Huawei εναντίον Apple & Samsung για παραβίαση πατέντας 5G

, Huawei εναντίον Apple & Samsung για παραβίαση πατέντας 5G

Η Huawei αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Samsung και της Apple για ζητήματα παραβίασης ευρεσιτεχνιών στο 5G. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η Huawei έχει τα απαιτούμενα νομικά εφόδια για να πράξει αναλόγως.

Είναι γεγονός ότι η Huawei έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της σεβαστό αριθμό πατεντών αναφορικά με το 5G, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά εκείνον που ανήκουν σε πολύ μεγάλες εταιρείες όπως οι Nokia, Samsung, Ericsson και Qualcomm. Επομένως, είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται ευρέως από τα περισσότερα smartphones σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Huawei φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει χρηματικά ποσά για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας της από τους άλλους κατασκευαστές, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ποσό που μπορεί να φτάνει έως και το 1.3 δισεκατομμύριο δολάρια για τις πατέντες από το 2019 έως και το 2021.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την κίνηση αυτή με μία προσπάθεια της Huawei να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων που έχει δει στα ταμεία της μετά τους περιορισμούς που έχει δει εις βάρους της στην αμερικανική αγορά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironman mark 45 αισίως....

Βλέπω τον “τρόμο” στα μάτια μερικών όταν “αρθεί” το ban της Huawei…. Και με ΔΙΚΟ της os , appstore, ε ρε γλέντια….

SUPS 👨‍⚖️

διαβάζοντας το σχόλιό σου…

ironman mark 45 αισίως....

βρέ βρέ ξυπνήσατε; καλώς τους . δε θέλετε και πολύ για να “τσιμπήσετε” . Ξεκαρδιστίκαμε “by the way”.

SUPS 👨‍⚖️

το ban έφταιγε που έπεσε από τη πρώτη θέση στην Κίνα?

ironman mark 45 αισίως....

ποσότητα αποστολών συσκευών……?????? που υποτίθεται δε έχει, λόγο ban…..??????

Stathis

Ο Trump το έφτιαξε το meme;

SUPS 👨‍⚖️

ναι ναι μόνο οι Ρεπουμπλικάνοι το πιστεύουν
https://www.capacitymedia.com/articles/3827221/democrats-back-fccs-action-against-china-telecom-and-huawei

ironman mark 45 αισίως....

διαβάζοντας τα σχόλια σου….

μόνο που σε “έβαλα” πάλι στο κόπο να τα βάλεις “πάλι” με τη Huawei (κόλλημα; ή κάτι άλλο;), έχει τη πλάκα του! εγώ χαβαλέ κάνω, δε με νοιάζει. καλό θα ήταν να υπάρχουν 10 εταιρείες στο παιχνίδι ώστε να οφελούνται οι χρήστες. Εσύ τώρα εαν θες να σε “μαδάνε” 2….

SUPS 👨‍⚖️

Huawei εχω κ εγω και δεν εχω θεμα να σχολιαζω ακομα και σε σχολια που γινονται υπερ της…

Peter

H Huawei είχε όλη την καλή θέληση να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε 5g , μέχρι την τελευταία έκκληση για επανεξέταση του θέματος από την νέα κυβέρνηση.
Τελικά η νέα κυβέρνηση ναι μεν σταμάτησε το ban της Xiaomi (με δικαστική απόφαση). αλλά συνεχίζει τον πόλεμο vs Huawei ακόμα πιο βαθιά. Οπότε δεν το βρίσκω παράλογο αυτό που κάνει η Huawei τώρα.
**Χάρηκα που η Samsung είναι 16 θέση στον τομέα της φωτογραφίας και που στην 15αδα οι μισές συσκευές είναι Huawei. και παραμένει πρώτη!
Φανταστείτε να μην υπήρχε το μπαν αυτή την στιγμή τι θα γινόταν σε θέμα πωλήσεων.

Τακης

Δυστυχως μονο κακο εκανε που εφυγε η huawei απο την μεση και κανει οτι γουσταρει η σαμσουνγκ (για apple δεν θα μιλησω ειναι μια κατηγορια μονη της). Χωρις ανταγωνισμο πλασαρει οτι θελει και ειναι η πρωτη χρονια που δεν σκεφτομαι να συνεχισω με σαμσουνγκ (ασχετα που δεν θα βγει φετος η σειρα νοτε που κατεχω) , ειχα βαρεθει την κοροιδια με τους επεξεργαστες exynos και την αυτονομια της μπαταριας τους. Οταν ηταν h huawei στο παιχνιδι προσπαθουσε να μην μεινει πισω και να δωσει κατι καλο.

SUPS 👨‍⚖️

το θέμα με τους exynos υπάρχει χρόνια από εποχή s9 …Η μπαταρία ήταν άθλια στα μικρά μοντέλα από τότε οπότε δεν νομίζω ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο σε αυτούς τους τομείς για να ανταγωνιστεί κάποιον…Στις κάμερες πάντα έριχνε το βάρος της και στην οθόνη.

Γιωργος

και καλα θα τους κανει !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».