ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Η «αιχμή του δόρατος» για τον Όμιλο ΟΤΕ στο retail

germanos logo

Για την ανθεκτικότητα και την υγιή οικονομική θέση του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ, την προστιθέμενη αξία για τον Όμιλο ΟΤΕ, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τους στόχους για το 2017, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ο Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, κ. Πέτρος Παπαγγέλης.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον, που έχει επηρεάσει την αγοραστική δύναμη και αποτυπώνεται και στην αγορά λιανικής, το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσίασε ανθεκτικότητα και το 2016, διατηρώντας υγιή οικονομική θέση. Ο κ. Παπαγγέλης σημείωσε: «το σημαντικότερο για εμάς ήταν ότι, σε πείσμα των καιρών, καταφέραμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας, καταγράφοντας πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες». Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει η ΓΕΡΜΑΝΟΣ τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, ο κ. Παπαγγέλης απάντησε πως δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» και προσέθεσε: «προσφέρουμε συνδυαστικές λύσεις υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία, που προσαρμόζονται στις ανάγκες και την αγοραστική δυνατότητα (του πελάτη). Με λίγα λόγια, επιδιώκουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία, στην καλύτερη δυνατή τιμή.»

Μιλώντας για την προστιθέμενη αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στον Όμιλο ΟΤΕ, ο επικεφαλής του δικτύου επεσήμανε ως πλεονέκτημα της αλυσίδας την εγγύτητα: «τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος, εξυπηρετώντας σχεδόν κάθε περιοχή και κάθε γειτονιά. Σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες μας δεν είναι απλά καταναλωτές, είναι γείτονες μας και φίλοι, ξέρουν τους ανθρώπους μας με τα μικρά τους ονόματα και ανατρέχουν σε αυτούς για κάθε τηλεπικοινωνιακή ή τεχνολογική τους ανάγκη. Αυτό είναι το κεφάλαιό μας στο οποίο επενδύουμε συνεχώς». Ο κ. Παπαγγέλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί «αιχμή του δόρατος» του Ομίλου ΟΤΕ στην αγορά λιανικής.

Όσον αφορά στις online πωλήσεις, που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, σημείωσε ότι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν αντιμετωπίζει το e-shopping ως απειλή για το φυσικό κατάστημα και γι’ αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στην ανανέωση του ηλεκτρονικού καταστήματος germanos.gr, απ’ όπου ξεκινά το «ταξίδι» των πελατών του Δικτύου. Το σημαντικότερο είναι «να μην επαναπαυόμαστε στο γνωστό και να βλέπουμε τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής ως ευκαιρία να γινόμαστε όλο και πιο πελατοκεντρικοί και συνάμα ανθρώπινοι», τόνισε.

Το 2017, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγγέλης, στόχος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι να παραμείνει ο Νο1 προορισμός τεχνολογίας, αποτελώντας one-stop-shop, με μεγάλη γκάμα προϊόντων και άριστη εμπειρία εξυπηρέτησης. Σημαντικό κομμάτι αυτού, είναι η καθιέρωση των Tech Experts, των εξειδικευμένων συμβούλων με άριστη γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της συνδεσιμότητας των προϊόντων τεχνολογίας, που θα βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέξουν το κατάλληλο προϊόν με βάση τις ανάγκες τους: «Υπηρετώντας το νέο μας motto, είμαστε στην καρδιά της τεχνολογίας και κάνουμε την καρδιά του καταναλωτή να χτυπάει δυνατά σε κάθε επίσκεψη στα καταστήματά μας».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Business featured

Βιντεοκάμερες: Η ιστορία τους

Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.

Business

Η Microsoft ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά του Pinterest

Μία σημαντική αποκάλυψη έκαναν οι Financial Times, βγάζοντας την είδηση ότι η Microsoft έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Pinterest.