Huawei: Ίσως έλαβε την τελευταία παράταση από τις ΗΠΑ

Huawei, Huawei: Ίσως έλαβε την τελευταία παράταση από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με μία αναφορά της Reuters, η διοίκηση του Trump και το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδωσαν μία ακόμη παράταση στην προσωρινή άδεια που έχει δοθεί στις αμερικανικές εταιρείες, επιτρέποντας τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τη Huawei Technologies.

Ίσως αυτή είναι η τελευταία παράταση

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη παράταση που έχουν δώσει οι ΗΠΑ, με την προηγούμενη να φτάνει μέχρι την 1η Απριλίου. Η νέα παράταση που δόθηκε είναι 45 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η Huawei έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Μαΐου για να βρει λύση στο θέμα που έχει προκύψει από πέρυσι τον Μάιο.

Ο λόγος που οι ΗΠΑ παρατείνουν την οριστικοποίηση του αποκλεισμού της κινέζικης κατασκευάστριας είναι διότι επιχειρούν να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της από τις υποδομές των παρόχων που δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ζήτησε τη γνώμη του κοινού για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να παρατείνουν τον αποκλεισμό της Huawei. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο θέλει να μάθει αν η άρνηση επέκτασης θα δημιουργήσει προβλήματα στους παρόχους και τους καταναλωτές.

Επιπλέον, η FCC είχε προτείνει στο παρελθόν ένα πρόγραμμα αποζημίωσης των παρόχων που χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei ή της ZTE, ώστε να μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν.

Όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ θέλουν να κόψουν όποιους δεσμούς έχουν με τη Huawei, και μερικές άλλες κινέζικες εταιρείες, και είναι διατεθειμένες να πληρώσουν αν χρειαστεί. Βασικός στόχος τους όμως είναι να μην βλάψουν τις εγχώριες επιχειρήσεις και κατά συνέπεια τους καταναλωτές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.