HTC: Ο Peter Chou δίνει τα ηνία στην νέα CEO Cher Wang

Σχεδόν έναν μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση του HTC One M9 από την σκηνή της MWC, ο CEO Peter Chou αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του και αντικαθίσταται από την πρόεδρο και νέα CEO Cher Wang. H Wang ίδρυσε την HTC μαζί με τον Chou το 1997.

Ήδη από το 2013 ο Peter Chou της είχε αναθέσει τις περισσότερες από τις δικές του αρμοδιότητες και τώρα της παραχωρεί την θέση του. Ωστόσο, ο Peter Chou παραμένει στην HTC και πηγαίνει ως επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας Future Development Lab.

Η Wang αναλαμβάνει σε μια μεταβατική περίοδο για την HTC η οποία δεν τα έχει πάει πολύ καλά με τις πωλήσεις των ναυαρχίδων και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στο νέο HTC One M9 για να προωθηθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Η HTC έχει αρχίσει πέρα από τα κινητά, να στέφεται σε διαφορετικές συσκευές όπως η HTC Re camera και το HTC Vive VR που δημιούργησε σε συνεργασία με την Valve. “We pioneered the smartphone industry; now we are applying that thinking to realize the potential of a new generation of connected products and services”, είπε χαρακτηριστικά η Wang σε δήλωσή της.

Δεδομένης της μετακίνησης του Peter Chou στο τμήμα καινοτομιών, μελλοντικά περιμένουμε να δούμε διαφορετικά πράγματα από την HTC.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 18:56

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.