Google: Ερευνάται από την Ινδία για μονοπωλιακές τακτικές στο Anrdroid

Google, Google: Ερευνάται από την Ινδία για μονοπωλιακές τακτικές στο Anrdroid

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Ινδία ζήτησε να ερευνήσει την Google για αντιμονοπωλιακές τακτικές του Android. Η Competition Commission της Ινδίας (CCI), ξεκίνησε την έρευνα πέρυσι, ενώ τον Απρίλιο αποφάσισε επίσημα να ξεκινήσει την πλήρη έρευνα της εταιρείας.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο ενώ τα στελέτη της Google θα χρειαστεί θα εμφανιστούν ενώπιον της CCI τους επόμενους μήνες.

Η CCI δεν σχολίασε το θέμα ενώ ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως το Android επέτρεψε σε εκατομμύρια Ινδούς να συνδεθούν στο internet αφού οι mobile συσκευές έγιναν φθηνότερες. Ο ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει ότι η Google θέλει να συνεργαστεί με την CCI ώστε να αποδιχτεί ότι το Android οδήγησε σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια έρευνα που έκανε η Ευρώπη στην Google της επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Συγκεκριμένα δέχτηκε πρόστιμο 2.7 δισ. δολαρίων για αντιμονοπωλιακές τακτικές αφού χειραγώγούσε τα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Επίσης, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο δέχτηκε ακόμη ένα πρόστιμο ύψους 1.7 δισ. δολαρίων για αντιμονοπωλιακές τακτικές που ακολούθησε στα συμβόλαια της υπηρεσίας διαφημίσεων AdSense.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.