Business

Γερμανία: Απαγορεύει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030;

Από ότι φαίνεται, η Γερμανία θέλει να κατευθύνει τους πολίτες στην αγορά αποκλειστικά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, και όλα αυτά μέχρι το 2030. Το ομοσπονδιακό συμβούλιο της χώρας, γνωστό και ως Bundesrat, πέρασε ένα νέο ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να σταματήσει η αγορά νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

Όταν η απαγόρευση αυτή επιβληθεί, οι πολίτες της Γερμανίας θα επιτρέπεται να αγοράζουν μόνο οχήματα με μηδενικές εκπομπές. Το ψήφισμα δεν προσδιορίζει αν τα μελλοντικά αυτά οχήματα λειτουργούν για παράδειγμα με ηλεκτρισμό ή με κυψέλες υδρογόνου, απλά απαγορεύει τις μηχανές εσωτερικής καύσης. Η Γερμανία έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει νόμους στην δικιά της χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απαγόρευση θα επέλθει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατά πάσα πιθανότητα στα αρχικά στάδια, η Γερμανία θα παρέχει διάφορα κίνητρα στους πολίτες οι οποίοι θα επιλέγουν την αγορά οχημάτων με μηδενικές εκπομπές. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για λεπτομέρειες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα τα κίνητρα θα αφορούν φορολογικές απαλλαγές.

Φυσικά η μετάβαση αυτή δεν θα ήταν δυνατή αν η βιομηχανία αυτοκινήτων δεν δούλευε εντατικά για την δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen, Mercedes-Benz και BMW, δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτό το κομμάτι, έχοντας παρουσιάσει ήδη τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Οκτωβρίου 2016 19:20

Σχόλια

  • Η ελευση της ηλεκτροκινησης στο προσκηνιο αποτελει ευκαιρια για την Ελλαδα να ξαναμπει στο παιχνιδι της αυτοκινητοβιομηχανιας...
    Ως γνωστων εως σημερα ειναι ασυμφορη η παραγωγη αυτοκινητων με κινητηρα εσωτερικης καυσης (που θα πρεπει να αγοραζεται απο ανταγωνιστες), τα ηλεκτροκινητα ομως αποτελουν μια νεα προσεγγυση με υψηλοτατες προοπτικες. Για να δουμε...θα δουλεψει κανα μυαλο;

  • Αγνωστε13 σωστά τα λες αλλά, για να δουλέψει μυαλό στην Ελλάδα θα πρέπει να δουλέψει και Εταιρία. Εταιρία αν δουλέψει κυβέρνηση βλέπει κλέφτη και βάζει φόρο, αντέχει Εταιρία βάζει και άλλο φόρο. Στο τέλος λέει μια ευχή Εταιρία και πάει Βουλγαρία και μετά εμείς "άντε ρε γ@μω το αυτήν αναπτύσσονται και εμείς ΌΧΙ. Άρα και μυαλα που έχουμε, έχουμε και περισσότερους άχρηστους δυστυχώς.

  • Δυστυχώς όμως είναι τώρα η Ελλάδα μόνο για κλείσιμο είναι οι επιχειρήσεις όχι για άνοιγμα.
    Φόροι στους φόρους λουκέτο.

  • @VasiliS7Edge +
    Μυαλά έχουμε ´οπως επίσης και έλληνα επιστήμονα πρωτοπόρο στο υδρογόνο ως καύσιμο αρκετά χρόνια τώρα ... αλλά δεν βοηθάει το ρημαδι !!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.