H Huawei εκθρόνισε την Oppo και πήρε την πρωτιά στην Κίνα

huawei china, H Huawei εκθρόνισε την Oppo και πήρε την πρωτιά στην Κίνα

Η πορεία της Huawei τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή στην αγορά των smartphones. Η εταιρεία πήρε ξανά την πρωτιά στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, που δεν είναι άλλη από την Κίνα. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 έκανε 21 εκατ. πωλήσεις παίρνοντας μερίδιο αγοράς 18%.

Η Huawei εκθρόνισε την Oppo, η οποία έρχεται δεύτερη με 20 εκατομμύρια πωλήσεις στο ίδιο διάστημα, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 55% από το ίδιο διάστημα πέρσι.

Η Vivo συμπληρώνει την τριάδα με 15% μερίδιο αγοράς για το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 17 εκατ. αποστολές. Τα τρία μεγαλύτερα ονόματα στην Κίνα, μαζί για πρώτη φορά ελέγχουν πάνω από το 50% της τοπικής αγοράς.

Να πούμε ότι Oppo και Vivo είναι και οι δυο θυγατρικές της ίδιας εταιρείας, της BBK Electronics (μαζί με την OnePlus). Αν μετρήσουμε τις συνολικές πωλήσεις της BBK, έχει την πρωτιά στην Κίνα. Ωστόσο, οι μετρήσεις δεν γίνονται κατ αυτόν τον τρόπο, μιας και Oppo, Vivo, OnePlus, είναι ξεχωριστές εταιρείες, όχι τμήματα της BBK.

Στην αγορά της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Apple ήρθε τέταρτη και η Xiaomi πέμπτη με 9 εκατ. αποστολές. Πέρσι η Xiaomi κατά το ίδιο διάστημα, ήταν στην τρίτη θέση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.