Google: Η Κομισιόν ετοιμάζει πρόστιμο 3 δισ. ευρώ

Στα μέσα Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεύθυνε επίσημες κατηγορίες στην Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ όσον αφορά στο Android. Όμως εδώ και 7 χρόνια υπάρχει μια έρευνα που αφορά στην κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της online αναζήτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, η υπόθεση μπορεί να κλείσει με ένα πρόστιμο ρεκόρ έναντι της Google.

Αναφέρεται ότι η Κομισιόν μπορεί να επιβάλει το τεράστιο ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τεχνολογικό γίγαντα, πρόστιμο που ξεπερνά το 1.1 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Intel το 2009. Αν επιβληθεί το συγκεκριμένο ποσό, θα είναι το μεγαλύτερο για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Οι πηγές λένε ότι η ανακοίνωση της απόφασης ίσως γίνει πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, ίσως και τον επόμενο μήνα.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πέρα από την “τιμωρία” των 3 δισ. ευρώ, θα υπάρχει και μια εντολή προς την Google που θα της απαγορεύει τον περαιτέρω χειρισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης με τρόπο που αυτός λειτουργεί εις βάρος του ανταγωνισμού.

google 3b euros eu, Google: Η Κομισιόν ετοιμάζει πρόστιμο 3 δισ. ευρώ

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gkoutsos

Για γελια εχει καταντησει η ευρωπη… μαλλον χρειαζεται λεφτα για το προσφυγικο και την κριση και βρηκε ευκαιρια! 😛

H google κανει το απολυτα λογικο, που κανει και θα εκανε οποιαδηποτε εταιρεια… προωθει αλλες υπηρεσιες της και προιοντα της μεσω ενος προιοντος ΤΗΣ.
Mε αυτη την λογικη ας αρχισουμε τις μηνυσεις σε ολες τις εταιρειες μια μια οπως πρωτη πρωτη η microsoft, που στα windows 10 πας να αλλαξεις τον edge απο default browser και σου βγαζει ολοκληρη ειδοποιηση, που σε προτρεπει να του δωσεις μια ευκαιρια και υσχιριζεται οτι σου προσφερει ανωτερη εμπειρια… Τουλαχιστον η google δεν σου ασκει πιεσεις και προτροπες να χρησιμοποιεις τις εφαρμογες της, απλα υπαρχουν προεγκατεστημενες, επαναλαμβανω σε ενα ΔΙΚΟ ΤΗΣ προιον.

Πειτε μου ποια εταιρεια δεν χρησιμοποιει ενα προιον της που εχει ζητηση, ως οχημα για να προωθησει αλλα προιοντα/υπηρεσιες της??

Sotiris

Γελάει ο κόσμος. Θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα στην Google για φοροδιαφυγή (όπως και σε άλλες εταιρίες). Το πρόσχημα που βρήκαν τώρα είναι για γέλια.

Kostas

@gkoutsos ε ναι τι θα έλεγες το galaxy σου να είναι καλά και οι άλλοι ας ψοφήσουν! Έχετε καταντήσει σαν τα σπουργίτια του Game Of Thrones οι περισσότεροι,υπνωτισμένοι δέχεστε τα πάντα με παιδικά επιχειρήματα!
Μόνο να κατηγορείτε τους άλλους σαν πρόβατα ξέρετε ενώ οι ίδιοι καταπίνετε αμάσητα όλα τα τερτίπια του αρχιληστή της τεχνολογίας!

Junkermann

τρικυμία εν κρανίω…

_Junkermann

One

Οι τράπεζες και η βιομηχανία της Ευρώπης κολυμπάνε στο βούρκο και μετά κάνουν μαθήματα ηθικής στους άλλους…

Panos

“Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Για κλάματα η κατάσταση

gkoutsos

@kostas κλασσικο σχολιο ελληνα, που προσπαθει να δειξει οτι μονο οι αλλοι ειναι προβατα, ενω εκεινος ξερει και δεν τρωει κουτοχορτο, υποβαθμιζοντας τους αλλους, βαζοντας τους ολους σε ενα τσουβαλι (ολοι εχουν galaxy…), χωρις κανενα επιχειρημα.
Συγχαρητηρια για την ανταλλαγη αποψεων φιλε! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.