H LG Electronics έχει νέο CEO και… δεν τα πάει καλά με τα πλυντήρια της Samsung

Η LG Electronics έχει νέο CEO και αντιπρόεδρο, το όνομά του είναι Jo Seong-jin. Πρόκειται για τον επικεφαλής του τμήματος οικιακών συσκευών και στέλεχος της LG για 40 χρόνια. Η LG θέλει να βάλει τη λειτουργία της σε ένα σύστημα όπου ένας θα λαμβάνει τις αποφάσεις και αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα. Μια τέτοια κίνηση θα την βοηθήσει καλύτερα να σταθεί σε μια τόσο δύσκολη αγορά.

Από τότε που ο Koo Bon-joon, πρώην CEO και αντιπρόεδρος έφυγε για την LG Corp, η LG διοικούνταν από τρία στελέχη. Το διοικητικό συμβούλιο θέτει ως υπεύθυνο τον Jo Seong-jin για τα τμήματα που αφορούν από smartphones, οικιακές συσκευές και ότι αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Jo είναι ο πρώτος απόφοιτος λυκείου που αναλαμβάνει τη θέση αντιπροέδρου.

Πριν γίνει επικεφαλής ολόκληρου του τμήματος οικιακών συσκευών, ο Jo ήταν υπεύθυνος για τα πλυντήρια της LG και ήταν μέρος της ομάδας που ανέπτυξε το πρώτο αυτόματο πλυντήριο της LG το 1980. Σε δήλωσή της η LG αναφέρει ότι ο Jo έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετάβαση της LG στις premium οικιακές συσκευές.

Μιας και αναφερθήκαμε στις οικιακές και τα πλυντήρια, το όνομα του Jo ίσως να σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Ο Jo Seong-jin κατηγορήθηκε από τη Samsung ότι κατά τη διάρκεια της IFA 2014 στο Βερολίνο, μαζί με άλλα στελέχη έσπασαν τις πόρτες από τα πλυντήρια που είχε η Samsung στην έκθεση, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να την σαμποτάρουν. Από την πλευρά της η LG αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι οι πόρτες ήταν σπασμένες. Παρ όλα αυτά όμως, και για να λήξει το θέμα δέχτηκε να πληρώσει 2700 δολάρια για το κάθε ένα.

Τελικά η Samsung αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση για υλικές ζημίες και δυσφήμηση. Οι κατηγορίες πήγαν στον Jo Seong-jin και τους 2 υπαλλήλους του. Η LG συνέχισε να υποστηρίζει την άποψή της ότι ο Jo Seong-jin ως μηχανικός απλά έλεγχε την κατασκευή τους.

Τελικά οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να μην πάνε στα δικαστήρια και σήμερα ο Jo Seong-jin αναλαμβάνει θέση CEO.

jo seong jin lg ceo

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Έλεος… πραγματικά δεν υπάρχει σωτηρία και κάθε μέρα μου το επιβεβαιώνει. Γύρναγε λέει τα περίπτερα του ανταγωνιστή και έσπαγε πόρτες. Θέλουνε σουτ όλοι αυτοί, μαζί με τις εταιρείες τους και με τη νέα σοδιά πολιτικών. Ανισόρροποι για ή από τα πολλά λεφτά.

Techskepticon

ΥΓ. Σε κάτι θα μπορούσε ο τίτλος να είναι νέος LG CEO έσπαγε πλυντήρια ανταγωνιστή σε έκθεση. Δεν είναι κακό να τα λέτε και αυτά γιατί οι μισοί θα αγνοήσουν την είδηση που δεν είναι για κινητά και το 1/4 γιατί δεν είναι για apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.