Huawei: Κατέθεσε τις περισσότερες πατέντες από κάθε άλλη εταιρεία το 2019

Huawei, Huawei: Κατέθεσε τις περισσότερες πατέντες από κάθε άλλη εταιρεία το 2019

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) δημοσίευσε στατιστικά για τις πατέντες που κατατέθηκαν το 2019. Για πρώτη φορά, μετά από μία δεκαετία, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν τις ψηφιακές τεχνολογίες κατέκτησαν την κορυφή, και σίγουρα η Huawei βοήθησε σε αυτό.

Οι εταιρείες επενδύουν σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του EPO, το 2019 κατατέθηκαν συνολικά πάνω από 181.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση της τάξεως του 4%. Κατά κύριο λόγο οι εταιρείες που καταθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Σε επίπεδο εταιρειών, η Huawei κατέχει την πρώτη θέση με συνολικά 3.524 αιτήσεις. Στη δεύτερη θέση είναι η Samsung με 2.858, ενώ τρίτη έρχεται η LG με 2.817. Στη δεκάδα θα βρούμε γνωστές εταιρείες στον χώρο των smartphones όπως η Qualcomm και η Sony.

Ενδιαφέρει επίσης: Το πρόβλημα για τους φωτογράφους με τα νέα Huawei smartphones χωρίς Google Play

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Huawei επενδύει πολλά χρήματα σε R&D. Ενδεχομένως προσπαθεί να βρει την επόμενη καινοτομία που θα δημιουργήσει ένα ακόμα trend. Οι αναφορές θέλουν την κινέζικη κατασκευάστρια να έχει επενδύσει το 2018 περίπου $15,3 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η Huawei δεν ασχολείται μόνο με smartphones αλλά γενικότερα με ψηφιακές τεχνολογίες. Σύμφωνα με το EPO, ο τομέας ψηφιακών επικοινωνιών είδε ετήσια αύξηση 19,6%. Αύξηση παρατηρήθηκε και στον τομέα τεχνολογίας υπολογιστών με ποσοστό 10,2%. Η κινέζικη εταιρεία δραστηριοποιείται και στους δύο αυτούς τομείς.

Αναφορικά, από το 2006 ο κορυφαίος τομέας αιτήσεων για νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν ο ιατρικός. Ο συγκεκριμένος τομέας είδε φέτος αύξηση μόλις 0,9%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα λογικό, διότι λόγω του 5G και του AI οι ψηφιακές επικοινωνίες και οι τεχνολογίες υπολογιστών καλύπτουν μεγάλο κομμάτι των R&D.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.