H United Airlines αγοράζει 15 υπερηχητικά Boom Supersonic

, H United Airlines αγοράζει 15 υπερηχητικά Boom Supersonic

Την εμπιστοσύνη της στο startup της Boom δείχνει εμπράκτως η United Airlines, αγοράζοντας 15 αεροσκάφη υψηλών ταχυτήτων. Μάλιστα, εκτός από τα 15 υπερηχητικά, διατηρεί το δικαίωμα της αγοράς επιπλέον 35 αεροσκαφών της Boom σε δεύτερο χρόνο.

Το υπερηχητικό αεροσκάφος της Boom θεωρείται ότι θα καταφέρει να ταξιδεύει σε ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1.7 Μαχ, με τις πρώτες παραδόσεις αεροσκαφών να υπολογίζονται για τις αρχές του 2029. Με τις ταχύτητες αυτές, ο χρόνος ταξιδιού, ειδικά όταν γίνεται λόγος για πολύ μακρινούς προορισμούς μπορεί να μειωθεί στο μισό.

, H United Airlines αγοράζει 15 υπερηχητικά Boom Supersonic

Για να έχουμε μία καλή ιδέα του τι σημαίνει αυτό, η πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο θα διαρκεί μόλις 3.5 ώρες, με υπερηχητική ταχύτητα, κάτι που προφανώς αλλάζει τα δεδομένα στις αερομεταφορές. Η United Airlines θέλει να φτιάξει έναν στόλο αεροσκαφών που θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και αργότερα να επενδύσει περισσότερο στην Boom.

H Boom είναι ένα Startup που ιδρύθηκε το 2014, έχει ως έδρα του το Denver, απασχολεί πλέον 150 υπαλλήλους και έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχουμε δει και άλλες παρόμοιες κινήσεις για υπερηχητικά αεροπλάνα, όπως η Aerion, οι οποίες, όμως, ναυάγησαν, οπότε το στοίχημα που βάζει η Boom Supersonic είναι μεγάλο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.