Business

H Disney “παγώνει” τις προσλήψεις – Ολοταχώς προς απολύσεις προσωπικού

Ακολουθώντας τους κολοσσούς της τεχνολογίας ολόκληρου του πλανήτη, η Disney ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ “παγώνει” και αρκετές προγραμματισμένες προσλήψεις. Η εταιρία θα συνεχίσει να υποδέχεται νέους ανθρώπους για τις “πιο κρίσιμες θέσεις που καθοδηγούν τις επιχειρήσεις”, αλλά όλοι οι άλλοι ρόλοι βρίσκονται σε αναμονή προς το παρόν.

Η Disney φέρεται να δέχθηκε 12,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας που έληξε την 1η Οκτωβρίου, ενώ αναμένει ότι οι απώλειές της θα μειωθούν στο μέλλον, χάρη στις αυξήσεις των τιμών των υπηρεσιών streaming και την κυκλοφορία ενός επιπέδου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στο Disney+.

Η Disney δεν είναι παρά μία από τις πολλές εταιρείες που επιβάλλουν πάγωμα προσλήψεων λόγω της οικονομικής ύφεσης. Όταν ο επικεφαλής της Meta, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η μητρική εταιρεία του Facebook απολύει 11.000 υπαλλήλους, είπε επίσης ότι επεκτείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Amazon πάγωσε επίσης τις προσλήψεις στα εταιρικά της γραφεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.