HTC, Πούλησε 9.7 εκ. συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2011

Η HTC έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βάλει τα γυαλιά σε πολλές εταιρίες με μεγαλύτερη ιστορία, καταφέρνοντας έσοδα και κέρδη αξιοθαύμαστα. Τα οικονομικά μεγέθη της ταϊβανέζικης εταιρίας είναι κάτι παραπάνω από καλά για το Q1, με τις συνολικές πωλήσεις συσκευών να ανέρχονται σε 9.7 εκατομμύρια και τα έσοδα να αυξάνονται σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο κατά το εντυπωσιακό 174%.

Αν πριν από μερικά χρόνια ρωτούσες κάποιον τι κινητό έχει, σίγουρα η απάντηση δεν θα άκουγε στο όνομα HTC. Αυτό που έχει καταφέρει η High Tech Computers ή αλλιώς HTC σε λιγότερα από 15 χρόνια είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Η συνταγή της επιτυχίας είναι η αγάπη για την έρευνα και την ανάπτυξη, γεγονός που έχει κάνει την ταϊβανέζικη εταιρία να πρωτοπορεί ουκ ολίγες φορές από το 1997 που ξεκίνησε η λειτουργία της.

Η τεράστια αύξηση της αγοράς των smartphones ωφέλησε φυσικά και την ίδια, με τα οικονομικά μεγέθη της να γίνονται ολοένα και καλύτερα. Τα έσοδα για το Q1 (1ο τρίμηνο) έφτασαν τα 3.6 Δις δολάρια, τη στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας για το 2010 έφτασαν τα 24.7 εκατομμύρια συσκευές.

Πάντως η HTC δεν φαίνεται να επαναπαύεται στην ως τώρα πορεία της και σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους από 1000 νέους εργαζομένους στους τομείς της έρευνας, του προγραμματισμού και του marketing. Με τον ερχομό στην αγορά των HTC Sensation, HTC Flyer αλλά και των υπολοίπων μοντέλων της σειράς S, το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο από το πρώτο. Quietly Brilliant HTC!

Πηγή

Σχόλια

  • 5 συνεχομενες βδομαδες ηταν πρωτο σε πωλησεις το Desire HD των 600 ευρω.. τυχαιο? δε νομιζω :P

  • ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ HTC CHACHA ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ HTC ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ!

  • Είναι αλήθεια πως δεν έχω μείνει περισσότερο ευχαριστημένος από άλλη εταιρεία κινητών.

  • το αξιζει? ΓΕΛΟΙΟΙ ειναι,αμα δεν βγαλει αυτες τις μερες 2.3 στο desire HD θα χασει ενα πελατη σιγουρα,τι περιμενουν να σκασουμε πρωτα 700αρες για τα καινουρια που θα ερθουν με 2.3 και μετα να ασχοληθουν με τα desire-desire HD αφου πουλησουν?δεν μπορει να βγαινει σε galaxy s ποιο γρηγορα.

  • Το αξιζει πραγματικα βγαζει κορυφαιες συσκευες με καλη ποιοτητα κατασκευης.
    Επσης δεν βγαζουν βλαβες 4 συσκευες ειχσ κανενα προβλημα τωρα εχω το DHD.
    Bravo στην HTC και κη συνεχεια.

    Το DHD διερευσε η official 2.3 την εχω βαλει αρκετες βελτιωσεις!

    https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056329

  • σιγα την ποιοτητα αμα το βαλεις διπλα σε galaxy s ειναι σαν να εχεις πλυνει την οθονη με χλωρινη και ξεθοριασε!!

  • axxaxaxa εδώ γελάμε το Galaxy S είναι σαν τα πλαστικά αυτοκινητάκια του ανιψιού μου αν πέσει κάτω διαλύθηκε

    Το DHD είναι όλο από αλουμίνιο μονό 1 οθόνη έχει τπτ άλλο ούτε καν φλας έχει η κάμερα εν έτη 2011 έλεος!!!!

  • και σιγουρα!το DHD αμα πεσει κατω θα σπασει το πλακακι!!ασε που την οθονη χρησοιμοποιεις και κοιτας συνεχεια,αρα αυτη θες να ειναι τουμπανο,αμα το θες κομψοτεχνημα παρε iphone με διαμαντακια!μπορουσε και η samsung να βαλει αλουμινιο αλλα θα γινοταν βαρυ..για την καμερα βγηκε το καλοκαιρι του 10 αλλα οντος ειναι τραγικο!αλλααα galaxy s2....

  • Εγώ πήρα ένα Desire HD και ένα Desire S και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!

  • φιλέ Κωστή σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω το desire s, μπορείς να μου πεις πως σου φάνηκε γενικά η συσκευή και αν μου την προτείνεις

  • Συγχαρητήρια στην ΗΤC !
    Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην σταματήσει..

    ΥΓ: Περιμένουμε την αναβάθμιση σε 2.3 του Wildfire.
    (όχι αδίκως ευελπιστώ)

  • Dianond1,Diamond2,και τωρα desire S,απροβληματιστες συσκευες....υπερ ευχαριστημενος με τα υπερ τους και τα κατα τους.πιστευω ομως οτι καμμια εταιρια δεν εχει βγαλει την τελεια συσκευη...και ας θεωρουμε οι περισσοτεροι οτι η συσκευη που εχουμε αγορασει ειναι καλυτερη εναντι αλλων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.