Huawei: Οι προμηθευτές προσπαθούν να προλάβουν την προθεσμία των ΗΠΑ

Huawei, Huawei: Οι προμηθευτές προσπαθούν να προλάβουν την προθεσμία των ΗΠΑ

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος, από όταν οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei και απαγόρευσαν στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται μαζί της. Από τότε, έχουν συμβεί πολλά, αλλά όπως όλα δείχνουν πλησιάζει το τέλος αυτής της ιστορίας.

Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν

Στις 17 Αυγούστου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία θέλει να συνεργαστεί με τη Huawei θα πρέπει να κάνει σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου και να λαμβάνει ανάλογη άδεια. Το ίδιο ισχύει και για όσες εταιρείες χρησιμοποιούν αμερικανικές τεχνολογίες στα προϊόντα τους, είτε αυτές έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ είτε όχι.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν παραγγελίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί πριν την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τις συγκεκριμένες παραγγελίες θα πρέπει να τις ολοκληρώσουν πριν την 14η Σεπτεμβρίου.

Η λήξη της προθεσμίας και οι κινήσεις των εταιρειών

Σύμφωνα με νεότερες αναφορές, αρκετά στελέχη της Huawei επικοινωνούν με τους προμηθευτές της, ώστε να ασκήσουν πίεση προς την ολοκλήρωση των παραγγελιών που έχουν αναλάβει.

Οι αναφορές λένε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι επικοινωνίες λαμβάνουν χώρα ακόμη και στις 4 το ξημέρωμα. Κάτι που αποδεικνύει ότι η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να προλάβει την προθεσμία που έθεσαν οι ΗΠΑ, και η οποία λήγει σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Huawei κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο 15 εκατομμύρια Kirin 9000, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στη σειρά Mate 40. Από εκεί και έπειτα, θα συνεχίσει να κατασκευάζει επεξεργαστές σε μικρότερες μονάδες, στην Κίνα.

Οι μονάδες αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν high-end chips, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρεία στο να διακόψει την κυκλοφορία flagship smartphones για διάστημα 2 ετών τουλάχιστον.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

4am ώρα Κίνας ή ΗΠΑ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.