Πόσα πληρώνει η Google όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android;

android security holes, Πόσα πληρώνει η Google όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android;

Με το πρόγραμμα Android Security Rewards (ASR), η Google πληρώνει όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android και τα αναφέρουν στην ίδια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 2 περίπου χρόνια και οι αμοιβές σε όσους βρίσκουν τα “κακώς κείμενα” του Android εξαρτάται από το είδος της ευπάθειας.

Σύμφωνα όμως με την Google ο μέσος όρος πληρωμής ανά άτομο είναι τα 2150 δολάρια για κάθε αναφορά. Επιπλέον, δεκάδες ερευνητές έχουν λάβει πληρωμές 10.000 δολαρίων και άνω, τα τελευταία δυο χρόνια.

Συνολικά η Google έχει πληρώσει πάνω από 1.5 εκατ. δολάρια σε ομάδες και μεμονωμένα άτρομα που έχουν συμβάλει με τις αναφορές κενών ασφαλείας στο Android.

Όσοι κατάφεραν να ανακαλύψουν κενά που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια του Android, όπως απομακρυσμένες ελεγχόμενες επιθέσεις, οι τιμές ανεβαίνουν στα 150.000- 200.000 δολάρια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ASR είναι αυτό που προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Google για να δίνει τα μηνιαία security updates στους χρήστες Android συσκευών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τεο

Το ερώτημα είναι πόσα πληρώνει η μαύρη αγορά….? 🔥😎

James

@Τεο όσα και να πληρώνει η μαύρη αγορά, το πλεονέκτημα του ανοιχτού κώδικα είναι οτι μπορείς να τον ελέγξεις ακόμα και εσύ αν ξέρεις. Οπότε με χιλιάδες μάτια πάνω στον κώδικα, αρκεί ένας “τίμιος” άνθρωπος για να κλείσει η τρύπα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.