Η Google δεν θα πληρώσει 1.3 δισ. ευρώ στη Γαλλία

google france taxes 1.3b euros, Η Google δεν θα πληρώσει 1.3 δισ. ευρώ στη Γαλλία

Τον Φεβρουάριο, η Γαλλία πήγε την Google στα δικαστήρια απαιτώντας φόρους ύψους 1.1 δισ. ευρώ. Δεν ήταν όμως σαφές εάν ο τεχνολογικός γίγαντας, του οποίου τα ευρωπαϊκά γραφεία εδρεύουν στην Ιρλανδία, θα υπόκειται σε φόρους στην Γαλλία.

Η Γαλλία ζητούσε από την Google την καταβολή 1.1 δισ. ευρώ για φόρους που δεν είχαν καταβληθεί για την περίοδο 2005 – 2010. Ωστόσο, γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της εταιρείας, η οποία δεν θα κληθεί να πληρώσει.

Οι αρχές παρακολουθούν την Google για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς υπήρχε και μια παράλληλη έρευνα που τους οδήγησε να εισβάλουν στα γαλλικά γραφεία της εταιρείας τον Μάιο του 2016. Η Γαλλία θεωρούσε πως είχε αρκετές πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη, ειδικά μετά την ανάλογη υπόθεση που έλαβε χώρα στη Μ.Βρετανία τον Ιανουάριο. Η Google πλήρωσε στις βρετανικές αρχές 185 εκατ. δολάρια για φόρους από το 2005. Το ίδιο έγινε με την Ιταλία τον Μάιο, με την θυγατρική της Alphabet να δίνει 334 εκατ. δολάρια.

Η Γαλλία μήνυσε την Google γα το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά αρνήθηκε οποιονδήποτε συμβιβασμό με την Google, όπως έκανε η Μ. Βρετανία, πήγε για τα 1.1 δισ. ευρώ, αλλά έχασε. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Google δεν είχε καταχραστεί νομικά κενά επιλέγοντας να εγκαταστήσει την έδρα της στην Ιρλανδία, της οποίας ο συντελεστής εταιρικού φόρου είναι πολύ χαμηλότερος από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκές αρχές στο σύνολο έχουν βάλει στο στόχαστρο την αμερικανική εταιρεία, η οποία πρόσφατα δέχτηκε πρόστιμο ρεκόρ ύψους 2.4 δισ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το Android, που μπορεί να της “χαρίσει” ένα νέο πρόστιμο ρεκόρ.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.