HTC: Θα κόψει αριθμό κινητών, έξοδα και θέσεις εργασίας

Έχοντας υπόψη ότι το HTC One M9 δεν τα πήγε τόσο καλά στις πωλήσεις, όσο θα ήθελε η εταιρεία, η νέα CEO Cher Wang είχε πει στους επενδυτές ότι θα κάνει ανασχεδιασμό της επόμενης ναυαρχίδας. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι “ηρωική” συσκευή θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτή μπορεί να είναι το HTC Aero το οποίο αναμένουμε να έχει όλα τα χαρακτηριστικά mainstream ναυαρχίδων για να επιστρέψει η HTC στα κέρδη.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έχει στο μυαλό της Wang. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο CFO Chialin Chang, θα γίνουν περικοπές σε τρεις τομείς: θα μειωθούν τα έξοδα, θα περικοπούν θέσεις εργασίας και θα μειωθεί ο αριθμός μοντέλων που λανσάρει η HTC.

H HTC φέτος έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς από την μια είναι η Samsung η οποία με τον πλήρη ανασχεδιασμό της ναυαρχίδας της τράβηξε τα βλέμματα μεταξύ των Android κατασκευαστών, και από την άλλη είναι οι Κινέζοι με τις οικονομικές συσκευές. Μάλιστα τα κινέζικα smartphones εκτός της οικονομικής τιμής τους, σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν όπως τεράστια μπαταρία, σκάνερ ίριδας και άλλα.

Οπότε αυτή τη στιγμή η HTC θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να φτιάξει μια ναυαρχίδα που θα μπορέσει να ξεχωρίσει μεταξύ των high-end Android, αλλά και να προσπαθήσει να πάρει μερίδιο στα πιο οικονομικά κινητά.

htc logo

Πηγή

9533
203

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zd

ΤΊΣ ΒΛΆΚΈΊΈΣ ΤΏΝ ΎΠΈΡΈΚΤΉΜΉΜΈΝΏΝ CEO ( ΚΙΤΣ ΌΡΌΣ)ΤΊΣ ΠΛΉΡΏΝΌΎΝ ΠΆΝΤΆ ΌΊ ΑΠΌΚΆΤΏ. Ή ΈΤΆΊΡΈΊΆ ΆΎΤΉ ΆΠΈΤΎΧΈ ΣΤΗΝ ΠΡΌΣΠΆΘΈΊΑ ΝΆ ΓΊΝΈΊ ΆPPLE Κ ΌΧΊ ΝΆ ΚΡΆΤΉΣΈΊ ΤΌΝ ΈΆΎΤΌ ΤΉΣ. ΆΠΌ ΈΚΈΊ ΠΌΎ Ή HTC ΈΒΓΆ ΖΈ ΠΡΆΓΜΆΤΊΚΆ ΈΡΓΆΛΈΊΆ,ΤΌ ΈΡΊΞΈ ΣΤΊΣ ΔΉΘΈΝ PREMIUM UNIBODY,ΈΒΓΑΛΕ SPECS K ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΔ ΚΛΩΜΟΣ ΤΟΥ IPHONE ΕΝΩ ΣΑΝ HTCΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΗ.ΑΥΤΑ ΚΆΝΕΙ ΤΩΡΑ Η SAMSUNG ,ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΆ ΜΕ SPECS KAI ΠΑEΙ ΣΤΑ FASHION. EKEI ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ APPLE.ΑΡΑ…..ΑΡΑ Η APPLE TA KATAΦΕΡΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ.ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. OI ΥΠΕΥΘΘΝΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ CEO ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ?

9gag

δλδ τους επενδυτες πως τους πειθουν απο το M7 και μετα?

ας ελπισουμε ΟΝΤΩΣ το “Hero” να ειναι οντως flagship και εντελως διαφορετικο!

Glorious

@zd
Εγώ νομίζω το αντίθετο συμβαίνει. Η APPLE ήταν αυτή που αντίγραφε την HTC σε μεγάλο βαθμό και ας μην γινότανε ντόρος. Δεν θυμάμαι ακριβώς παραδείγματα, αλλά κάποτε ο Κώστας έβαλε ένα άρθρο με τις πρωτοτυπίες των εταιρειών και αυτά που είχε κάνει η HTC στα κινητά της τα εφάρμοζε με λίγο καλύτερο τρόπο η η APPLE. Φυσικά δεν ήταν μόνο η APPLE μέσα στους κακούς μαθητές!

Kilplix

Οι μισθοι των αφεντικων θα κοπουν αραγε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Twitter

O Jack Dorsey εγκαταλείπει τη θέση του CEO του Twitter

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και ως τέλος εποχής, καθώς ο Jack Dorsey αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του CEO στο Twitter.

Business featured

Σούπερ ανθεκτικό γυαλί ανοίγει το δρόμο για άθραυστες οθόνες κινητού

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ισχυρό τύπο γυαλιού μετά από ένα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έφτασε τα 113 GPa.

Business AirPods Apple Apple Watch

Apple: Δωροκάρτα στις ΗΠΑ με την αγορά smartphone, tablet, υπολογιστή ή ακουστικών

Αυτή τη φορά, αντί για μείωση τιμής σε οποιοδήποτε από τα iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ή AirPods της, η Apple προσφέρει μια δωροκάρτα προκειμένου να μπορείτε να αποκτήσετε κάποια αξεσουάρ αργότερα.

Business European Commission

Ψηφιακή Ευρώπη: Κοινή ηλεκτρονική κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό διαβατήριο κοινωνικής ασφάλισης.