Business

Huawei Campus: Επίσκεψη στα κεντρικά της Huawei στη Σεντζέν

Την προηγούμενη εβδομάδα το Techblog βρέθηκε στην Κίνα, σε ένα μεγάλο επαγγελματικό ταξίδι προσκεκλημένο της Huawei. Σκοπός του ταξιδιού να γνωρίσουμε από κοντά τη δυναμική του Κινέζου κολλοσού των τηλεπικοινωνιών και smartphones. Πρώτος σταθμός, το Huawei Campus, τα κεντρικά της εταιρείας στην πόλη Σεντζέν.

Γνωστή και ως “το εργοστάσιο του κόσμου” η Σεντζέν βρίσκεται στα νότια της Κίνας και ήταν μια από τις πρώτες ειδικές οικονομικές ζώνες που άνοιξαν για τις δυτικές εταιρείες στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Σήμερα, τα περισσότερα από τα εργοστάσια έχουν φύγει, αλλά η Σεντζέν εξακολουθεί να φιλοξενεί αμέτρητες επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές οι οποίες την χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο για τον δυτικό κόσμο.

Στην Σεντζέν βρίσκεται το Huawei Campus ένα αχανές συγκρότημα κτηρίων που φιλοξενεί τα κεντρικά της Huawei. Υπολογίζεται ότι στο Huawei Campus εργάζονται περισσότερα απο 60.000 άτομα με το συγκρότημα περιλαμβάνει εκτός από χώρους χώρους κατάλυσης και εστίασης και το δικό του νοσοκομείο.

Ο Ren Zhengfei, Πρόεδρος της Huawei Technologies, ίδρυσε την εταιρεία το 1987 και μέχρι σήμερα εργάζεται και κυκλοφορεί στο Huawei Campus (εμείς δεν τον είδαμε) έχοντας καθημερινή ενασχόληση με την εταιρεία του.

Εμείς σαν δημοσιογραφική αποστολή επισκεφτήκαμε ένα μικρό μέρος του Campus και συγκεκριμένα δυο από τους χώρους επισκεπτών όπου μας παρουσίασαν τις εξελίξεις γύρω από έργο της Huawei στον τομέα των τηλεπικοινωνιών επικεντρώνοντας στο πρότυπο 5G που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζει η σχεδιάζει η Huawei, χωρίς να το γνωρίζετε. Η εταιρεία κατέχει περισσότερα από 20.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας όπως καταμετρήθηκαν το 2015.

Στους χώρους επισκεπτών του Huawei Campus υπήρχε δωμάτιο με όλα τα νέα devices της εταιρείας, όπως τα P9, Mate 9, Matebook αλλά και τα smartwatch. Όπως θα περίμενε κανείς, οι άντρες έπιασαν στα χέρια τους τα smartphones και οι γυναίκες φόρεσαν τα ρολόγια!

Όλες οι συσκευές δοκιμάζονται πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά, στα Device Labs της Huawei στην Σαγκάη. Διαβάτε το σχετικό άρθρο από την επίσκεψή μας εδώ.

Επεξεργάστηκε την 8 Δεκεμβρίου 2016 8:32

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.