Huawei: Κατηγορείται ότι πίεσε αμερικανική εταιρεία να εγκαταστήσει backdoor καταγραφής δεδομένων

, Huawei: Κατηγορείται ότι πίεσε αμερικανική εταιρεία να εγκαταστήσει backdoor καταγραφής δεδομένων

Η Huawei αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά ισχυρισμούς ότι τοποθετεί backdoor λογισμικό καταγραφής προσωπικών δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα η Wall Street Journal αναφέρει ότι η εταιρεία Business Efficiency Solutions (BES) – πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών Enterprise Resource Planning (ERP) που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ – έχει καταθέσει μήνυση κατηγορώντας τη Huawei όχι μόνο για κλοπή τεχνολογίας, αλλά και για πίεση της εταιρείας να εγκαταστήσει backdoor δεδομένων σε ένα project που είχε αναλάβει η εταιρεία στο Πακιστάν. Το σύστημα αυτό υποτίθεται ότι έδωσε στη Huawei πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που την βοήθησε να συλλέξει ευαίσθητα δεδομένα πολιτών και κυβερνήσεων «σημαντικά για την εθνική ασφάλεια του Πακιστάν».

Η BES ισχυρίστηκε ότι η Huawei επέμεινε στη δημιουργία μιας διπλής έκδοσης του δικτύου στο Suzhou της Κίνας, η οποία θα παρείχε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της βάσης δεδομένων του Πακιστάν. Ενώ η BES ήθελε άδεια από Πακιστανούς αξιωματούχους προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, η Huawei φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται άδεια και αρχικά απείλησε ότι θα διακόψει τη συμφωνία εάν η BES δεν προχωρήσει. Η Huawei δήλωσε αργότερα ότι έλαβε αυτή την άδεια, αλλά αρνήθηκε να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για αυτό όταν της ζητήθηκε.

Η Huawei είπε στη ω ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία” ότι έχει εγκαταστήσει backdoor λογισμικό σε οποιοδήποτε προϊόν. Σε προηγούμενη δήλωδή της η Huawei έχει αναγνώρισει το διπλό σύστημα στην Κίνα, αλλά υποστήριξε ότι ήταν αυστηρά μια δοκιμαστική έκδοση “φυσικά απομονωμένη” από το πραγματικό δίκτυο, καθιστώντας αδύνατη την εξαγωγή δεδομένων. Ο επόπτης , είπε ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κλοπή δεδομένων «μέχρι στιγμής». Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πακιστάν, δεν υπάρχουν ενδείξεις κλοπής δεδομένων μέχρι στιγμής.

Όποια πλευρά και αν λέει την αλήθεια, η μήνυση της BES υπογραμμίζει τις τρέχουσες ανησυχίες ότι η Huawei μπορεί να βοηθάει τους στόχους της Κίνας για παρακολούθηση. Η αρνείται εδώ και καιρό τους ισχυρισμούς και δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι έχει χρησιμοποιήσει backdoors για να παρακολουθήσει άλλες χώρες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εξαλείψει τις υποψίες που οδήγησαν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες στο να βάλουν τη Huawei στη μαύρη λίστα της τεχνολογίας τους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dinosaur

Όσοι κατηγορούν την καλύτερη και δυνατή εταιρεία παγκοσμίως την Huawei τόσο θα είναι αυτοί αδύναμοι και η Huawei δυνατότερη. Που η αξία της φαίνεται ήδη ότι ξεχωρίζει από όλους και από όλα. Μέσα από την προσπάθεια αναδεικνύεται ο χαρακτήρας του άνθρωπου. Μέσα από την δύναμη της Ψυχής και του Νου.

SUPS 👨‍⚖️

πςςςςςςςςς εεεργαψες μανμου !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.