Business

H Google δέχεται μήνυση από δικό της manager

Product Manager της Google μηνύει την εταιρεία λόγω των πολιτικών απορρήτου που εφαρμόζει ο τεχνολογικός γίγαντας και οι οποίες υποστηρίζεται ότι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το The Information, η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο San Francisco. Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η Google τρέχει ένα “εσωτερικό πρόγραμμα κατασκοπείας” που παρακινεί τους υπαλλήλους να αναφέρουν μέλη του προσωπικού, τα οποία είναι ύποπτα για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών στα media.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι για την Google τα πάντα είναι εμπιστευτικά κάτι που δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους να αναφέρουν ούτε παράνομες ενέργειες που μπορεί να λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν αναφορά παράνομων ενεργειών ούτε στους νομικούς συμβούλους της Google.

Άλλες πρακτικές που περιγράφονται στην μήνυση, είναι το γεγονός ότι η Google υποχρεώνει τους υπαλλήλους να μην μιλάνε για τις συνθήκες εργασίας τους. Απαγορεύεται επίσης να γράψουν ένα μυθιστόρημα για το πως είναι να εργάζεται για μια τεχνολογική εταιρεία στη Silicon Valley, χωρίς να εγκρίνει η ίδια το τελικό προσχέδιο.

Στην περίπτωση που η Google κριθεί ένοχη και για τις 12 παραβιάσεις του εργασιακού νόμου της Καλιφόρνια, μπορεί να πληρώσει έως και 3.8 δισ. δολάρια. Το 75% του προστίμου θα πάει στις αρχές και το υπόλοιπο 25% στους 65.000 υπαλλήλους της, οι οποίοι θα μοιραστούν τα 950.000 δολάρια που απομένουν.

Πηγή:1,2

Επεξεργάστηκε την 22 Δεκεμβρίου 2016 16:33

Σχόλια

  • Η χειρότερη εταιρεία στον κόσμο... Η πιο ύπουλη σε όλα.. Δεν σέβεται ούτε τους υπαλλήλους της ούτε εμας τους πελάτες της....

  • Αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν θα δει ότι η google ξεπερνάει σε μυστικοπάθεια και την apple. Τώρα αυτές οι παρανομίες που δεν επιτρέπεται να αναφέρεις στο νομικό τμήμα θα πρέπει να ερευνηθούν ώστε να διαπιστωθεί αν υπάχει βάση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.