Huawei Mate 40: Θα είναι η τελευταία σειρά με επεξεργαστές Kirin;

, Huawei Mate 40: Θα είναι η τελευταία σειρά με επεξεργαστές Kirin;

Μπορεί από άποψη πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο να κύλισε αρκετά καλά για τη Huawei, όμως το πρόβλημα με τον αποκλεισμό της εταιρείας από οποιαδήποτε συνεργασία με εταιρείες της Αμερικής συνεχίζεται.

Ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, μιλώντας στο συνέδριο China Information Technology 2020 μίλησε για την επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Mate 40, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία μετά τον αποκλεισμό. Σύμφωνα με τον Yu, ο επόμενος επεξεργαστής της εταιρείας, Kirin 1000, θα ανακοινωθεί επίσημα στην έκθεση IFA το Σεπτέμβριο και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα της σειράς Mate 40.

, Huawei Mate 40: Θα είναι η τελευταία σειρά με επεξεργαστές Kirin;

Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη έχουν απαγορεύσει στην TSMC να κατασκευάζει chip για τη Huawei, κάτι που θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, η Huawei θα έχει εξασφαλίσει chips για 15 εκατομμύρια smartphone της σειράς Mate 40, με την εταιρεία να θεωρεί ότι θα είναι αρκετά για να ανταποκριθούν στη ζήτηση των συσκευών. Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θα πρέπει να βρει άλλον κατασκευαστή για τα chipset της, κάτι που ο Yu δε σχολίασε περαιτέρω.

Το επερχόμενο SoC Kirin 1000 θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm, με επεξεργαστή βασισμένο στους πυρήνες Cortex-A78. Εκτός από τη Huawei, η μόνη εταιρεία που θα μπει στο παιχνίδι των 5nm φέτος είναι η Apple με τη σειρά iPhone 12, ενώ η Qualcomm θα κυκλοφορήσει το πρώτο της SoC στα 5nm στα τέλη του έτους, με τις πρώτες συσκευές να έρχονται στις αρχές του 2021.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.