Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Google HubSpot, Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η συμφωνία, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά που θα έχει κάνει ποτέ η Google, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud.

«Φαίνεται ότι η Google έχει φιλοδοξίες να προσπαθήσει να πάρει μερίδιο αγοράς από τη Microsoft στη σουίτα παραγωγικότητας και μπορεί να χρησιμοποιήσει τη HubSpot για να συνδυάσει εφαρμογές μαζί για πελάτες», δήλωσε ο αναλυτής της Cowen, Derrick Wood, σε ερευνητικό σημείωμα που είδε το Reuters.

Η Google είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud, αλλά κατέχει λιγότερο από το μισό μερίδιο αγοράς της Microsoft. Παράλληλα, η Amazon ελέγχει το ένα τρίτο της αγοράς.

Οι αναφορές για την πιθανή εξαγορά της Google εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα οι μετοχές της HubSpot να αυξηθούν έως και 11%.

Τα οικονομικά της HubSpot συνεχίζουν να βελτιώνονται, αν και οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την εξασθενημένη ζήτηση για τα προϊόντα της. Η εταιρεία σημείωσε κέρδη 6 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι συνομιλίες της Google με τη HubSpot είναι «σε εξέλιξη» και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ενώ η Google εξακολουθεί να είναι πίσω στην αγορά του cloud, βρίσκεται σε πολύ πιο ομοιόμορφους όρους ανταγωνισμού με τη Microsoft στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όπου συναγωνίζεται τους μεγαλύτερους παίκτες της Big Tech.

Η Google, η Microsoft, η Meta και η Amazon έχουν ανακοινώσει όλες σημαντικές νέες εφαρμογές και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο χρόνο, καθώς και τα δικά τους προσαρμοσμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

H Google, όμως, ενημέρωσε σημαντικά τη σουίτα εργαλείων AI Gemini κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών I/O, ενισχύοντας τη θέση της ως σημαντικός παίκτης τεχνητής νοημοσύνης.

Μια εβδομάδα αργότερα, η Microsoft έκανε τις δικές της ανακοινώσεις AI, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με προβλήματα που τις επισήμαναν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google

Google: Οι χρήστες Android των ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία

Η Google συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας έκτακτης ανάγκης RapidSOS για να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο 911.

Smartphones Apple Google iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Η εγγυημένη υποστήριξη λογισμικού της Apple το τοποθετεί πίσω από τα Pixel 8 και Galaxy S24

Η Google ενθουσίασε το κοινό της το περασμένο φθινόπωρο, όταν υποσχέθηκε επτά χρόνια υποστήριξης λογισμικού για το Pixel 8.

Software Bard Google

Gemini: Η mobile εφαρμογή έρχεται σε Ευρώπη και Ην.Βασίλειο

Το Google Bard μεταμορφώθηκε σε Gemini στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, το οποίο απέκτησε τη δική του εφαρμογή και αντικατέστησε το Assistant στο Android.

Gear Chromebook Google

Η Google φέρνει το Gemini σε Chrome OS και Chromebooks

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε νέα laptop Surface με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και αρκετοί κατασκευαστές υπολογιστών θα επωφεληθούν.