Foxconn: Τέλος οι υπερωρίες φοιτητών για την παραγωγή του iPhone X

foxconn interns iphone x, Foxconn: Τέλος οι υπερωρίες φοιτητών για την παραγωγή του iPhone X

Πριν από λίγες μέρες, η έρευνα των Financial Times αποκάλυψε ότι στα εργοστάσια της Foxconn έξι φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους στην συναρμολόγηση του iPhone X, έκαναν υπερωρίες για την έγκαιρη διάθεση του iPhone X.

Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι νέοι δούλευαν έως και 11 ώρες συνεχόμενες και φυσικά το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις μιας και στην υπόθεση εμπλέκεται το όνομα της Apple, η οποία έχει στενή συνεργασία με την Foxconn.

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι φοιτητές δούλευαν “εθελοντικά” παραπάνω ώρες, χωρίς να τους πιέσει κανείς και η Apple αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσημη δήλωση λέγοντας πως “οι φοιτητές δούλεψαν εθελοντικά, αποζημιώθηκαν και τους δόθηκαν προνόμια, αλλά δεν θα έπρεπε να τους είχε επιτραπεί να δουλέψουν υπερωρίες”.

foxconn interns iphone x, Foxconn: Τέλος οι υπερωρίες φοιτητών για την παραγωγή του iPhone X

Τελικά η Foxconn πήρε τα μέτρα της και ανακοίνωσε ότι στο εξής θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι κανένας φοιτητής δεν θα κάνει υπερωρίες στα εργοστάσιά της.

Και η Apple προχώρησε σε επίσημη δήλωση: “Η Apple είναι αφοσιωμένη στο να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην στην αλυσίδα παραγωγής μας αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που αξίζουν. Γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε θετικό αντίκτυπο και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού μας”.

Οι φοιτητές στην Κίνα είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε πρόγραμμα πρακτικής εργασίας προκειμένου να αποφοιτήσουν από τις σχολές τους. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να μην καταλήγουν στις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.