Foxconn: Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone του πλανήτη

foxconn, Foxconn: Σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone του πλανήτη

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone του πλανήτη στην πόλη Zhengzhou στην Κίνα, που ανήκει στην ταϊβανέζικη Foxconn, βασικό συνεργάτη της Apple.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε Weibo και Twitter δείχνουν πλήθος εργαζομένων να διαδηλώνει στο δρόμο. Κάποιοι από αυτούς έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους της ασφάλειας με ειδικές λευκές φόρμες αλλά και αστυνομικούς.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν ρόπαλα και χτυπούσαν κάμερες ασφαλείας και παράθυρα. Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι οι διαμαρτυρόμενοι ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για τις κακές εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται, ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ξέσπασαν και αποχώρησαν πολλοί εργαζόμενοι, καθώς επιβλήθηκε lockdown στο εργοστάσια για προστασία από την Covid-19. Στη συνέχεια, η εταιρεία προσέλαβε νέους εργαζόμενους με την υπόσχεση γενναιόδωρων μπόνους.

“Άλλαξαν το συμβόλαιο για να μην μπορέσουμε να πάρουμε την επιδότηση όπως είχαν υποσχεθεί. Μας βάζουν σε καραντίνα αλλά δεν παρέχουν φαγητό”, είπε ένας εργαζόμενος στο Foxconn κατά τη διάρκεια live streaming.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΛΕΕΟΟΟΣ. Τα υποκινούμενα αναρχοκούμουνα από τους ρομποτάκηδες και οι μπαχαλάκηδες του αντίχριστου Μπιλυ Γκειτς, χίμαξαν πάνω μας . Έσκασαν από την ζήλια τους με το Love (dynamic) island & στήνουν προβοκάτσιες. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΑΑΣΕΕΙΙ

Δημητρης

Παντα ειχα την απορια αν εχεις οντως συσκευη της Apple ή με το χιουμορ σου “τρολαρεις” τους φανατικους της.
Παντως εαν δεν εισαι παιδι του μηλου σου βγαζω το καπελο διοτι με αυτο το ειδος χιουμορ εχεις ψαρωσει τους φανατικους της!!!

Chris_BMW

Δεν σκάνε από τη ζήλια τους γιαυτο ηγέτη ..
Δεν είναι αυτός ο λόγος μακάρι να ήταν αυτός .. Αυτό το αντιγράψανε ήδη .

Αυτό που τους τρελαίνει είναι ΠΩΣ 200.000 άνθρωποι δέχονται να δουλεύουν τζάμπα (γιατί είναι τιμή να φτιάχνεις ένα I phone) και αυτοί τους δικούς τους τους πληρώνουν ..

Αυτό είναι το πρόβλημα τους

ΑΝΔΡΕΑΣ

Πιστέ μου ακόλουθε της λατρείας μας !! Σε βρίσκω φάουλ τελευταία.. όλο βλέπω σχόλια σου για την καθυστέρηση στην παραλαβή του 14 PROMAX & για τις τιμές καπέλο. Πρέπει πρώτος εσύ να καταλάβεις πως τα Premium products έχουν τεχνητές ελλείψεις , όπως οι τσάντες των ώριμων κ υπερώριμων κυριών κεφαλαρίου κ γύρω , όπως τα rolex των κλαρινομπαρμπάδων. keep waiting, keep admiring !!
Αυτά τα αληταριά ,οι μπαχαλάκηδες , οι κίτρινοι ρουβίκωνες θα έπρεπε να πληρώνουν ,ουτε καν Τζάμπα δλδ που έχουν την τιμή να αγγίζουν τα ευγενή μέταλλα του διαμαντιού μας & Τον nuclear reactor A14!!

Chris_BMW

Γιαυτο είσαι ηγέτης ΓΙΑΥΤΟ !!!

Τώρα που έβαλες το I phone στην κατηγορία ρόλεξ όπως και του αξίζει τρέχω να το παρω και με καπέλο 150€

Δεν με νοιάζει σου λεωωωωωω !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.