Η Google ανοίγει εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

google ai lab china, Η Google ανοίγει εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

Οι Κινέζοι έχουν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες όσον αφορά στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τα επιτεύγματα της χώρας έχουν τραβήξει τα παγκόσμια βλέμματα. Μια από τις άμεσα ενδιαφερόμενες είναι και η Google.

H Google είναι γνωστή για την έντονη ενασχόλησή της με την έρευνα που αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και ανακοίνωσε ότι ανοίγει στην Κίνα εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό που μπορεί να προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι επέλεξε να δημιουργήσει ένα AI Lab στην Κίνα, ενώ παράλληλα πολλές από τις υπηρεσίες της είναι απαγορευμένες στην χώρα. Η Κίνα απαγόρευσε τις υπηρεσίες της Google πριν από πολλά χρόνια και ενώ η εταιρεία οικοδομεί σταδιακά την παρουσία της στη χώρα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να άρει τις απαγορεύσεις στο εγγύς μέλλον.

Αυτό δεν είναι το πρώτο εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης που ανοίγει η Google εκτός αμερικανικών συνόρων, εκτός της Ν. Υόρκης, έχει σε Λονδίνο, Τορόντο και Ζυρίχη.

Το Google AI China Center, όπως ονομάζεται, θα υποστηρίζει την κοινότητα που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, οργανώνοντας και χρηματοδοτώντας AI conferences, workshops και πραγματοποιώντας διάφορες συνεργασίες.

Το εργαστήρι θέλει να προσελκύσει ταλαντούχους Κινέζους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν “βασική έρευνα τεχνητής νοημοσύνης” σε διάφορους τομείς. Οι ερευνητές θα έχουν την υποστήριξη εκατοντάδων μηχανικών που έχουν την βάση τους στην Κίνα και η Google αναφέρει ότι έχει ήδη προσλάβει “top expert”, να ηγηθούν της νέας προσπάθειας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.