Business

Foxconn: Αγοράζει τα εργοστάσια κινητών της Microsoft

Η Microsoft έχασε δισεκατομμύρια δολάρια από την εξαγορά της Nokia και την επακόλουθη πτώση της, αλλά ένα μεγάλο θέμα είναι και οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν από ανθρώπους που εργάζονταν στα εργοστάσια που έφτιαχναν τα τηλέφωνα.

Η Microsoft σχετικά με αυτό το θέμα δήλωσε ότι θα κλείσει τα εργοστάσια της στο Βιετνάμ, εργοστάσια που χρησιμοποιούσε η Nokia για την κατασκευή τηλεφώνων και στη συνέχεια η Microsoft. Η Foxconn έχει ήδη συμφωνήσει να αγοράσει το τμήμα feature phone της Nokia, το οποίο και ήταν στα χέρια της Microsoft με τίμημα 350 εκατομμύρια δολάρια. Στις θετικές εξελίξεις είναι ότι συμφώνησε με τη Microsoft να αγοράσει και τα εργοστάσια της Microsoft στο Βιετνάμ προς περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία αυτή θα φέρει τη Foxconn σε θέση που θα της επιτρέπει την άμεση παραγωγή feature phones στο Βιετνάμ, ενώ η συμφωνία αυτή αναμένεται να οριστικοποιηθεί πριν το τέλος του έτους. Παρόλα αυτά από όταν η Microsoft αγόρασε το mobile τμήμα της Nokia οι εργαζόμενοι σε αυτό το κομμάτι είχαν μειωθεί ήδη κατά 18.000 ανθρώπους, οπότε αυτή συμφωνία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μιας και θα διατηρήσει τουλάχιστον τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Πουλάει το τμήμα feature phone στη Foxconn για 350 εκ. δολάρια

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Ιουλίου 2016 15:12

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.