ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Η «αιχμή του δόρατος» για τον Όμιλο ΟΤΕ στο retail

, ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Η «αιχμή του δόρατος» για τον Όμιλο ΟΤΕ στο retail

Για την ανθεκτικότητα και την υγιή οικονομική θέση του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ, την προστιθέμενη αξία για τον Όμιλο ΟΤΕ, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τους στόχους για το 2017, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ο Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, κ. Πέτρος Παπαγγέλης.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον, που έχει επηρεάσει την αγοραστική δύναμη και αποτυπώνεται και στην αγορά λιανικής, το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσίασε ανθεκτικότητα και το 2016, διατηρώντας υγιή οικονομική θέση. Ο κ. Παπαγγέλης σημείωσε: «το σημαντικότερο για εμάς ήταν ότι, σε πείσμα των καιρών, καταφέραμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας, καταγράφοντας πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες». Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει η ΓΕΡΜΑΝΟΣ τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, ο κ. Παπαγγέλης απάντησε πως δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» και προσέθεσε: «προσφέρουμε συνδυαστικές λύσεις υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία, που προσαρμόζονται στις ανάγκες και την αγοραστική δυνατότητα (του πελάτη). Με λίγα λόγια, επιδιώκουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, στην καλύτερη δυνατή τιμή.»

Μιλώντας για την προστιθέμενη αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στον Όμιλο ΟΤΕ, ο επικεφαλής του δικτύου επεσήμανε ως πλεονέκτημα της αλυσίδας την εγγύτητα: «τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος, εξυπηρετώντας σχεδόν κάθε περιοχή και κάθε γειτονιά. Σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες μας δεν είναι απλά καταναλωτές, είναι γείτονες μας και φίλοι, ξέρουν τους ανθρώπους μας με τα μικρά τους ονόματα και ανατρέχουν σε αυτούς για κάθε τηλεπικοινωνιακή ή τεχνολογική τους ανάγκη. Αυτό είναι το κεφάλαιό μας στο οποίο επενδύουμε συνεχώς». Ο κ. Παπαγγέλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί «αιχμή του δόρατος» του Ομίλου ΟΤΕ στην αγορά λιανικής.

Όσον αφορά στις online πωλήσεις, που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, σημείωσε ότι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν αντιμετωπίζει το e-shopping ως απειλή για το φυσικό κατάστημα και γι’ αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στην ανανέωση του ηλεκτρονικού καταστήματος germanos.gr, απ’ όπου ξεκινά το «ταξίδι» των πελατών του Δικτύου. Το σημαντικότερο είναι «να μην επαναπαυόμαστε στο γνωστό και να βλέπουμε τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής ως ευκαιρία να γινόμαστε όλο και πιο πελατοκεντρικοί και συνάμα ανθρώπινοι», τόνισε.

Το 2017, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγγέλης, στόχος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι να παραμείνει ο Νο1 προορισμός τεχνολογίας, αποτελώντας one-stop-shop, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και άριστη εμπειρία εξυπηρέτησης. Σημαντικό κομμάτι αυτού, είναι η καθιέρωση των Tech Experts, των εξειδικευμένων συμβούλων με άριστη γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της συνδεσιμότητας των προϊόντων τεχνολογίας, που θα βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν με βάση τις ανάγκες τους: «Υπηρετώντας το νέο μας motto, είμαστε στην καρδιά της τεχνολογίας και κάνουμε την καρδιά του καταναλωτή να χτυπάει δυνατά σε κάθε επίσκεψη στα καταστήματά μας».

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business GERMANOS

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ από σήμερα θα βρεις σόμπες, καφετιέρες και πιστολάκια μαλλιών

Μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές, από κορυφαία brands της αγοράς και σε προσιτές τιμές, θα βρουν πλέον οι καταναλωτές στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Gear GERMANOS

Ολοκληρωμένες λύσεις για ένα “έξυπνο” σπίτι από το ΓΕΡΜΑΝΟ

Το “έξυπνο” σπίτι έχει να κάνει με τη διασύνδεση συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας και τις οποίες θα βρούμε στο ΓΕΡΜΑΝΟ.

Gear GERMANOS

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Πως θα αποκτήσετε laptop ή tablet με το voucher αξίας 200€

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν 200€ φθηνότερα laptop ή tablet, δίνει σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε μαθητές – φοιτητές από πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, η «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»

Gear COSMOTE GERMANOS

Tα δώρα από την COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ συνεχίζονται

Η COSMOTE προσφέρει δωρεάν απεριόριστα δεδομένα για το κινητό και απεριόριστο χρόνο ομιλίας από το σταθερό και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ συσκευές τεχνολογίας φθηνότερα.