H Qualcomm θέλει να προμηθεύει chip στη Huawei

, H Qualcomm θέλει να προμηθεύει chip στη Huawei

Όπως μάθαμε πριν δύο ημέρες η Huawei και επίσημα δε θα μπορεί να τροφοδοτεί τις συσκευές της με chip της σειράς Kirin, καθώς η TSMC είναι από τις εταιρείες που απαγορεύεται να κάνουν δουλειές με την κινέζικη εταιρεία. Η σειρά Mate 40 θα είναι η τελευταία που θα χρησιμοποιεί τα εν λόγω chip, οπότε δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα ως προς το ποιος θα προμηθεύει την εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Wall Street Journal η Qualcomm θέλει να προμηθεύει την εταιρεία με δικά της chip, ζητώντας άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να αρθούν οι περιορισμοί και να επιτρέψει στον κατασκευαστή chip τη συνεργασία με τη Huawei. Αυτό θα βοηθούσε την ίδια τη Huawei, καθώς από 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα πρέπει να βρει νέο προμηθευτεί για την κατασκευή των chips της.

Όπως αναφέρει η Qualcomm, οι απαγορεύσεις δε θα εμποδίσουν τη Huawei από το να αποκτήσει τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη δημιουργία νέων chips. Από την άλλη, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει δισεκατομμύρια δολάρια εκτός των ΗΠΑ, σε εταιρείες όπως η MediaTek και η Samsung. Οπότε, αυτό που ζητάει η εταιρεία είναι η άρση, ώστε τα λεφτά να μείνουν στην Αμερική και θεωρητικά οι αμερικανικές εταιρείες να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Αν και δεν είναι εντελώς αδύνατο αυτό που ζητάει η εταιρεία, καθώς άλλες εταιρείες όπως η Intel, η Micron και η Xilinx έχουν πάρει σχετική άδεια, σίγουρα είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει. Η αγορά των smartphone αποτελεί ένα από τα κυριότερα κομμάτια για τη Huawei και μία τέτοια άδεια θα έδειχνε μεγάλη ελάφρυνση σχετικά με τους αποκλεισμούς. Επίσης, θα πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί η άρση για την Qualcomm, τι στιγμή που η ίδια η Google συνεχίζει να μη μπορεί να κάνει δουλειές με την εταιρεία.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Θα εχει πολυ πλακα ετσι κ το δεχθει η αμερικανικη κυβερνηση αυτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.