Huawei και ΖΤΕ: Αποκλείονται από τα δίκτυα των ΗΠΑ με απόφαση της FCC

Huawei, Huawei και ΖΤΕ: Αποκλείονται από τα δίκτυα των ΗΠΑ με απόφαση της FCC

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν νέους περιορισμούς στις επιχορηγήσεις προς τις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η απόφαση έχει ως στόχο να περιορίσει τις κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE.

Τι ακριβώς προβλέπει η απόφαση της FCC και ποιες οι επιπτώσεις

Η απόφαση της Federal Communications Commission (FCC) θα απαγορεύσει στους αμερικανούς παρόχους να χρησιμοποιούν κρατικές επιχορηγήσεις για να αγοράσουν προϊόντα από τις εταιρείες που βρίσκονται στη νέα μαύρη λίστα της FCC.

Η Huawei και η ZTE θα μπορούσαν σύντομα να είναι οι πρώτες εταιρείες που θα μπουν στη συγκεκριμένη λίστα. Αρχικά, λόγο της νέας απόφασης που πήρε η FCC και έπειτα γιατί θεωρούνται ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η απόφαση της FCC ενδέχεται να οριστικοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες, μετά την επίσημη δημοσίευση της ψηφοφορίας στο ομοσπονδιακό μητρώο.

Οι νέοι όροι που θέτει η FCC έρχονται εν μέρη αντιμέτωποι με την πρόσφατη απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει άδειες εμπορικών συναλλαγών με τη Huawei. Ωστόσο, η διοίκηση του Trump εμμένει στην άποψη της ότι η χρήση εξοπλισμού της κινέζικης εταιρείας στα δίκτυα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτρέψει σε Κινέζους κατασκόπους να παρακολουθήσουν τις απόρρητες επικοινωνίες της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ελάχιστες αγροτικές περιοχές που χρησιμοποιούν εξοπλισμό των Huawei και ZTE (ZTCOF) στα δίκτυα 4G LTE. Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος της ηγεσία των ΗΠΑ είναι ο ρόλος που παίζει η κινέζικη εταιρεία στα 5G δίκτυα.

Πρόκειται για μία τεχνολογία που θα ενισχύσει πολλούς τομείς, όπως η τηλεϊατρική, τα διασυνδεδεμένα αυτόνομα οχήματα, και πολλά ακόμη. Ο εξοπλισμός της Huawei αποτελεί ήδη την κύρια βάση για τα νέα 5G δίκτυα των συμμάχων της Αμερικής.

Αντίθετα με τους νέους όρους, η Huawei δήλωσε στην FCC ότι η δράση της ήταν αντισυνταγματική και παραβίασε τα δικαιώματά της εταιρείας για δίκαιη αντιμετώπιση. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον του οργανισμού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Ρε είναι τρελοί; Η σαπιμένη apple που μας έχει γεμίσει με ένα ios γεμάτο bugs, ένα κινητό με κάμερα της πλάκας ίσα για το hype και τα έχετε βάλει με το value for money της huawei. Μακάρι να συνεχίσει να πουλάει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και να καινοτομεί
Η κακομοιριά που έχει η apple στην μετά steve jobs εποχή σε κάνει να ντρέπεσαι που το κρατάς. Θα μπορούσε να παρέμβει αυτή ως άμεσος ανταγωνιστής. Δεν μπορεί να παρέμβει κανένας διεθνής οργανισμός επιτέλους με τα αμερικανάκια;

Αποστόλης

Δεν κατάλαβες τίποτα απο το άρθρο και απλα έβγαλες την απεχθεια σου προς την Apple… (Αν το ψάξεις λίγο εχουν ενα δίκιο οι Αμερικανοί απλα πανε να το βρουν με λαθος τρόπο)Είσαι ο κλασσικός hater που μισείς την apple η οποιαδήποτε εταιρία γιατί είτε ειναι τις μόδας να την μισείς η γιατι απλα δεν έχεις τα λεφτά να αγοράσεις τα προϊόντα… Δεν σε υποχρέωσε κανένας να αγόρασεις Apple η Samsung η Motorola, εχεις πάρα πολλές επιλογές… Εμενα πχ δεν μου αρέσουν τα Sony κινητά και δεν θα αγοράσω ποτε…. Δεν θα μπω όμως να λεω οτι μου κατέβει στο κεφάλι… Ναι το ios 13 εχει αρκετά bug και λιγα κενά ασφαλείας ( εχω το 11 pro max) αλλα εχει και πάρα πολλά bug Και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ κενά ασφαλείας και το Android ( εχω και το Galaxy note 10)… Εχω και τα 2 Λόγω δουλειάς και πραγματικά και τα 2 εχουν και πάρα πολλά καλά αλλα και πολλά κακά… Αν έπρεπε να αφήσω ενα απο τα 2 αυτο θα ήταν το Samsung Μονο και μονο για την ασφάλεια και “σταθερότητα” που εχει το ios απέναντι στο Android και ίσως επειδή ειναι λίγο πιο αξιόπιστο σαν κινητό…

Kosmas

Έχω iphone/ipad/applewatch… το μόνο που μου αρέσει είναι το Ipad καθαρά γιατί το μολύβι με αναγνώριση ελληνικών είναι το καλύτερο.. Όλα τα άλλα σαπίλα και μόνο bugs. Η apple έπρεπε να βγει μπροστά όπως βγαίνει η microsoft και να πατήσει πόδι όπως τότε που την έσωσε ο bill gates από φούντο για να μην χαθεί ο μόνος ανταγωνιστής

alekos799

kosmas δεν έχει θέση η apple στην συζήτηση. Δεν έχει δίκτυα 5G η apple. Η Huawei έχει.
Τι να κάνει η apple ; το αν σου αρέσει η όχι η apple ως εταιρία είναι άλλο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.