H Huawei προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Huawei κυβέρνηση ΗΠΑ, H Huawei προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Huawei κυβέρνηση ΗΠΑ, H Huawei προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η Huawei ανακοίνωσε ότι κατετέθη από την εταιρία προσφυγή σε Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, κατά της συνταγματικότητας του Εδάφιου 889 της Πράξης Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2019. Με αυτή την κίνηση, η Huawei επιδιώκει να αναγνωριστεί ότι οι περιορισμοί που την αφορούν είναι αντισυνταγματικοί καθώς και την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφαση ενάντια των περιορισμών αυτών.

«Το Κογκρέσο των ΗΠΑ επανειλημμένα απέτυχε να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο για υποστηρίξει επαρκώς τους περιορισμούς που επέβαλε στα προϊόντα της Huawei. Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στις αυτές νομικές ενέργειες ως κατάλληλη και έσχατη λύση» δήλωσε ο Guo Ping, Rotating Chairman της Ηuawei. «Η απαγόρευση αυτή δεν είναι μόνο μη νόμιμη, αλλά εμποδίζει τη Huawei να ανταγωνισθεί με ίσους όρους γεγονός, κατ’ επέκταση επιβλαβές για τους Αμερικανούς καταναλωτές. Αναμένουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και ευελπιστούμε ότι θα είναι προς όφελος και της Huawei και του Αμερικάνικου λαού».

Η προσφυγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Πλάνο, στη Πολιτεία του Τέξας. Σύμφωνα με την προσφυγή, το Εδάφιο 889 της NDAA του 2019, όχι μόνο απαγορεύει σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να προμηθεύονται εξοπλισμό και υπηρεσίες από τη Huawei, αλλά απαγορεύει και να συμβάλλονται ή να χορηγούν επιδοτήσεις ή δανειακές συμβάσεις σε τρίτα μέρη που προμηθεύονται εξοπλισμό ή υπηρεσίες της Huawei, χωρίς καμία εκτελεστική ή δικαστική διαδικασία. Αυτό παραβιάζει το νόμο Περί Στέρησης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και της διάταξης για την Δίκαιη Δίκη. Επίσης παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών όπως αυτή ρητά ορίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, καθώς το Κογκρέσο επιχειρεί ταυτόχρονα τόσο τη θέσπιση όσο και την υλοποίηση του νόμου.

Ο Song Liuping, Chief Legal Officer της Huawei, ανέφερε «Το Εδάφιο 889 στηρίζεται σε ένα αριθμό από εσφαλμένες, αναπόδεικτες και μη επιβεβαιωμένες προτάσεις. Εν αντιθέσει με το πνεύμα του νόμου, η Huawei δεν ανήκει, ελέγχεται ή επηρεάζεται από την κινεζική κυβέρνηση. Επιπρόσθετα η Huawei έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό και πρόγραμμα ασφαλείας. Κανένα αντίθετο αποδεικτικό στοιχείο δεν έχει παρουσιαστεί».
«Στη Huawei είμαστε περήφανοι που είμαστε η πιο ανοιχτή, διαφανής και διεξοδικά ελεγμένη εταιρία παγκοσμίως», ανέφερε ο John Suffolk, Global Cyber Security & Privacy Officer της Huawei. «Η προσέγγιση της Huawei στο ζήτημα της ασφάλειας, από την ανάπτυξη του σχεδιασμού μέχρι την πλήρη εφαρμογή, θέτει τόσο υψηλά σημεία αναφοράς που ελάχιστοι μπορούν να εφαρμόσουν αντίστοιχα».

Από την οπτική της Huawei, οι περιορισμοί που θέτει ο NDAA, εμποδίζουν την εταιρία να παρέχει προηγμένη τεχνολογία 5G στους καταναλωτές των ΗΠΑ, γεγονός που θα καθυστερήσει την εμπορική εφαρμογή του 5G και ακολούθως θα εμποδίσει την αποτελεσματικότητα των δικτύων 5G στις ΗΠΑ. Πέραν τούτου, οι χρήστες του δικτύου, σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου της χώρας, θα αναγκαστούν να επιλέξουν ανάμεσα στην κυβερνητική χρηματοδότηση και σε υψηλής ποιότητας και οικονομικής απόδοσης προϊόντα. Αυτό θα εμποδίσει τη διαδικασία αναβάθμισης του δικτύου διευρύνοντας, έτσι, το ψηφιακό χάσμα. Ακόμη χειρότερα οι περιορισμοί στη Huawei, θα πλήξουν τον ανταγωνισμό, οδηγώντας τους καταναλωτές των ΗΠΑ να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για υποδεέστερα προϊόντα.

Εκτιμήσεις από πηγές της βιομηχανίας δείχνουν ότι, το να επιτραπεί στη Huawei να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, θα μειώσει το κόστος των υποδομών μεταξύ 15% και 40%. Η εξοικονόμηση για τη Βόρειο Αμερική θα κυμανθεί σε πάνω από 20 δισ. δολάρια στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Guo Ping πρόσθεσε, «Αν αυτός ο νόμος ανακληθεί, όπως και πρέπει να γίνει, η Huawei μπορεί να φέρει μια πιο προηγμένη τεχνολογία στις ΗΠΑ και να συμβάλει στη δημιουργία των καλύτερων δικτύων 5G. Η Huawei είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στις επιφυλάξεις των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια. Αποσύροντας τις απαγορεύσεις που θέτει ο NDAA θα προσφερθεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ η ευελιξία να συνεργασθεί με τη Huawei και να επιλυθούν όποια πραγματικά ζητήματα ασφαλείας».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Τους πόνεσε. Χαχαχα Γελαωωωωωωωω Έτσι! Όταν αντιγράφατε τα προϊόντα της Ericsson καταπατώντας κάθε δυνατή πατέντα ήταν καλά. Αλλά από αλλού το περιμένατε και από αλλού σας ήρθε.

Anthi

Ο Θεός αγαπάει και τον κλέφτη και το νοικοκύρη. Συμφωνώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.