Business

H HTC βάζει τέλος στα smartphones με την πώληση του τμήματος mobile;

Η αγορά των smartphones έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες. Ακόμη και τεράστια ονόματα όπως Apple ή Sony είδαν τον εαυτό τους να δυσκολεύεται με τις πωλήσεις, ενώ ο ανταγωνισμός από τους Κινέζους είναι επίσης πολύ μεγάλος.

Update: Σύμφωνα με τα media από την Ταϊβάν, η HTC φέρεται να διαψεύδει την είδηση.

Ένα από τα ονόματα που τα έχει βρει επίσης σκούρα στα smartphones είναι η HTC, που δεν μπορεί πλέον να κάνει τις πωλήσεις που έκανε κάποτε. Ενώ οι συσκευές της θεωρούνται αρκετά καλές, η ίδια δυσκολεύεται να βγει από τη σκιά κατασκευαστών όπως Apple και Samsung, ή και μικρότερων όπως Xiaomi, Oppo και Huawei.

Οι φήμες θέλουν την HTC να σκέφτεται την έξοδο από την αγορά των smartphones. Αναφέρεται ότι η εταιρεία ερευνά ακόμη και το ενδεχόμενο να πουλήσει το τμήμα mobile. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να το αγοράσει, όμως η Google θα μπορούσε να είναι ένας καλός υποψήφιος. Φέτος η HTC ανέλαβε να κατασκευάσει τα Pixel phones και αν η Google σκοπεύει να εδραιώσει τα Pixel, αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση. Ωστόσο, προς το παρόν κάνουμε μόνο υποθέσεις.

Αν η HTC πουλήσει το τμήμα mobile, δεν θα είναι το τέλος της. Η εταιρεία έχει και το HTC Vive VR headset, που έχει αποδειχθεί αρκετά δυνατό. Η CΕΟ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μεγαλύτερη σημασία για την HTC έχει η επέκταση στα VR από τα smartphones.

Να επισημανθεί ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την πιθανή πώληση του τμήματος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ανάλογες πληροφορίες και αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της HTC

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Νοεμβρίου 2016 19:37

Σχόλια

  • Βρε συ δε μιλάμε για σουτιέν. Μιλάμε για πατέντες, υπαλλήλους και τεχνογνωσία. Η Microsoft ζαλίζεται άμα έχει πολλά στο νου της

  • Καποιοι που βλεπουμε μπροστα τα λεγαμε αυτα....
    Ελα να παιρνει σειρα η sony.....

  • Μια καλή συμφωνία θα ήταν για εμένα όπως λέει και στο άρθρο η mamaGoogle, αλλιώς η HMD global aka Nokia να βγάζει δυο brands (βλ. Lenovo Zuk / Vibe / Moto) με διαφορετικό στυλ, τιμή, προσέγγιση.

  • @Παπαράκος Tiamat
    Θα χαιρόσουν πολύ αν έκλεινε η σόνυ εεε? Και για πες. Τι καλό θα έβγαινε από αυτό?

  • Η αγορα εχει γινει πολυ δυσκολη δειτε
    Samsung 2013 34% market share 2016 19.2% market share
    Apple 2013 19.9% market share 2016 12.4% market share . τελος οι εποχες οπου apple και samsung μαζι ειχαν πανω απο 52% . βεβαια το ποιο τραγικο παραδειγμα αν και λιγο ποιο παλιο ειναι η νοκια οπου απο το 47% του 2009 τωρα ουτε που υπαρχει . λογικο αφου τα μεγαλα ονοματα πιεζονται να πιεζονται πολυ περισσοτερο τα μικρα ονοματα η κινα κανει οτι θελει

  • Οποιος δε μπορει να αποχωρει...
    Η κινα θα καλυψει καθε κενο με το παραπανω

  • Δε πιστεύω να αληθεύει η ειδηση. Μαλλον οι αμερικάνικες εταιρίες θέλουν να ριξουν την μετοχή της HTC για να τη φανε κοψοχρονιά γι' αυτο διασπείρουν τετοιες ειδήσεις.
    H Google θελει να κατασκευάσει Hardware και θεωρεί τη HTC το κατάλληλο θύμα γιατι έχει ποιοτικό και αξιόπιστο Hardware.

  • Ελπίζω να βγει για άλλη μια φορά ψεύτικη η είδηση, μιας και η HTC προσφέρει το καλύτερο UI σε Android και είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.

    @Παπαροκας tiamat είσαι τραγικός! Για να βγάζεις τόση κακία σε κάθε ποστ, πρέπει να έφαγες πολύ ξύλο μικρός από τα υπόλοιπα παιδάκια και σου έμεινε ψυχολογικό!

    @Zoe καλά το έγραψες αρχικά Παπαράκος του ταιριάζει περισσότερο!

  • Πουλάει το mobile τμήμα...και κρατάει μόνο το shipping και το real estate εε?...
    Όταν ακούω, η Google πιθανός αγοραστής,...χαϊδεύω το μούσι μου...
    @Zoe: Ο παπαροκάς χαίρεται, όταν δικαιώνεται η παπαριά...εε σορρυ...η παπαροκιά που έχει πει.Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Όντως,..δεν είχε αρκουδάκι μικρός.

  • Βρε tiamat πότε θα καταλάβεις ότι η sony δεν έχει καμία σχέση ούτε με την htc ούτε με τα περισσότερα τραγικά κινέζικα τα οποία ανεβαίνουν μόνο κ μόνο λόγο τις δικιάς τους ανερχόμενης τεράστιας αγοράς...
    Η sony είναι κολοσσός!!!
    Δεν γίνεται να απέχει από την αγορά που είναι η πλέον ανερχόμενη κ με τεράστια οικονομικά οφέλη!!!!
    Πόσο μάλιστα όταν έχει τεχνογνωσία σε βασικά κομμάτια όπως κάμερες, οθόνες κ πολλά ακόμα....
    Η htc δεν έχει δώσει τίποτα το νέο τόσα χρόνια.. κρατάει το βασικό τις design παραμένει ακριβή κ πολλά ακόμα που δεν την βοηθάνε..
    Η sony φέτος με τα xz, x performance, x compact...
    Έκανε πάλι στροφή στο design και σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά τους είναι πάλι μπροστά από τον ανταγωνισμό... Άνοιξε λίγο τα μάτια σου!!!!
    Το s7 το έχεις για θεό σου..
    Η sony είχε τέτοιο δυόμιση χρόνια πριν z1...
    Πόσο πίσω μπορεί να είστε ρε γαμωτο κ ακόμα δεν το έχετε καταλάβει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.