H TSMC επενδύει 100 δισ. δολάρια για να “νικήσει” την έλλειψη επεξεργαστών

, H TSMC επενδύει 100 δισ. δολάρια για να “νικήσει” την έλλειψη επεξεργαστών

Το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να επενδύσει η TSMC με σκοπό να σταματήσει το πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς με επεξεργαστές. Η επένδυση αυτή της TSMC εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ένα μεγάλο μέρος της επένδυσης αυτής της TSMC θα κατευθυνθεί προς την κατεύθυνση της αύξησης της παραγωγής επεξεργαστών στα εργοστάσια της εταιρείας, έτσι ώστε να σταματήσουν οι αρνητικές συνέπειες από την παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επένδυση μαμούθ είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στον κλάδο, ενώ αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η ίδια η TSMC.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ζήτηση μικροεπεξεργαστών με 5G δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα, στην οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε η ίδια η TSMC. Η επένδυση αυτή, πέρα από την αύξηση της παραγωγής θα σημάνει και νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Η TSMC έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή των Apple A14 Bionic επεξεργαστών με την αρχιτεκτονική των 5 nm, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να αναλάβει και την παραγωγή chips με αρχιτεκτονική 3 nm.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.