H E3 απολογείται γιατί ανέβασε λίστα παιχνιδιών “για γυναίκες”

, H E3 απολογείται γιατί ανέβασε λίστα παιχνιδιών “για γυναίκες”

Η Ε3 αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρος της βιομηχανίας των video games, με τους μεγαλύτερους εκδότες να δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, καθώς και πολλές μεγάλες ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται στα πλαίσια του event. Όμως, μετά την αποχώρηση της Sony από την έκθεση αλλά και την ακύρωση της λόγω COVID-19, πλέον έρχεται ένα νέο κύμα κατά των υπευθύνων.

Ο επίσημος λογαριασμός της E3 στο Twitter ανέβασε μία λίστα της ιστοσελίδας Parade, η οποία περιείχε τα “25 Online παιχνίδια που οι γυναίκες απολαμβάνουν”, με την E3 να αναγράφει “Μία καλή λίστα παιχνιδιών που οι γυναίκες gamers παίζουν – βρίσκεται κάποιο από τα αγαπημένα σας μέσα;”. Αυτό ξεσήκωσε ένα κύμα αντιδράσεων στο Twitter, με τους χρήστες να κατηγορούν την E3 για σεξισμό και προώθηση λανθασμένων στερεότυπων, μετρώντας σχεδόν 7 χιλιάδες Retweets και comments μέσα σε μία ώρα.

, H E3 απολογείται γιατί ανέβασε λίστα παιχνιδιών “για γυναίκες”

Στη συνέχεια βέβαια, μετά από μία ώρα, η E3 κατέβασε το επίμαχο Tweet, ανεβάζοντας νέο που παραδέχεται ότι τα “έκανε θάλασσα” και ζητώντας δημοσίως συγνώμηγια τη διαιώνιση ενός επιβλαβούς στερεότυπου”. Ακόμα και έτσι όμως, αρκετοί χρήστες συνέχισαν την επίθεση κατά της έκθεσης και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το λογαριασμό του Twitter, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής Χ.

Όταν η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας», θεωρεί σεξιστικό να υπάρχει λίστα αγαπημένων παιχνιδιών από γυναίκες. Μάλλον, επειδή στον κόσμο που οραματίζονται, κυριαρχεί το άφυλο “φύλο”, εις βάρος των φυσικών νόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games E3

Οριστικό τέλος για την έκθεση Ε3 μετά από 28 χρόνια

Η Electronic Entertainment Expo, πιο γνωστή ως E3, κατέβασε επίσημα ρολά μετά από 28 χρόνια παρουσίας, μετά από πολλά προβλήματα.

Games E3

Ακυρώνεται η E3 2022

Το πολυαναμενόμενο gaming event της χρονιάς, το E3, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος ούτε online και θα επιστρέψει το 2023.

Business E3

Αποκλειστικά online για ακόμα μία χρονιά και η φετινή Ε3

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει τα… δόντια του και δεν επιτρέπει την κανονική διοργάνωση σημαντικών events, όπως η Ε3.

Games E3

E3 2021: Η gaming έκθεση φέτος θα είναι μία δωρεάν online εκδήλωση

Υπήρχε αρκετή φημολογία τον τελευταίο καιρό περί μίας επί πληρωμή Ε3 2021, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν online.