Huawei: Εκθρονίζει τη Samsung ως ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής

H Huawei έχει χαρακτηριστεί ως η νέα Samsung και πράγματι η πορεία της είναι ανοδική. Μάλιστα αναφέρεται ότι για πρώτη φορά ξεπέρασε τη Samsung παίρνοντας την πρώτη θέση ως ο Android κατασκευαστής με τα περισσότερα κέρδη.

Να σημειωθεί ότι η Samsung είχε την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7, το οποίο αν δεν είχε αποσυρθεί από την αγορά, θα έφερνε αρκετά χρήματα στα ταμεία της.

Τα στοιχεία έρχονται από την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, η οποία αναφέρει ότι η Huawei ήταν ο δεύτερος πιο κερδοφόρος κατασκευαστής συνολικά στα smartphones για το τρίμηνο που έληξε 30 Σεπτεμβρίου. Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι κινέζικες Vivo και Oppo, ενώ πρώτη είναι η Apple.

Η Huawei εκτιμάται ότι είχε έσοδα 200 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι πήρε το 2.4% των συνολικών εσόδων για την αγορά των smartphones. Έτσι, γίνεται ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής, παίρνοντας την πρώτη θέση από τη Samsung.

Η άνοδος της Huawei αποδίδεται “στην αποτελεσματική γραμμή παραγωγής, τις προσεγμένες συσκευές και το marketing. Ωστόσο, η έρευνα δεν επεκτείνεται στο γιατί έχασε η Samsung την πρωτιά. Προφανώς, σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά το Samsung Galaxy Note 7.

huawei dethrones samsung, Huawei: Εκθρονίζει τη Samsung ως ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ksagrypnos

Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει.Split screen μπορούμε να χουμε με το Mate 9?

PiXel

Δηλαδή η Samsung έπεσε 3-4 θέσεις μόνο λόγω του Note 7; Αντιλαμβάνομαι το ότι σαν εμπορική αποτυχία θα της κόστιζε την πρώτη θέση, αλλά εδώ μιλάμε για 4 θέσεις κάτω! Περίεργη η έρευνα…

Gvirginia

@Ksagrypnos
Το Mate 9 έρχεται με Android 7.0 το οποίο υποστηρίζει πλέον Multi window, αλλά έτσι και αλλιώς το Mate 8 (προηγούμενο μοντέλο) έχει Multi window.
Άρα δε βρίσκω κανένα λόγο να μην έχει και το 9.

ΝΙΚΟΣ

Και πολύ άργησε να πέσει.Το Note 7 ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ασόβαρες τιμές, ασόβαρες υλοποιήσεις και άθλιο support software στην μερίδα του λεόντος των συσκευών από 100 έως 300 ευρώ.Αυτά που παίρνει το 90 + % του κόσμου. Και να είναι φοβερό το s8-note8 δεν αλλάζει κάτι.
Η Χουβει πρόλαβε και χώθηκε καλά, ενώ ακολουθεί xiaomi κλπ. ;Oχι οτι θα κλείσει, αλλά το ανεκτίμητο Hype της πρωτιάς πήγε περίπατο. Στους fanboys της εύχομαι καλό κουράγιο ::))

Ksagrypnos

@Gvieginia Σ ευχαριστώ.

nikmour

Ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής είναιι η Microsoft.

fotis

Και παλι ολοι ειναι πολυ πισω σε σχεση με το 93% της apple

fotis

Και σιγα ας πει και για στην πρωτη θεση των πωλησεων απο το 34% εχει πεσει μεσα σε δυο χρονια στο 19.2%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.