Google: Εντυπωσιακά κέρδη υπό την ομπρέλα της Alphabet

Η Google τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι η ίδια και όλες οι υπηρεσίες της μπαίνουν υπό την ομπρέλα της μητρικής Alphabet, και ουσιαστικά η εταιρεία μετονομάστηκε και επίσημα σε Alphabet. Η Google ανακοίνωσε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015 και φάνηκε ότι η πορεία της υπό την νέα ομπρέλα, ήταν εξαιρετικά καλή.

Για την ακρίβεια το τρίτο τρίμηνο του 2015 ήταν ένα από τα πιο ισχυρά με τα έσοδα της Google (ή μάλλον Αlphabet) να είναι στα 18.7 δισ. δολάρια, κάτι που μεταφράζεται σε 13% αύξηση σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι. Τα websites της Google της έδωσαν 13 δισ. δολάρια σημειώνοντας 16% αύξηση. Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν στα 3.98 δισ. δολάρια, από τα 2.74 δισ. δολάρια που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Η Google είδε τα κέρδη της σε συσκευές και διαφημίσεις, να αυξάνονται. Άλλα κέρδη έρχονται από hardware (1.89 δισ. δολάρια) και ο μέσος όρος των paid clicks αυξήθηκε κατά 23%.

Η Google δηλώνει πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα και αναφέρει ότι έχει μεγάλη δυναμική ιδιαίτερα στο mobile search. “Με έξι δικά μας προϊόντα να έχουν πάνω από ένα δισ. χρήστες παγκοσμίως, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Google και την Alphabet”, είπε χαρακτηριστικά ο CFO των Google και Alphabet, Ruth Porat.

Τα λειτουργικά έξοδα ήταν επίσης αυξημένα, φτάνοντας τα 6.93 δισ. δολάρια από τα 6.1 που ήταν την ίδια περίοδο πέρσι.

Google: Εντυπωσιακά κέρδη υπό την ομπρέλα της Alphabet, Google: Εντυπωσιακά κέρδη υπό την ομπρέλα της Alphabet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.