικής αποχώρησης της HTC από τον κόσμο των smartphones. Ένα σενάριο που έχει πολύ καλά θεμέλια. Η κύρια ομάδα σχεδιασμού της εταιρεία πουλήθηκε στη Google και πλέον τα ελάχιστα smartphones που κυκλοφορεί της δημιουργούν μόνο ζημίες.

Αν και πρωτοπόρος του οικοσυστήματος Android, η HTC φαίνεται ότι δεν θα καταφέρει να επιβιώσει κατ’ οποιονδήποτε τρόπο. Χωρίς το απαραίτητο δυναμικό, η HTC δεν μπορεί ούτε καν να πουλήσει το τμήμα smartphones της, που ακόμη κι αν το επιχειρούσε δεν θα ενδιαφέρονταν και πολλές εταιρείες. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Sony ίσως ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το brand της HTC, όπως έκανε η HMD με την Nokia.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τακης

Η sony αντι να παρει και αυτη την αποφαση να κλεισει θα αγορασει την htc ? χαχαχα

NikosAr

Πραγματικά αντιφατική κατάσταση …. από την μια μεριά οι * μεγάλες εταιρίες να είναι στην κορυφή με 10 άδες μοντέλα η κάθε μια και τόσο μεγάλα ονόματα όπως htc, lg, Sony να μη μπορούν να σταθούν στο ύψος τους … έστω στη μεσαία κατηγορία !!

Ιωάννης jb

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάει τέτοιου είδους εφαρμογες!
Αφού υπάρχουν από την Google και αφού έχει εξαγοραστεί από την Google!
Αν πουληθεί θα είναι κρίμα διότι είναι μια εταιρία με ιστορία και πολλές καλές συσκευές…
Κάποιος πρέπει να σταματήσει λίγο τους Κινέζους έτσι όπως παν θα τους κλείσουν όλους.. Πολύ φόρα έχουν πάρει

παπαροκας

τα ειχα πει και με κοροιδευατε.
τα ειχα πει και για τη sony κι εκεί έπεσα μέσα γιατι συγχωνεύτηκε με αλλα τμηματα ωστε να μη φαινεται η διαρκής χασουρα του Mobile τμήματος

θα σεβεστε!

djfapples

Σιγά μην είχες προβλέψει κ τους ισολογισμούς της sonymobile.com έγραφες ότι θα κλείσει έγω σαν xperia fan ετοιμάζομαι για την κινηταρα ΧPERIA 1 κ θα συνεχίζω να προτείνω κ να αγοράζω xperia κ στο μέλλον

Τακης

Ετοιμασου , τα τελευταια σμαρτφον της σονυ θα ειναι

djfapples

Θα το δούμε αυτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.