European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

, European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για την αυτονομία της Ευρώπης, έτσι ώστε να γίνει πράξη η ψηφιακή στρατηγική της Ένωσης.

Το θέμα της κρίσης των επεξεργαστών είναι ένα στοιχείο που απασχολεί την Κομισιόν, η οποία θεωρεί ότι η κατασκευή και κυκλοφορία επεξεργαστών στις ευρωπαϊκές αγορές θα πρέπει να είναι πιο αυτόνομη και ανεξάρτητη από τις διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς, ή τις εμπορικές πρακτικές εταιρειών σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του κόσμου.

Ψηφιακός κόσμος χωρίς μικροεπεξεργαστές δεν υπάρχει, για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το λόγο αυτό και προωθείται το European Chips Act, μία πρωτοβουλία που θα δώσει έμφαση στην απεξάρτηση της Ευρώπης από εξωγενείς παράγοντες στο θέμα των επεξεργαστών.

Ουσιαστικά, το European Chips Act έχει ως στόχο του την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής, αλλά και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό με τις χώρες παραγωγής chips, ώστε να μην παρατηρούνται ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε καμία περίπτωση η Ευρώπη δεν μπορεί να ικανοποιήσει με ίδιες δυνάμεις τη ζήτηση για επεξεργαστές, επομένως το θέμα του συντονισμού με τις χώρες παραγωγής θεωρείται και εκείνο κομβικής σημασίας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

σωπα νωρις το πηρανε και αυτοι χαμπαρι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk European Commission Social Media

H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Στα “μαχαίρια” φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Elon Musk και πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter για χρήση εθελοντών και τεχνητής νοημοσύνης.

Internet European Commission TikTok

Το TikTok απαντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Λανθασμένη η αναστολή από Κομισιόν»

Το ΤikTok δίνει τη δική του απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αναστολή χρήσης από τους εργαζομένους της, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη και βασισμένη σε θεμελειώδεις παρανοήσεις.

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.

Business Amazon European Commission

Amazon: Συμβιβασμός με την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτες πρακτικές στο marketplace της

Προς συμβιβασμό κινείται η Amazon με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολύκροτη διαμάχη τους σχετικά με τα marketplace και τις κατηγορίες πως ευνοεί τα δικά της προϊόντα λειτουργώντας αθέμιτα προς τους ανταγωνιστές της.