Huawei: Μηνύει τη Samsung για παραβίαση πατεντών

H Huawei έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η επόμενη Samsung, καθώς ο Κινέζος έχει καταφέρει μέσα στα τελευταία χρόνια να εντυπωσιάσει με την σταθερά ανοδική πορεία του. Όπως φαίνεται αποφάσισε να τα βάλει με τους Κορεάτες καταθέτοντας μην΄θσεις για παραβίαση πατεντών.

Αν και έχουμε συνηθίσει η Κινέζοι να είναι αυτοί που κατηγορούνται ότι αντιγράφουν τα μεγάλα ονόματα, η Huawei κατηγορεί τη Samsung για την μη αδειοδοτημένη χρήση 4G τεχνολογίας, λειτουργικών συστημάτων και user interface software στα smartphones της.

Η μήνυση της Huawei κατατέθηκε σε ΗΠΑ και Κίνα, και απαιτεί αποζημίωση από τη Samsung. “We hope Samsung will . . . stop infringing our patents and get the necessary license from Huawei, and work together with Huawei to jointly drive the industry forward”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Τμήματος Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Ding Jianxing.

Η Huawei έχει στο portfolio της πάνω από 50.000 πατέντες και ένα τεράστιο κομμάτι των εσόδων της προέρχεται από το τμήμα των τηλεπικοινωνιών. Η ίδια αναφέρει ότι το 2015 επένδυσε το 15% των ετήσιων κερδών της (9.2 δισ. δολάρια) σε προϊόντα και wireless communications standards, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Η Samsung από την πλευρά της δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση και αναμένουμε να δούμε αν θα δεχτεί να πληρώσει ή αν θα ξεκινήσει έναν πόλεμο πατεντών με την Huiawei, ανάλογο με εκείνο που έχουμε δει με την Apple.

huawei vs samsung, Huawei: Μηνύει τη Samsung για παραβίαση πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης Πετσιώτης

Μιλάνε όλοι, μιλάει και η Huawei.

Ανακιν

Άντε γεια ρε χουαγουει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24+ & S24 Ultra: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Μετά το leak εικόνων του vanilla Samsung Galaxy S24, τώρα ακολουθούν renders βασισμένα σε CAD των Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24: Εικόνες αποκαλύπτουν επίπεδο σχεδιασμό

Τον προηγούμενο μήνα, ο tipster Ice Universe υποστήριξε πως τα Galaxy S24 και S24 Plus της Samsung θα υιοθετήσουν επίπεδο σχεδιασμό.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE: Δείτε τα προωθητικά βίντεο που διέρρευσαν

Σωρεία διαρροών για το Samsung Galaxy  S23 FE παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, ενόψει την αποκάλυψης της συσκευής το επόμενο διάστημα.