H Apple θα κάνει τα MacBook και τα iPad made in Vietnam;

Apple, H Apple θα κάνει τα MacBook και τα iPad made in Vietnam;

H Apple φέρεται διατεθειμένη να αλλάξει την τοποθεσία παραγωγής των MacBook και iPad, από την Κίνα που είναι σήμερα, στο Βιετνάμ. Ο λόγος πίσω από αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι άλλος από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Σε αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Apple εκτιμάται ότι έχει ήδη ζητήσει από τη Foxconn, που έχει την ευθύνη της γραμμής παραγωγής των MacBook και των iPad, να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής από την Κίνα στο Βιετνάμ. Αυτό αναμένεται να γίνει από τις αρχές του 2021 και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του νέου έτους.

Οι εμπορικές διαμάχες και οι περιορισμοί από την πλευρά των αμερικανικών αρχών στην Κίνα φαίνεται πως είναι η αιτία για την απόφαση αυτή της Apple. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αυτά δεν θα είναι τα πρώτα προϊόντα της Apple που συναρμολογούνται στο Βιετνάμ, αφού και τα AirPods Pro κατασκευάζονται εκεί, ενώ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η Apple επέλεξε να κατασκευάσει ένα μέρος της παραγωγής των iPhone στην Ινδία και όχι στην Κίνα.

Τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η Foxconn είναι έτοιμη να επενδύσει ποσό 270 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της γραμμής παραγωγής στο Βιετνάμ, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

made in Vietnam by 12 year olds!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.