Gartner: Μειώθηκαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

Gartner, Gartner: Μειώθηκαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

Σύμφωνα με το τελευταίο report της Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 2.7% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η Samsung έστειλε 10% λιγότερα smartphone αλλά παραμένει ακόμη στην κορυφή της κατάταξης. Η Huawei κατάφερε να περάσει τον μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα Apple σημειώνοντας αύξηση 44% σε σχέση με το Q1 του 2018.

Gartner, Gartner: Μειώθηκαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

Τι θα γίνει όμως μετά το ban της Huawei από την κυβέρνηση Τραμπ και πόσο θα επηρεάστει η πορεία της εταιρείας; Δύο Ευρωπαϊκά report, το ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το άλλο στην Ισπανία παρουσιάζουν τις διαφορές που βλέπουν οι πωλήτες των δύο αγορών και το αβέβαιο μέλλον στην αγορά της Ευρώπης. Στην πρώτη περίπτωση οι αγορές αυξήθηκαν δραματικά ενώ στην άλλη περίπτωση η Huawei σταμάτησε το τεράστιο Prime Day campaign, τις διαφημιστικές καμπάνιες και ακυρώθηκαν πάνω από 10.000 παραγγελείες μόνο από το Amazon.

Ενώ ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πλήττει την Huawei, η Oppo και η vivo κατάφεραν να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα εις βάρος της.

Η Xiaomi δεν βρέθηκε στην Top 5 κατηγορία, με 27.2 εκατομμύρια πωλήσεις βρέθηκε στην έκτη θέση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Επιτέλους και ένα ευχάριστο νέο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.