Business

H Foxconn προειδοποιεί την Apple για ελλείψεις προμηθειών

Η Foxconn ενημέρωσε την Apple ως βασικός προμηθευτής της αναφορικά με την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης μέχρι και το 2022. Η Foxconn επηρεάζεται και εκείνη στη γραμμή παραγωγής της από την παγκόσμια έλλειψη ηλεκτρονικών προϊόντων.

Το αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών είναι ότι η Foxconn εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει πλήρως στον όγκο των παραγγελιών που πρέπει να εκτελέσει μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, περίπου. Αυτό σημαίνει ότι η Apple, της οποίας η Foxconn είναι κύριος προμηθευτής, ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων της.

Ένα στοιχείο που έχει επηρεάσει την παραγωγή της Foxconn είναι οι περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του Covid-19, οι οποίοι έχουν περιορίσει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό. Σε πρώτο επίπεδο οι ιθύνοντες της Foxconn δηλώνουν ότι οι συνέπειες δεν είναι μεγάλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Συνέπειες ήδη υπήρξαν στην καθυστέρηση της παρουσίασης του iPhone 12, ενώ η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες καθυστέρησης της παραγωγής συσκευών υψηλής τεχνολογίας που αποτελούν τον κύριο όγκο εργασίας της Foxconn.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 14:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.