Google: Υποστηρίζει ανοιχτά την Apple για το θέμα της κρυπτογράφησης

Αυτές τις μέρες, άλλο ένα επεισόδιο παίχτηκε στην μακρά διαμάχη που έχουν οι Αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που διακαώς επιθυμεί απεριόριστη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών για νομικούς λόγους, και όχι μόνο.

Αυτή την φορά, το FBI με εισαγγελική διαταγή ζήτησε από την Apple να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενός από τους εμπλεκόμενους στο τρομοκρατικό χτύπημα του San Bernardino, και στην ουσία να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα για το FBI. Όπως ήταν αναμενόμενο η Apple αρνήθηκε δημοσιεύοντας μια ανοιχτή επιστολή στην οποία κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι της ζητά να χακάρει τους χρήστες της.

Σήμερα, ήρθε να υποστηρίξει την θέση της Apple και η Google. Παρόλο, που θεωρητικά είναι μεγάλοι ανταγωνιστές, η στάση της Apple είναι κάτι το οποίο υποστηρίζει και η Google, ύστερα από μια σειρά tweets από τον CEO της, Sundar Pichai. Επίσης ο Sundar Pichai αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι στα όργανα επιβολής της τάξης να προστατέψουν τον κόσμο από το έγκλημα και την τρομοκρατία.

Αναφέρει ότι εταιρείες σαν την Google είναι πρόθυμες να συμμορφωθούν με έγκυρα νομικά αιτήματα. Παρόλα αυτά τονίζει, ότι το να ζητάς από εταιρείες σαν την Apple να ανοίξουν μια πίσω πόρτα στα δεδομένα τους, δημιουργεί ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο.

Ο Sundar Pichai επισημαίνει: “Αυτό είναι τελείως διαφορετικό, το να απαιτείς από εταιρείες να ενεργοποιήσουν το hacking συσκευών και δεδομένων των πελατών τους”.

Ο CEO της Google δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που υποστηρίζεται εδώ και καιρό από πολλούς, ότι δηλαδή αν ανοίξει μια πίσω πόρτα για τους καλούς, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν και οι κακοί. Η στάση της Google μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη αφού και η ίδια έχει υιοθετήσει παρόμοιες πρακτικές κρυπτογράφησης με την Apple.

Το θέμα είναι τι θα κάνει τελικά η Apple, αν θα συμμορφωθεί με την εντολή του εισαγγελέα και θα δώσει τη βοήθειά της στο FBI.

Διαβάστε επίσης: Apple vs FBI: Η κυβέρνηση μας ζητά να χακάρουμε τους χρήστες μας

google supports apple on encryption, Google: Υποστηρίζει ανοιχτά την Apple για το θέμα της κρυπτογράφησης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Θα τους πάρει στα υπόγεια ο Σαούλ και θα συμμορφωθούν και οι δυο

Konstantinos

Για να μαθαίνουμε… Η Apple κωδικοποιεί τα iphone και δεν έχει πρόσβαση ούτε αυτή.

Η Google τί ακριβώς κωδικοποιεί στο android (έχω ένα galaxy s5 και με ενδιαφέρει επίσης). Η δήλωση του CEO μου θυμίζει όπου γάμος και χαρά. Ινδή βασίλο πρώτη.

Mary

Α καλααααα άμα μπλέκεται κι η google… Μας δουλεύουν και οι τρεις ψιλό γαζί! Δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, άσε χορτάσαμε.

Theo

@kostantinos η google κωδικοποιεί ακριβώς τα ίδια πράγματα με την apple από android 5 και πάνω. οι μικρότερες εκδόσεις η κωδικοποίηση γίνεται μόνο αν το επιλέξει ο χρήστης. απλά η google δεν βγαίνει να το διατυμπανίσει όπως η apple. από την άλλη το τι κάνει η sammy htc sony xiaomi lg και οι υπόλοιπες εταιρείες άλλη κουβέντα. αν πας στο option/security (η όπως λέγεται στα s5 έτσι λέγεται στο AOSP) κάπου υπάρχει επιλογή encryption. εγώ που δεν το έχω encrypted μου βγάζει επιλογή encrypt phone. αν εσύ το έχει ήδη δεν ξέρω τι θα σου βγάλει.

Konstantinos

@Theo ευχαριστώ… υπάρχει η επιλογή όπως λες. ευχαριστώ.
Δεν είναι ενεργοποιημένη. Επιπλέον έχω και το KNOX protection αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιο είναι καλύτερο

Ανακιν

Χαχαχ Κώστα πολύ homeland βλέπεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.