H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Twitter Elon Musk, H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Στα “μαχαίρια” φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Elon Musk και πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter για χρήση εθελοντών και τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ του Musk, των στελεχών του Twitter και των ρυθμιστικών αρχών στις Βρυξέλλες, ο δισεκατομμυριούχος κλήθηκε να προσλάβει περισσότερους συντονιστές και υπεύθυνους επαλήθευσης γεγονότων για να ελέγχουν τις αναρτήσεις. Η ζήτηση περιπλέκει τις προσπάθειες του Musk να αναδιοργανώσει τη ζημιογόνο επιχείρηση που απέκτησε έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει περικόψει περισσότερο από το ήμισυ των 7.500 υπαλλήλων του Twitter, συμπεριλαμβανομένων όλων των ομάδων εμπιστοσύνης και ασφάλειας σε ορισμένα γραφεία, ενώ αναζητά φθηνότερες μεθόδους για την παρακολούθηση των tweets.

Το Twitter χρησιμοποιεί επί του παρόντος έναν συνδυασμό ανθρώπων και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο επιβλαβούς υλικού, σε ευθυγράμμιση με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιεί ελέγχους δεδομένων, σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη αντίπαλό του Meta, που κατέχει το Facebook και το Instagram.

Ο Musk είπε στον Επίτροπο της ΕΕ Thierry Breton τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα στηριχθεί περαιτέρω στις διαδικασίες της τεχνητής νοημοσύνης, είπαν πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple ChatGPT Elon Musk

iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

Ο Elon Musk απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του λόγω της ανακοίνωσης της Apple ότι ενσωματώνει το ChatGPT.

Gear AI Elon Musk featured

Elon Musk -xAI: Ετοιμάζει υπερυπολογιστή για να φέρει μια καλύτερη έκδοση του Grok

Ο Εlon Musk είπε στους επενδυτές αυτόν τον μήνα ότι η startup του xAI σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν υπερυπολογιστή μέχρι το φθινόπωρο του 2025.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.