Huawei και ZTE ίσως αποτελούν απειλή για τα 5G δίκτυα της Ευρώπης

Huawei, Huawei και ZTE ίσως αποτελούν απειλή για τα 5G δίκτυα της Ευρώπης

Σύμφωνα με 41 εξέχοντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι κινέζοι προμηθευτές Huawei και ZTE αποτελούν απειλή για τα 5G δίκτυα της Ευρώπης. Αυτό έγινε γνωστό μέσα από την επιστολή που έστειλαν οι ευρωβουλευτές στην EU Telecom αλλά και στους ευρωπαίους υπουργούς εμπορίου.

Στην επιστολή τους εκφράζονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των 5G δικτύων, αλλά και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ευρωπαίων και κινέζων προμηθευτών, καθώς η Κίνα φαίνεται να παρέχει στις εταιρείες δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίων επιδοτήσεων. Οι δημόσιες επιδοτήσεις φέρνουν τις Huawei και ZTE σε πολύ πιο ευνοϊκές θέσεις στο να παρέχουν φθηνότερο εξοπλισμό.

Επίσης, σύμφωνα με τα μέλη η Huawei αλλά και η ZTE υποχρεούνται βάσει της κινεζικής νομοθεσίας να συμμορφωθούν με το αντιδημοκρατικό καθεστώς της Κίνας, το οποίο χρησιμοποιεί τα δίκτυα για έλεγχο του πληθυσμού της χώρας τους αλλά και για κατασκοπεία των κυβερνήσεων, των εταιρειών και των πολιτών της δύσης.

Από την άλλη, η απάντηση της Huawei αναφέρει πως οι ΗΠΑ εκφοβίζουν τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς Ευρώπη και Κίνα είχαν συνεργαστεί με επιτυχία για τη δημιουργία ενός ενιαίου προτύπου 4G, το LTE και έχουν ηγετικό λόγω στο 5G. Αυτό, σύμφωνα με τη Huawei, φοβίζει τις ΗΠΑ που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν τις τεχνολογίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί για τα 5G δίκτυα με τη συνεργασία Κίνας και Ευρώπης μέχρι σήμερα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ironman mark 45 αισίως...

Ε ντροπή ποια… Και ο Τραμπ φεύγει…. έλεος…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.