Foxconn: 2.1% πτώση εσόδων για τον συνεργάτη της Apple

Η Foxconn είναι η εταιρεία που συνεργάζεται με πολλά μεγάλα ονόματα αναλαμβάνοντας την συναρμολόγηση των συσκευών τους, ένας από τους συνεργάτες της είναι η Apple. Όπως δείχνουν οι αριθμοί η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών, φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα έσοδα.

Τον Μάιο ανακοίνωσε ότι έχει αντικαταστήσει 60.000 άτομα με αυτοματοποιημένα ρομπότ, μειώνοντας το εργατικό δυναμικό από τους 110.000 στους 50.000 (προφανώς για να μειώσει τα κόστη), όμως και πάλι δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση στα έσοδα. Ανέφερε ότι για τον μήνα Μάιο τα έσοδά της ήταν στα 9.062 δισ. δολάρια, που σημαίνει 2.1% πτώση από το ίδιο διάστημα την χρονιά που μας πέρασε και 8.5% διαδοχική πτώση.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Foxconn, η οποία μόνο στους 2 από τους τελευταίους 6 μήνες έχει αναφέρει αύξηση κερδών (0.2% τον Φεβρουάριο, 0.4% τον Μάρτιο). Τον περασμένο Δεκέμβριο τα έσοδά της συρρικνώθηκαν κατά 20.5% από τον Δεκέμβριο του 2014 και τα έσοδα του Ιανουαρίου ήταν 14.8% κάτω από τον ίδιο μήνα του 2015.

Για τους έξι πρώτους μήνες το έτους, έχει αναφέρει έσοδα 48.34 δισ. δολαρίων σημειώνοντας πτώση 5.6% από την ίδια περίοδο πέρσι.

Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η Apple έχει ξεκινήσει την παραγωγή των νέων προϊόντων της αναθέτοντας τη συναρμολόγηση σε Foxconn και την αντίπαλό της, Pegatron.

foxconn decline, Foxconn: 2.1% πτώση εσόδων για τον συνεργάτη της Applefoxconn decline, Foxconn: 2.1% πτώση εσόδων για τον συνεργάτη της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Προφανως και θα εχει πτωση, αλλα σε λιγο που θα αρχισει η παραγωγη του iPhone 7 θα εκτιναχθούν οι πωλήσεις και τοτε δεν θα την φτανει καμία κατώτερη εταιρία (βλέπε Samsung galaxy note 7 που μεχρι και το ονομα εκλεψαν)

Αλέξανδρος

Τι κρίμα οι άνθρωποι………………….

Γιώργος

H Samsung έχει δικά της εργοστάσια , επεξεργαστές , κάμερες , μνήμες τα πάντα. Δεν στηρίζεται σε Κινέζους (HonHai/Foxconn) για να βγάλει κινητά.

viel

@στηριζετε στην google για να εχει λογισμικο ομως!

prankster

@viel και το μηλαρακι στηριζεται η στηριζοταν στην σαμσουνγ να της κατασκευασει επεξεργαστες οθονες ραμ κτλ. ελα δεν εχει νοημα ειδικα αυτο που λες @Λευτερης δειχνει ποσο χαμηλο iq κουβαλας. απλα εγραψες σχολιο για να κατακρινεις την apple ποιο φανερο δεν γινεται. Αντι με επιχειρηματα να ασχοληθεις με την ετερεια που απο τι καταλαβαμε ολοι λατρευεις και πετας την σκουφια σου(βασικα σκλαβος της apple) καθισες να γραψεις σχολιο για να κατακτρινεις μια ετερεια δεν εχει σημασια ποια ειναι πραγματικα σε αυτην την περιπτωση ειναι σαμσουνγκ εισαι ελεεινος

prankster

@κατακρινεις την σαμσουνγκ διορθωστε το στο κειμενο για να βγαλει νοημα

Nick

Ναι γιατι και με τη διόρθωση σου βράζει νόημα πιστεύεις; Χαχαχα

Don mitso mou

@βρε Γιώργο αγόρι μου, το λες και το λες τόσο καιρό πια…… Μάθε επιτέλους πως η αγαπημένη σου honhai δεν είναι κινεζική πια. Έλεος εισαι και σε τεχνολογικό site πανάθεμά σε, κάνε και κανένα web search.

Γιώργος

Ξέρω πολύ καλά τι λέω , Κινέζικη είναι , ενημερωτικά η Taiwan επισήμως λέγεται Republic of China αφού οι κάτοικοι της είναι Κινεζικής προέλευσης. Άσε που όλα σχεδόν τα εργοστάσια της βρίσκονται στην Κίνα (σε αυτά που αυτοκτονούν κάθε τρεις και λίγο οι εργάτες-σκλάβοι).
Αλλά που να τα ξέρει ο κάθε Λευτέρης όλα αυτά;

Ανακιν

Μόνο και μόνο που αντικατάσταση τους ανθρώπους με ρομπότ δεν θα ξανά έπαιρνα iPhone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.