Apple A14X Bionic: Ξεπερνάει σε επιδόσεις το MacBook Pro 16″ με Core i9

A14X, Apple A14X Bionic: Ξεπερνάει σε επιδόσεις το MacBook Pro 16″ με Core i9

Μόλις λίγες ημέρες πριν το Apple Event, ο νέος A14X Bionic εμφανίζεται στο GeekBench 5 και ξεπερνάει σε επιδόσεις τον Core i9 του MacBook Pro. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Apple Insider έφερε στο φως τα πρώτα benchmark του επερχόμενου SoC της Apple και μας δείχνει πως οι επιδόσεις του ξεπερνούν αρκετά τον ανταγωνισμό.

Η σύγκριση γίνεται με το MacBook Pro των 16 ιντσών με Intel Core i9 επεξεργαστή. Στο GeekBench, το εν λόγω μοντέλο φτάνει τους 1096 πόντους στο single-core και 6869 πόντους στο multi-core test. Όμως, το μοντέλο που εμφανίστηκε στο GeekBench με A14X Bionic SoC έφτασε τους 1634 πόντους στο single-core και 7220 πόντους στο multi-core. Μάλιστα, αυτό το score είναι αρκετά μεγαλύτερο από τους 1583 πόντους single και 4198 πόντους multi score που είδαμε από το iPad Air με A14 Bionic.

Ο λόγος φαίνεται να είναι πως η CPU του A14X Bionic φτάνει μέχρι τα 3,10 GHz, με βασική συχνότητα στα 1,8 GHz. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος χρονισμός που έχουμε δει ποτέ σε Apple Silicon μέχρι σήμερα. Επίσης, τα αποτελέσματα της GPU αναφέρουν 8GB μνήμης RAM. Πάντως, αν αυτές είναι όντως οι επιδόσεις τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα για τη μετάβαση της Apple σε ARM.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Όλα είναι θέμα ψύξης και χώρου .

Στα MacBook και τα δυο είναι στον υπερθετικό βαθμό σε σχέση με I phone & I pad . Ειδικά η ψύξη η οποία είναι ανύπαρκτη στο I phone μπορεί και στο I pad .

Alex

προετοιμάζουν τον κόσμο για την τιμή

John

Κυκλοφορούν πολλα προϊόντα στην αγορά τα APPLE
δεν παίζονται ,,

Bill

Το προβλημα στην μετάβαση σε ARM δεν είναι οι επιδόσεις αλλά η συμβατότητα και η σταθερότητα των εφαρμογών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.