Η Huawei είχε 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα το 2018

Σήμερα, η Huawei Technologies δημοσίευσε τις οικονομικές εκθέσεις του 2018 και αποκάλυψε την εκπληκτική αύξηση των εσόδων της κατά 19,5% σε σχέση με το 2017. Τα έσοδα της εταιρείας από πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 25,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα έσοδα της Huawei το 2018 άγγιξαν τα 107,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Huawei έφτασε, αλλά και ξεπέρασε, τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο τζίρο.

Επίσης, στην έκθεση αναφέρεται μεγάλη βελτίωση των κερδών σε σύγκριση με το 2017. Η Huawei αναφέρει αύξηση στα καθαρά κέρδη της τάξεως του 28% που μεταφράζεται σε 8,8 δισ. δολάρια για το 2018. Σε αντίθεση, το 2017 που η εταιρεία είδε αύξηση μόνο 0,4% στα καθαρά της κέρδη. Από ότι όλα δείχνουν, το περασμένο έτος ήταν ιδιαίτερα επικερδές για την κινεζική εταιρεία.

Παρά την επιτυχία, η Huawei βρίσκεται επί του παρόντος υπό έντονη πίεση επειδή οι κυβερνήσεις ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων. Συγκεκριμένα, κυβερνητικά όργανα πολλών εθνών, ειδικά των ΗΠΑ, απαγόρευσαν τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei στις υποδομές δικτύων και δεδομένων τους, έναν τομέα στον οποίο η Huawei δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια.

Στις αρχές Μαρτίου, η Huawei πραγματοποίησε μία δημόσια εκδήλωση στην οποία άσκησε δίωξη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εξαίρεση των τεχνολογικών εξαρτημάτων της από την αγορά και τη “φθορά της φήμης της”, κάτι που σύμφωνα με την Huawei οι ΗΠΑ το έπραξαν χωρίς καμία απόδειξη στα χέρια τους.

Το 2016, η Huawei έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να γίνει ο νούμερο 1 παγκόσμιος κατασκευαστής smartphones μέχρι το έτος 2021. Τον Ιούλιο του 2018, η Huawei κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις αγορές smartphones και τη δεύτερη θέση στο μερίδιο αγοράς, με τη Samsung να βρίσκεται στη πρώτη θέση και την Apple στη τρίτη. Με αυτό το ρυθμό, δεν αμφιβάλλουμε ότι η Huawei μπορεί να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Φαίνεται ότι όλες οι πολιτικές αναταράξεις δεν πρόκειται να σταματήσουν την επίτευξη του στόχου της Huawei.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business LG

LG Ergo monitors: Για επαγγελματίες και όχι μόνο

Η LG διαθέτει μια ευρεία σειρά Ergo monitors σχεδιασμένη ειδικά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Business NVIDIA ARM

Υπό εξέταση η εξαγορά της ARM από την ΝVIDIA στη Μ. Βρετανία

H βρετανική Κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της προσφοράς εξαγοράς της βρετανικής ARM από την αμερικανικών συμφερόντων NVIDIA.

Business Bitcoin

Bitcoin: Απαγόρευση λειτουργίας κέντρου εξόρυξης στην Κίνα

Το Inner Mognolia είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο και η Κίνα απαγορεύει τη λειτουργία του.

Business Huawei

H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN.