Η Huawei είναι αναξιόπιστη για το 5G υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Huawei, Η Huawei είναι αναξιόπιστη για το 5G υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Huawei, Η Huawei είναι αναξιόπιστη για το 5G υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Στέλεχος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, δήλωσε πως η Huawei είναι αναξιόπιστη για την ανάπτυξη 5G δικτύου στη χώρα. Και οι Νορβηγικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και η Δανία υποστηρίζουν τη θέση της BND η οποία ωθεί την γερμανική κυβέρνηση στο να μην συνεργαστεί με την Huawei για την ανάπτυξη του 5G δικτύου.

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν πως γερμανικά εταιρικά μυστικά θα μπορούσαν να υποκλαπούν από την Κίνα. Υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι θα ήταν δύσκολο να συνεργαστεί με μία εταιρεία (εννοεί την Huawei) η οποία σύμφωνα με την Γερμανία συνεργάζεται με την κινέζικη Εθνική Μυστική Υπηρεσία.

Η Huawei στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την δημιουργία backdoors στο hardware της τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Κινεζική κυβέρνηση για υποκλοπές. Η εταιρεία είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες και προέβη σε μήνυση κατά της αμερικάνικης κυβέρνησης για δυσφήμηση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Θέλω να βγουν αυτοί που υποστηρίζουν ακόμα την συγκεκριμένη εταιρεία ότι την ζηλεύει όλος ο κόσμος γιατί βγάζει τα καλύτερα κινητά ….

Γεώργιος

Δεν φοβούνται την εταιρία σαν εταιρία αλλά το 5G σαν τεχνολογία γιατί ξέρουν ήδη ότι δεν είναι ένα απλό δίκτυο δεδομένων όπως μας λένε (γρήγορο Ίντερνετ) αλλά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που φαίνεται. Περισσότερες λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον…

ΚώσταςD.

Σωστός!

John Real

Πουθενα στο κειμενο δεν αναφερεται κατι για τα κινητα της Huawei ,μιλαει για ασυρματα δικτυα 5G οποτε το σχολιο σου ειναι ασχετο με το θεμα.

Γιάννης

Όλοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βγάλουν την huawei από την μέση… Γιατί έχουμε δει πόσο καλύτερα κινητά βγάζει από την Apple και είναι 2η κι ολας ενώ η Apple 3η… Βγάζοντας το 5G της θα δημιουργίσει πρόβλημα πωλήσεων με αποτέλεσμα να μην αγοραζουν τα κινητά της…

Darth

τι σχέση εχουν κινιτα με δικτυακό εξοπλισμό?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».