Business

Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

Η Κίνα είναι το… βασίλειο του Bitcoin mining, αλλά αυτό μπορεί να απομακρύνει τη χώρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους. Εκτιμάται ότι το 80% της άντλησης κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως γίνεται στην Κίνα.

Το ανησυχητικό στοιχείο εδώ είναι ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πρακτική στην Κίνα, εκτιμάται ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για το σκοπό αυτό αναμένεται να είναι η αιτία που η Κίνα δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους της για περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι και το 2030.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 40% των χώρων όπου γίνεται το Bitcoin mining στην Κίνα εξακολουθούν να βασίζονται στον άνθρακα για την τροφοδότησή τους με ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο 60% βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι το 2024 υπολογίζεται ότι τα Bitcoin mines της Κίνας θα έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον της χώρας με 130,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου.

Η επιβάρυνση αυτή αντιστοιχεί με τις ετήσιες εκπομπές αερίων μίας χώρας όπως η Ιταλία ή η Σαουδική Αραβία. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναληφθεί δράση από την πλευρά της Κίνας εάν η χώρα θέλει να έχει κάποια ελπίδα να ανταπεξέλθει στους στόχους της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.