iPhone 14 Pro: Μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή – Η Foxconn τετραπλασιάζει το εργατικό δυναμικό στην Ινδία

iphone 14 Pro, iPhone 14 Pro: Μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή – Η Foxconn τετραπλασιάζει το εργατικό δυναμικό στην Ινδία

Πρόσφατες εκτιμήσεις θέλουν το 95% όλων των iPhone να κατασκευάζονται στην Κίνα. Το πρόβλημα της Apple είναι πως το 80% κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou της Κίνας. Και αυτό το εργοστάσιο κλείνει ή περιορίζει τις δραστηριότητές του λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Αυτές οι κινήσεις θα επηρεάσουν περισσότερο τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, το Κουπερτίνο προειδοποίησε πως η επίτευξη στόχων παραγωγής θα είναι δύσκολη τους επόμενους μήνες καθώς το εργοστάσιο λειτουργεί με μειωμένη δυναμικότητα. Συνήθως, τέτοιου είδους πληροφορίες τις κρατά η Apple για τον εαυτό της.

Σύμφωνα με πηγές από την τοπική κυβέρνηση που μίλησαν στο Reuters, η συνεργάτης της Apple, Foxconn, σχεδιάζει να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό στα εργοστάσιά της στην Ινδία. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων από 17.000 σήμερα σε 70.000.

“Ο προμηθευτής της Apple Foxconn σχεδιάζει να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό στο εργοστάσιό της για iPhone στην Ινδία μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσαν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος, αναφέροντας μια προσαρμογή της παραγωγής καθώς αντιμετωπίζει διακοπές στην Κίνα […]”

Αυτή η επέκταση, ωστόσο, θα πάρει περίπου δύο χρόνια, επομένως δεν πρόκειται για μια άμεση λύση στο πρόβλημα. Από την άλλη, αυτές οι εξελίξεις θα επιταχύνουν τα σχέδια της Apple να απαγκιστρωθεί από την Κίνα.

Αναλυτές από την JP Morgan ανέφεραν ότι έως και το 25% της παραγωγής iPhone μπορεί να μεταφερθεί στην Ινδία έως το 2025. Το Κουπερτίνο κατασκευάζει ήδη τηλέφωνα iPhone 14 στην Ινδία, ξεκινώντας μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής στην Κίνα.

Το vanilla iPhone 14 έχει ήδη κάποια διαφοροποίηση καθώς η παραγωγή διανέμεται σε τρεις εταιρείες. Ωστόσο, τα μοντέλα Pro κατασκευάζονται μόνο από τη Foxconn και αποκλειστικά στο Zhengzhou. Eκεί, περίπου 200.000 εργαζόμενοι κατασκευάζουν iPhone, με το μέρος να έχει κερδίσει το παρατσούκλι “iPhone City”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.